به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از فارس، محمدجواد عطرچیان با اشاره به کارشکنیهای اخیر کشور ترکیه در عبور کامیونهای ترانزیتی از مرزهای دو کشور، اظهار داشت: از 15 مردادماه امسال بود که ترکها نامهای برای ما فرستادند مبنی بر اینکه کامیونهای ترانزیتی ایرانی حامل کالا به مقصد کشورهای اروپایی هنگام بازگشت از عبور خاک ترکیه امکان بارگیری نخواهند داشت و باید بهصورت خالی تردد و از این کشور خارج شوند.
وی ادامه داد: در واقع که کشور ترکیه بدون در نظر گرفتن تعاملات سیاسی دو طرف، بخشنامهای اجرا کرد مبنی بر اینکه کامیونهای ایرانی که از اروپا و گرجستان وارد ترکیه میشوند اجازه بارگیری در خاک ترکیه نخواهند داشت و در صورت بارگیری 3 هزار یورو جریمه میشوند.
وی ادامه داد: ما نیز بلافاصله و پس از 24 ساعت اقدام متقابل کردیم و به کامیونهای ترک که از ترکمنستان و آذربایجان در قالب ترانزیت وارد ایران شده و قصد تردد به سمت ترکیه را داشته باشند، اجازه بارگیری ندادیم.
مدیر کل دفتر ترانزیت سازمان راهداری اظهار داشت: متأسفانه کشور ترکیه تعاملات سیاسی و اقتصادی دو طرف را در نظر نمیگیرد، به نظر میرسد ترکها در تصمیمگیریهای خود برای مسائل حملونقل، موضوع را به گزارشهای واصله خود از چند راننده در ایران محول کردهاند.
وی افزود: سیاستگذاری و برنامهریزی بر اساس چنین رفتارهایی منطقی نیست زیرا منافع متقابل دو طرف اصلاً در نظر گرفته نشده است و نباید به سخنان راست یا دروغ چند راننده اعتنا کرد.
عطرچیان گفت: تا زمانی که ترکها رویه مدنظر خود را ادامه دهند ما هم در مناسبات حملونقلی دو کشور تنش خواهیم داشت، در همین موضوع ما هم تلاش کردیم بلافاصله بر اساس اصل رفتار متقابل، به کامیونهای ترانزیتی ترک اجازه بارگیری در خاک ایران داده نشود.
مدیر کل دفتر ترانزیت سازمان راهداری بیان کرد: پس از این کارشکنی ترکها، منتظر مکاتبات اداری نشدیم و بلافاصله رفتار متقابل را برای جلوگیری از فوت وقت اجرا کردیم.
وی با اشاره به هدفگذاری ایران برای در نظر گرفتن مسیرهای جایگزین ترکیه بیان کرد: برنامهریزی کردهایم مسیرهای جایگزین ترانزیتی به جای عبور از ترکیه مدنظر قرار گیرد در حال حاضر مسیر آذربایجان-روسیه-بلاروس-رومانی فعال است و برخی از کامیونهای ما از این مسیر تردد میکنند.
عطرچیان بیان کرد: متأسفانه به تازگی هم مشکلات خاصی برای کامیونهای ما و اتوبوسهای مسافری در خاک ترکیه رخ داده است، یک راننده اتوبوس را کشتند و چندین دستگاه کامیونهای ما را به آتش کشیدند که در این راستا باید دولت ترکیه پاسخگو باشد.
مدیر کل دفتر ترانزیت سازمان راهداری گفت: به نظر میرسد دولت ترکیه بر اساس گزارشات دریافتی از رانندهها تصمیمات بزرگ حملونقل جادهای ترانزیتی خود را اخذ میکند و این مانع تحقق سیاستگذاریها برای تجارت 30 میلیارد دلاری بین دو کشور میشود.
عطرچیان تأکید کرد: دولت ترکیه بداند هر رفتاری که با کامیونهای ما انجام دهد بلافاصله با آنها رفتار متقابل خواهیم داشت و منتظر تعیین تکلیف آنها نخواهیم ماند.