به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از تسنیم، شنیزو ابه، نخست وزیر ژاپن و امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه در فکر برگزاری نشستی هستند تا در حاشیه اجلاس G20 با هم دیدار کنند. در این بین نشانه هایی از یک عداوت اقتصادی بر سر تعادل قدرت در توافقنامه رنو_نیسان دیده میشود.
همکاری 19 ساله بین شرکتهای رنو و نیسان موتورز در حال مواجهه با بزرگترین چالش خود پس از دستگیری کارلوس گون به خاطر اتهام تخلف مالیاتی است.
گون 64 ساله، از زمان دستگیری اش در 19 نوامبر در توکیو در بازداشت است و شاکیان انتظار دارند بازداشت او 10 روز دیگر تمدید شود.
بازداشت گون در توکیو باعث شد اتومبیل سازی مشترک فرانسه و ژاپن بدون رهبر بماند و دولت فرانسه یک طرفدار خود را از دست بدهد. او گفته بود قصد دارد ساختار سرمایه فعلی را حفظ کند. رنو با 43 درصد سهام، نیسان را هم کنترل می کند، در حالی که نیسان 15 درصد بدون حق رأی در شریک خود سهم دارد .
هیروشیگ سکو، وزیر صنعت ژاپن و برونو لمیر وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه پس از دیدار هفته گذشته در پاریس، حمایت هر دو کشور را از این اتحاد نشان دادند .
چند روز بعد، لمیر در تلویزیون فرانسه گفت که او و سکو توافق کرده اند که حفظ ساختار فعلی سرمایه مطلوب است اما وزیر ژاپن با این توافق مخالفت کرد.
طبق گزارشهای رسیده، سکو نامه شکایتی به لمیر برای این اظهاراتش فرستاده است. مقامات وزارت اقتصاد تجارت و صنعت ژاپن گفتند نمی توانند در این مورد نظری بدهند .
جنگ مکرون
دستگیری گون که به دنبال گزارش درآمدش اتفاق افتاد، باعث تلاش های جدید نیسان برای از بین بردن کنترل بیش از حد رنو بر آن شد و به مشکلات مکرون اضافه کرد .
مکرون مانند وزیر اقتصاد باعث افزایش تعجبآور سهم رنو در سال 2015 بود که زنگ خطر را در داخل نیسان به صدا درآورد که فرانسه قصد دارد تاثیر بیشتری بر این شرکت ژاپنی داشته باشد .
مکرون درخواست نشستی با ابه را در اجلاس G20 داده است. این اجلاس در روز جمعه آغاز میشود. یک سخنگوی دولت ژاپن گفت که هنوز تصمیمی گرفته نشده است .
این اتحاد اتومبیل سازی که شامل شرکت میتسوبیشی ژاپن هم میشود، در روز پنجشنبه پس از دیدار مقامات اجرایی در آمستردام، برای اولین بار پس از دستگیری گون اعلام کرد که به تعهد خود به همکاری پایبند است .
شرکت میتسوبیشی اعلام کرد در این جلسه در مورد ساختار سرمایه صحبتی نشده است .