به گزارش پایگاه خبری«عصر خودرو» به نقل از اقتصادآنلاین، پیش بینی می شود با افزایش تقاضا برای خودروهای با آلایندگی کمتر، فروش خودروهای برقی در چین به رکورد 6 میلیون دستگاه در سال جاری برسد.
انجمن خودروهای سواری چین(PCA) پس از انتشار دادههایی که نشان میدهد تحویل و فروش خودروهای برقی سبک در ماه جولای بیش از دو برابر شده و به حدود 486 هزار دستگاه رسیده، برآورد خود از فروش خودروهای برقی را از 5.5 میلیون افزایش داد که 26.7 درصد از بازار خودروهای جدید را به خود اختصاص می دهد.
PCA روز سه شنبه اعلام کرد مجموع فروش خودروهای سواری 20 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته و به 1.84 میلیون دستگاه رسیده است.
رشد پیشبینی، حاکی از دوبرابرشدن فروش 2.99میلیونی خودروهای برقی سبک است که به افزایش چشم گیر تقاضا برای این خودروها در چین تاکید می کند و به یک چالش جدی برای سازندگان خودروهای قدیمی برای تطابق با بازار به سرعت در حال حرکت به سمت خودروهای سبزتر، بدل شده است.
PCA در بیانیهای اعلام کرد که پیشبینی 6 میلیونی فروش همچنان نسبتا محتاطانه است و این رقم می تواند در آغاز سه ماهه چهارم افزایش بیشتری داشته باشد.
شرکت تسلا 28217 دستگاه خودرو تحویل داده که 8461 دستگاه به بازار داخلی و 19756 دستگاه صادر شده و بیشتر این صادرات به اروپا و آسیا بوده است. افت شدید 64 درصدی تولید و عرضه نسبت به ژوئن عمدتاً به دلیل تعطیلی تولید برای ارتقاء کارخانه شانگهای به عنوان بخشی از طرحی برای دو برابر کردن ظرفیت سالانه به 1 میلیون خودرو ایجاد شد.
شرکت بی وای دی که در اوایل سال جاری به تولید خودروهایی که فقط با سوخت فسیلی کار میکردند پایان داد، فروش ماهانه 162530 دستگاه خودروهای هیبریدی و برقی را گزارش کرده است.
در حالی که تسلا و بی وای دی بر فروش خودروهای برقی تمرکز دارند، استارتآپهای کوچکتر نیز با افزایش تقاضا برای خودروهای با آلایندگی کمتر در حال ارتقا هستند. شرکت هوزون که 8سال پیش با هدف خودروهای مقرون به صرفه برای مشتریان خارج از شهرهای بزرگ تاسیس شد، ماه گذشته 14037 وسیله نقلیه از جمله 1382 دستگاه را به بازارهای خارج از کشور تحویل داد. لیپ موتور که در همان بازه قیمتی با این شرکت رقابت می کند، در این بازه 12044 خودرو را به فروش رساند.
به طور کلی، خودروسازان داخلی چین بخش بزرگ تری از بازار خودروهای برقی سبک را تصاحب می کنند. برندهای اصلی چینی در ماه گذشته 73 درصد از فروش خودروهای برقی سبک را به خود اختصاص دادند که نسبت به سال قبل 9 درصد افزایش داشت. شرکت های نوپای محلی از جمله ژی پنگ، لی و نیو 16.5 درصد فروش را به خود اختصاص دادند، در حالی که سرمایه گذاری های مشترک بین المللی اصلی تنها 6.5 درصد سهم بازار و فروش را به خود اختصاص دادند.
دولتهای مرکزی و محلی نیز اقداماتی را برای کمک به صنعت خودرو انجام دادهاند تا از قرنطینهها و محدودیتهای ناشی از کووید که در اوایل سال جاری باعث کاهش فروش شد، جان سالم به در ببرند. در ماه مه، دولت مرکزی مالیات خرید برخی از وسایل نقلیه سواری با آلایندگی پایین را تا 50 درصد کاهش داد، در حالی که دولتهای شهری با یارانهها و مشوقهایی برای جذب خریداران وارد عمل شدهاند.
علیرغم شیوع پراکنده کووید-19 در بخشهایی از چین، زنجیرههای تولید و عرضه خودرو تا حد زیادی به روال قبلی برگشته اند. استیو من، تحلیلگر بلومبرگ اینتلیجنس، در یادداشت اخیر خود گفت: فروش خودروهای سواری ممکن است پس از چهار فصل متوالی کاهش به دلیل محدودیت های زنجیره تامین، رشد دو رقمی را در این نیمه از سر بگیرد.