به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، ژان کریستوف کاگلر اظهار کرد: ترکیه بازاری با توان رشد بالاست که رنو برای بلندمدت در آن سرمایه گذاری کرده و اختلافات کارگری نه تنها ترکیه که یک تولیدکننده بزرگ قطعات خودرو به شمار میرود بلکه صنعت جهانی را تهدید میکند.
کارکنان اویاک رنو که یکی از بزرگترین خودروسازان ترکیه است از پنج شنبه هفته گذشته در اعتراض به شرایط اشتغال، به اعتصاب دست زده اند.
اویاک رنو سرمایه گذاری مشترک میان خودروساز فرانسوی رنو و صندوق بازنشستگی ارتش ترکیه (Oyak) است.
طبق آمارهای رسمی، اویاک رنو سال گذشته حدود 318 هزار خودرو تولید کرد و در بیش از 43 درصد از کل بازار سهم داشت.
کارکنان Tofas که سرمایه گذاری مشترک میان فیات ایتالیا و کوچ هولدینگ ترکیه است و همچنین فورد اتوسان که زیرمجموعه فورد است هم اعتصاب کردند اما کارکنان Tofas پس از مذاکره با مدیریت به سر کار بازگشتند.
اعتصاب بر سر شرایط کار و دستمزد به شماری از قطعه سازان که در شهر بورسا - قطب صنعت خودرو ترکیه - فعالیت میکنند، گسترش یافته است.
بر اساس گزارش اتوموتیو نیوز، فیکری ایشیک، وزیر صنایع ترکیه خواستار ازسرگیری فوری تولید شده و اظهار کرده است خواستههای کارکنان میتواند همزمان با ادامه تولید مورد بحث قرار گیرد.
فیکری گفت: این اعتصاب به صادرات ترکیه لطمه زده اما تولید از دست رفته قابل جبران است.
اختلافات کارگری پس از اینکه اتحادیه "ترک متال" ماه گذشته با شرکت قطعه سازی بوش فرن برای افزایش 60 درصدی حقوق کارکنانش به توافق رسید اما توافق مشابه را برای کارکنان کارخانههای دیگری که نماینده آنها بود انجام نداد، درگرفت.