به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایسنا، خیراله خادمی - مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور - درباره جزییات ساخت باند دوم محور هراز، اظهار کرد: چهار خطه کردن محور هراز در دو منطقه در حال انجام است. یکی از آنها در محدوده استان تهران قبل از تونل امام زاده هاشم قرار دارد. ساخت این قطعه نیازمند یک پل بزرگ روی دره آبعلی و یک تونل سه کیلومتری روی دره مشا است و پیشرفت فیزیکی حدود 15 درصدی دارد. اما این قطعه در اولویت دوم ماست. چرا این محدوده از محور هراز هم اکنون چهارخطه بوده و تنها مسیر را کوتاهتر میکند.
وی با اشاره به اینکه با محدودیت منابع اعتباری در این پروژه مواجه هستیم، افزود: محدوده دیگر محور هراز از تونل آبشار تا ورودی شهر آمل به طول 101 کیلومتر بوده و در اولویت اول قرار دارد که ترک کوهستان نیز در این زون قرار دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: تا کنون 69 کیلومتر از این محور به بهرهبرداری رسیده و زیر بار ترافیکی است. اما حدود 32 کیلومتر آن باقی مانده و محدودهی مورد نظر هم دقیقا در همین ناحیه است. البته سختترین قسمت محور هراز هم هست چرا که در این 32 کیلومتر چند پل خاص و تونل باید ساخته شود و حدود 2000 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
خادمی اظهار کرد: در محدوده فعلی که رانش اتفاق افتاده دیگر نتوانستیم باند دوم را در سمت راست محور هراز بسازیم و به همین دلیل آن را به سمت چپ دره بردیم. قرارگاه خاتم به عنوان پیمانکار این پروژه آماده تسریع در اجرای این پروژه است اما محدودیت منابع اعتباری داریم و اگر این مشکلات برطرف شود میتوانیم این محدوده از محور هراز را تا نهایتاً دو سال آینده تکمیل کنیم.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور گفت: با توجه به ضرورت تسریع در این پروژه، وزیر راه و شهرسازی در جلسه اخیر دستور داد تا 250 میلیارد تومان از محل سایر منابع به این پروژه اختصاص داده شود که در صورت تخصیص این مبلغ میتوانیم این پروژه مهم را با سرعت بیشتری ادامه دهیم.
وی ادامه داد: این مسئله را به سازمان برنامه و بودجه نیز منعکس کردیم تا بتوان بودجه بیشتری برای این پروژه دریافت کرد اما در صورت حل مشکلات مالی و محدودیتهای اعتباری هم ساخت این محور کمتر از دو سال امکان پذیر است.