به گزارش پایگاه خبری «عصرخودرو» به نقل از ایسنا، توافق 2.5 میلیارد یورویی (2.8 میلیارد دلار) این خودروسازان برای خرید خدمات نقشه نوکیا در اوایل اوت اعلام شد و در فهرست معاملات غیرجنجالی بود که مورد موافقت کمیسیون تجارت فدرال و وزارت دادگستری آمریکا قرار گرفت. این دو سازمان به طورمشترک وظیفه مقابله با انحصارطلبی را بر عهده دارند.
سه خودروساز لوکس آلمانی در این خدمات که به Here معروف است، سهم یکسانی دارند. این خودروسازان مایلند به فراهم کننده خدمات تبدیل شوند تا به این ترتیب روابطشان را با مشتریانشان حفظ کنند و مانع از این شوند که غولهای فناوری مانند گوگل و اپل کنترل سیستمهای اطلاعات سرگرمی خودروهای آینده را بدست بگیرند.
از سوی دیگر این خودروسازان امیدوارند خودرو با استفاده سرنشینان آن از خدمات مختلف مبتنی بر مکان مانند پیدا کردن رستوران یا پارکینگ، رزرو هتل و خدمات دیگر، به یک منبع درآمد تبدیل شود.
امروزه بسیاری از افراد از نقشه گوگل یا سرویس ناوبری دیگر برای رسیدن به مقصدشان استفاده میکنند،اما زمانیکه خودروهای خودران رواج پیدا کنند و استفاده از آنها فراگیر شود،در این صورت به اطلاعات دقیق درباره جاده و اطلاعات لحظه ای درباره ترافیک نزدیک خودرو نیاز خواهند شد.
سرویسهای نقشه دیجیتالی از مدل قدیمی که نقشه ثابتی از راه را فراهم و در سیستم ناوبری خودرو ذخیره میکرد تغییر یافته اند و با ارائه اطلاعات لحظه ای درباره جاده و ترافیک پویایی بیشتری پیدا کرده اند. سیستمهای نقشه هوشمند به خودروهای خودران متصل به شبکههای بی سیم کمک میکنند وظایفی مانند تغییر مسیر حرکت در صورت وجود ترافیک یا وقوع تصادف در جاده پیش رو را انجام دهند. چنین سیستمهای نقشه ای در آینده در تشخیص تصادف و سایر امکانات خودروهای متصل نقش خواهند داشت.
بر اساس گزارش رویترز، رقیب اصلی Here، سرویس نقشه گوگل است. بعلاوه Here با شرکت نقشه هلندی تام تام هم رقابت خواهد داشت. سرویس Here بدنبال خرید 8.1 میلیارد دلار نوتک توسط نوکیا در سال 2008، ایجاد شد.