به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایرنا، احمد وحیدی روز دوشنبه در آیین رونمایی از مرحله نخست واگذاری ناوگان حمل و نقل عمومی و ماشین آلات و تجهیزات عمرانی و خدمات شهری با اشاره به فعالیت 14 هزار دستگاه اتوبوس در ناوگان حمل و نقل عمومی افزود: برای نوسازی ناوگان اتوبوسرانی برنامه قرارداد نوسازی 10 هزار دستگاه اتوبوس را داریم که برای حدود چهار تا پنج هزار دستگاه قرارداد بسته شده است و قراردادهای باقی آنها هم بسته خواهد شد.
وی تاکید کرد: بزرگترین خدمت به مردم شرط رستگاری است و در حوزه حمل و نقل عمومی و خدمات شهرداری خدمتهای متنوعی وجود دارد و در همه عرصهها باید خدمت صادقانه و به صورت مستمر انجام شود.
وحیدی ادامه داد: فعالیت در حوزه حمل و نقل عمومی و تجهیز ماشین آلات خدمات شهرداری دارای اضلاع مختلفی است که یکی از آنها تولیدکنندگان هستند و پایه و اساس اقتصاد محسوب میشوند که مورد تاکید رهبری است.
وزیر کشور اظهارداشت: تولید در حوزه حمل و نقل عمومی دارای جایگاه خاص و ویژهای است و وقتی در خدمت مردم باشد، اهمیت افزون تری پیدا میکند و اگر در خدمت اقشار محروم و کم برخوردار قرار گیرد، اهمیت دوچندان خواهد داشت.
وحیدی اضافه کرد: همه این ویژگیها اگر در هم جمع شود و به سمت فناوری محوری حرکت کند آنچنان که دنیای امروز در حال رشد و توسعه و پیشرفت در این زمینه است، ما هم میتوانیم کاملاً در این حوزه ورود پیدا کنیم و باید مباحث مربوط به فناوری در کشور را ارتقا دهیم.
وزیر کشور با بیان اینکه تولید کنندگان پرچمداران و مدیران جنگ اقتصادی هستند و این حوزه اهمیت ویژهای دارد، تاکید کرد: شعار مقام معظم رهبری در تولید دانش بنیان نیز محقق خواهد شد و در این زمینه از تولیدکنندگان داخلی در حوزه حمل و نقل عمومی قدردانی میکنم.
اشتغالزایی، کاهش هزینهها و خودکفایی در تولید داخلی
وزیرکشور ادامه داد: هر چه تولید ما عمق داخلی پیدا کند علاوه بر افزایش اشتغالزایی میتواند کاهش هزینهها و خودکفایی را نیز به همراه داشته باشد.
وی ادامه داد: بنابراین باید از تولیدکنندگانی که در حوزه حمل و نقل عمومی کار کردهاند قدردانی کنیم. تلاش ما این بوده که در این حوزه وارداتی نداشته باشیم و از سوی دیگر تولید داخلی باشد و درخواست ما این است که هر چه میتوانید این حوزه را به لحاظ کیفیت و عمق ساخت داخلی ارتقاء دهید.
وحیدی تاکید کرد: بی تردید در ناوگان حمل و نقل عمومی ایمنی از اهمیت ویژهای برخوردار است زیرا اتوبوسی که 40 نفر سوار آن میشوند باید ایمنی کاملی داشته باشد.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه هر صنعتی باید آینده نگری داشته باشد، افزود: در حوزه حمل و نقل عمومی و صنعت که دائم در حال تحول است، اگر آینده نگری نداشته باشیم؛ عقب خواهیم ماند.
وی افزود: این کار باید با یک مدیریت کیفیت ممتاز نیز همراه باشد و ضلع دیگری که در حوزه تولید حمل و نقل عمومی مورد توجه قرار میگیرد بکار گیرندگان ناوگان حمل و نقل عمومی است که شهرداریها و یا شرکتهای خصوصی در خدمت شهرداریها و دهیاریها هستند و ضلع سوم نیز مردم هستند که این سه ضلع خوشبختانه امروز مورد توجه سازمان شهرداریها و دهیاریها بوده و باید ارتباط سه ضلع که از اهمیت ویژهای برخوردار هستند مورد توجه قرار گیرد و همواره برقرار باشد.
وحیدی تاکید کرد: شهرداریها اگر منابعی در اختیار دارند میتوانند برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی خود بکار گیرند. بی تردید حوزه حمل و نقل عمومی خدمت بسیار مهمی است که بارها مشاهده کردیم که حتی در دوران کرونا نیز ما با کمبود اتوبوس مواجه بودیم. قطعا آثار این حوزه در بخشهای مختلف بسیار زیاد است.
وی ادامه داد: امروز نزدیک به 22 هزار و 700 اتوبوس داریم که 6 هزار دستگاه اتوبوس از دور خارج است و 14 هزار دستگاه اتوبوس مشغول فعالیت هستند که بخش زیادی از آنها فرسوده است و باید نوسازی شود.
وحیدی خاطر نشان کرد: برای حدود 10 هزار اتوبوس جدید قرارداد خواهیم بست و تا کنون قرارداد پنج هزار اتوبوس نهایی شده همچنین حدود 320 هزار تاکسی داریم که 240 هزار دستگاه بالای 10 سال عمر دارند که همگی باید بازسازی شود و در مورد ونها نیز حدود 12 هزار ون داریم که تمامی آنها فرسوده است و عمر بالای 13 سال دارد. پنج هزار قرارداد نیز برای نوسازی در این بخش منعقد شده و در حوزه مینی بوسها نیز 90 درصد مینیبوسهای ما فرسوده است.
سهم حمل و نقل عمومی 35 درصد است
وی تاکید کرد: اکنون سهم حمل و نقل عمومی 35 درصد است که باید این سهم را به 45 درصد برسانیم. در حال حاضر نوسازی هشت هزار دستگاه اتوبوس و پنج هزار دستگاه مینیبوس در برنامه قرار گرفته است البته باید نسبت به کاهش قیمتها نیز اقدام کنیم و این کاهش قیمتها باید با در نظر گرفتن سایر شاخصها باشد.
وزیر کشور با تاکید بر لزوم توجه به تولید داخل گفت: باید مرز بومی سازی تولیدات را از 70 درصد بیشتر کنیم و این قولی است که دوستان ما در حوزه تولید این تجهیزات به ما دادهاند به شکلی که حتی موتورو گیربکسها نیز داخلی شود.
وی ادامه داد: دولت سیزدهم مشکلات فراوانی به لحاظ مالی داشت اما این موجب نشد که از کارهای بزرگی همچون توجه به حوزه حمل و نقل عمومی غافل بماند و باید از دولت به ویژه رئیس جمهور در این بخش قدردانی کنیم که ظرف مدت حدود هشت ماه چنین اتفاقات بزرگی رقم خورد.
براساس این گزارش، در این مراسم از تلاشهای برخی از مسئولین برای تامین تجهیزاتی که به شهرداریها و دهیاریهای سراسر کشور واگذار میشود قدردانی شد و حواله اتوبوسها، مینیبوسها، ونها و ماشین آلات عمرانی و شهری به شهرداران شهرهای سراسر کشور تحویل داده شد.