به گزارش پایگاه خبری «عصرخودرو» به نقل از تسنیم، محمد علیپور در پنجمین اجلاس همکاریهای استانهای مرزی ایران و ترکیه با تشریح ضرورت افزایش تبادلات اقتصادی دو کشور اظهار داشت: ایران و ترکیه در بستر تاریخی کهنی با تکیه بر اشتراکات دینی و فرهنگی همسایگان خوبی برای همدیگر بودهاند و حسن همجواری این دو در واقعه زلزله وان ترکیه و حضور به هنگام نیروهای امدادی ایران در این شهر ثابت شد.
وی افزود: ایران پل ارتباطی ترکیه به آسیای میانه و ترکیه نیز پل ارتباطی ایران به اروپاست بنابراین تعامل دو کشور در همه عرصهها یک ضرورت است و استانداران مرزی دو کشور باید مقدمات این روابط را فراهم کنند.
علیپور گفت: سفرهای پی در پی و مستمر مقامات ارشد دو کشور نشان میدهد که ظرفیتهای خوبی برای توسعه مناسبات وجود دارد بنابراین تفاهم نامههای منعقده و هدف گذاریهای انجام شده باید به سرعت از سوی مقامات اجرایی پیگیری شود.
نماینده مردم شهرهای ماکو، شوط، پلدشت و چالدران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: روشن است که اتصال دو کشور فقط از طریق مرزهای آذربایجان غربی امکان پذیر است بنابراین 4 استاندار شرق ترکیه و استاندار آذربایجان غربی میتوانند در افزایش تبادلات دو کشور به هدف 30 میلیارد دلاری اقدامات مثمر ثمری را انجام دهند.
وی افزود: بزرگترین مرز زمین دو کشور در شهر بازرگان قرار دارد و راه اندازی گمرگات مرزهای رازی، کاپی کوی و سرو، اسن دره میتواند حجم مبادلات را بیش از پیش افزایش داده و سهولت عبور و مرور را به ارمغان آورد.
علیپور با برشماری استعدادهای سرمایه گذاری آذربایجان غربی اظهار داشت: هم اینک میتوان در زمینههای کشاورزی، صنعتی، گردشگری، و بازرگانی سرمایه گذاریهای زیادی را انجام داد اما مشکل این است که باید طرف ترک نسبت به حل مشکل صف 26 کیلومتری کامیونهای ترانزیتی در مرزهای داخلی خود اقدام کند.