به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از اقتصادنیوز، احمد نعمتبخش با بیان اینکه شورای رقابت خودروسازان را برای افزایش قیمت خودرو معطل گذاشته است، اظهار کرد: شرکتهای خودروسازی از ابتدای سال درخواست خود را برای افزایش قیمت خودرو به شورای رقابت فرستادهاند و راهاندازی کمپین و جوهایی که در رسانهها به وجود آمده نمیتواند تاثیری در خواسته به حق تولیدکنندگان برای افزایش قیمت داشته باشد.
او افزود: ابتدای سال 94 پس از ابهاماتی که برای دخالت شورای رقابت در بحث قیمتگذاری پیش آمد، شورا با استناد به قانون مجلس خواستار این شد که مشخص شود آیا میتواند در حوزه قیمتگذاری ورود پیدا کند یا خیر که پس از بررسی مجلس مرجع قیمتگذاری شورای رقابت اعلام شد اما از آنجایی که پایان دوره نمایندگان شورای رقابت فرا رسیده، درخواست افزایش قیمت خودرو همچنان در مرحله کارشناسی است و منتظر اعلام قیمتهای جدید هستیم.
دبیر انجمن خودروسازان ایران با اشاره به افزایش قیمت مواد اولیه تولید خودرو گفت: پنج ماه از ارائه مدارک و مستندات افزایش قیمت خودرو به شورای رقابت میگذرد و هنوز تکلیف قیمتها مشخص نشده است در حالی که طولانی شدن این فرآیند هر روز تولید و بازار را با آسیبهای جدیدی مواجه میکند.
او با بیان اینکه خودروسازان پیگیر افزایش قیمت خودرو در شورای رقابت هستند، گفت: با توجه به اینکه قیمت اغلب مواد مصرفی و صنایع وابسته خودرو افزایش پیدا کرده، هیچ توجیهی برای ثبات قیمت خودرو منطقی نیست. بارها درخواست خود را مبنی بر آزادسازی قیمت خودرو به رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور مطرح کردهایم اما با چنین تعللی مواجه شدهایم.
دبیر انجمن خودروسازان ایران افزود: بیشتر کالاهای صنعتی در بازههای زمانی 3 ماه، 6 ماه و 9 ماه افزایش قیمت میدهند، چطور این صنایع میتوانند قیمت تولیدات خود را افزایش دهند و خودرو نمیتواند.
نعمتبخش با بیان اینکه کمپین علیه خودروسازان اثر آنچنانی در فروش خودرو نداشته است، گفت: باید این را در نظر گرفت که اگر در شرایط فعلی تولیدات خودروسازان کیفیت لازم را ندارند این به بحث تحریمها برمیگردد که دستمان به قطعات فرانسوی یا دیگر کشورهای اروپایی نمیرسید و به ناچار از طریق کشور ثالث خریداری میکردیم.
او افزود: افزایش مولفههای تولید ذکر شده برای قطعهسازان نیز وجود داشته و آنها با مراجعه به خودروسازان تقاضای افزایش قیمت قطعه را میکنند و چون خود خودروساز با قیمتهای فریز شده زیان ده شده، نمیتواند به قطعهساز افزایش قیمت دهد در نتیجه یکی از راههایی که قطعهساز بتواند با قیمت قبلی به تولید خود ادامه دهد، استفاده از مواد اولیه نامرغوب و ارزانتر در تولید قطعه بوده که منجر به کاهش کیفیت قطعه و نهایتا کاهش کیفیت خودرو میشود.
دبیر انجمن خودروسازان با بیان اینکه شورای رقابت قیمت خودرو را ثابت نگه داشته است، گفت: خودروسازان برای برای ادامه حیات خود نمیتوانند بیش از این در معرض فشار قرار بگیرند و تنها راه بهبود کیفیت خودرو، آزادسازی قیمت خودرو و یا افزایش قیمت خودرو طبق فرمول شورای رقابت است.
نعمتبخش افزود: افزایش بیش از 10 درصدی نرخ ارز نسبت به سال گذشته هزینه نهایی تولید داخلی خودرو را بالا برده و از آنجایی که یکی از مواد اولیه مورد نیاز خودرو ورقهای فولادی و فولادهای آلیاژی است، وزارت صنعت، معدن وتجارت در راستای حمایت از صنعت فولاد کشور تعرفه وارداتی این فلزات را از 4 و 6 درصد به 10 تا 15 درصد رسانده است، از سوی دیگر قیمت فولادهای آلیاژی تولید داخل هم افزایش یافته است و موازات با آن با سیاستگذاری دولت قیمت حاملهای انرژی و حقوق و دستمزد کارگر هم بالا رفته است. به همین دلیل خودروسازان برای ایجاد کیفیت در محصولاتشان چارهای جز افزایش قیمت ندارند.