به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از صمت، اقدامی که با توجه به شرایط کنونی صنعت قطعه و با توجه به مشکلات نقدینگی این صنعت تا حدودی شرایط دستیابی به این هدف را برای قطعهسازان داخلی دشوار میکند. از این رو فعالان صنعت قطعه تاکید فراوانی بر رفع مشکلات مالی این صنعت و اصلاح قوانین داخلی به منظور بهبود شرایط تولید و همکاری با قطعهسازان خارجی برای ورود تجهیزات جدید و سرمایهگذاری مشترک با شرکای خارجی دارند. بدون شک داخلیسازی قطعات خودروهای جدید در همکاری خودروسازان کشور با شرکای خارجی میتواند گامی موثر در دستیابی قطعهسازان به اهداف چشمانداز 1404 صنعت خودرو باشد.
تامین سرمایه از خارج
در همین زمینه مشاور انجمن قطعهسازان کشور به اهمیت اهداف افق 1404 صنعت خودرو و تلاش برای دستیابی به این اهداف اشاره کرد و گفت: در سند چشمانداز صنعت خودرو تولید 3 میلیون خودرو درنظر گرفته شده که قطعهسازان باید برای تحقق این هدف، قطعات 3 میلیون خودرو را تولید کنند اما باید این موضوع را درنظر گرفت که قطعهسازان در شرایط کنونی در وضعیت اقتصادی مناسبی نیستند و رکود بر این صنعت حکم فرماست و به طور کلی قطعهسازان در شرایطی نیستند که برای پیشبرد برنامههای توسعهای، پول و سرمایه کافی در اختیار داشته باشند. محسن رزمخواه معتقد است: امید قطعهسازان برای اینکه اهداف افق 1404 صنعت خودرو محقق شود، سرمایهگذاری کشورهای خارجی است که خوشبختانه در حال حاضر و با کمرنگ شدن تحریمها، شرکتهای خارجی برای همکاری با قطعهسازان داخلی وارد ایران شدهاند و تمایل به همکاری با شرکتهای ایرانی دارند. وی ادامه داد: یکی از بهترین روشهای توسعه صنعت قطعه، سرمایهگذاری مستقیم خارجی و مشارکت با شرکتهای تولیدکننده خارجی از طریق قرارداد همکاری مشترک (جوینت ونچر) با این کشورهاست. علاوه بر آن تامین سرمایه به وسیله بانکها و حمایتهای بانکی نیز به طور قطع بخش عمدهای از مشکلات قطعهسازان را برطرف خواهد کرد. وی اظهار کرد: امید است شرایط اقتصادی کشور متحول و زمینه اینکه دولت بتواند کمکهای مالی را در اختیار قطعهسازان قرار دهد، محقق شود تا سرمایه شرکتهای تولیدکننده قطعه افزایش یابد و این شرکتها نقدینگی لازم برای افزایش میزان تولید قطعات خودرو و دستیابی به اهداف سند چشمانداز صنعت خودرو را داشته باشند. مشاور انجمن قطعهسازان کشور به اعطای تسهیلات خرید خودرو و تاثیر این اقدام در فعالیت شرکتهای قطعهسازی نیز اشاره کرد و گفت: کمکی که خودروسازان بابت تسهیلات خرید خودرو دریافت کردند و پولی که در اختیار شرکتهای خودروسازی قرار گرفت، کمک زیادی به تامین نقدینگی این شرکتها کرد، به طوری که در یک ماه اخیر، تا حدودی شاهد افزایش تولید قطعه بودیم. رزمخواه ادامه داد: این امر تا حدودی به شرکتهای قطعهسازی و روند فعالیت آنها کمک کرد اما در این بین باید پرداخت مطالبات قطعهسازان را نیز درنظر گرفت زیرا هرگونه تاخیر در پرداخت بدهی خودروسازان، بر مشکلات صنعت قطعه میافزاید. وی افزود: به طور قطع شرکتهای قطعهسازی از ظرفیت خالی برخوردار هستند و اگر مسئله مطالبات آنها حل شود و خودروسازان با قطعهسازان همکاری بیشتری داشته باشند و مطالبات آنها پرداخت شود، از ظرفیتهای خالی در این شرکتها استفاده خواهد شد و در شرایطی که مشکلات صنعت قطعه از لحاظ کسری نقدینگی برطرف شود و امکانات و بسترهای لازم برای تولید قطعات جدید در این شرکتها مهیا شود، قطعهسازان میتوانند قطعات 3 میلیون دستگاه خودرو را تا افق 1404 تامین کنند و در این صورت نیاز کارخانههای خودروسازی برطرف میشود و با تحقق این هدف از ورود قطعات خارجی به ایران جلوگیری به عمل خواهد آمد.
ضرورت کاهش نرخ بهرههای بانکی
در همین حال عضو انجمن قطعهسازان استان خراسان رضوی نیز با تاکید بر افزایش ظرفیتهای تولید در صنعت قطعه اظهار کرد: در صورتی که تا افق 1404 وضعیت قطعهسازی کشور دچار تغییر و تحول شود و بتوان ظرفیتهای تولید را در این صنعت افزایش داد و ماشینآلات و تجهیزات جدیدی را وارد صنعت قطعه کرد، میتوان امیدوار به دستیابی به اهداف سند چشمانداز صنعت خودروی کشور بود. ابوالقاسم آروند یادآور شد: اما در همین حال درصورتی که وضعیت به همین شکل باقی بماند و رکود بر صنعت قطعه حاکم باشد و هیچگونه تغییری در وضعیت بانکهای کشور و قوانین بانکی ایجاد نشود، دستیابی به اهداف پیشبینی شده در افق 1404 که تولید قطعات 3 میلیون دستگاه خودرو در سال یکی از این اهداف است، دشوار خواهد بود. وی نخستین حمایت از صنعت قطعه را کاهش نرخ بهرههای بانکی دانست و تصریح کرد: درصورتی که بهرههای بانکی از 24 درصد به 8 درصد برسد و سرمایه لازم برای ورود تجهیزات جدید در اختیار باشد، میتوان شاهد تغییر و تحولاتی در این صنعت بود اما در این زمینه دولت قادر نیست کمک چندانی را در جهت بهبود صنعت قطعه انجام دهد زیرا از بودجه کافی برخوردار نیست. آروند ادامه داد: نکته مهم این است که کشور ایران اقدامات مثبت اقتصادی انجام دهد و باید صنعت قطعه ایران را با سایر کشورهای خارجی مقایسه کرد و با توجه به تجربیات و پیشرفتهای کشورهای معتبر خارجی در حوزه قطعات خودرو، راهکارهایی را در کشور برای پیشبرد این صنعت درنظر گرفت. از این رو نخست باید نسبت به اصلاح قوانین بانکی اقدام کرد و علاوه بر آن قوانین بیمه و مالیات نیز باری بر دوش قطعهسازان داخلی است که باید در جهت رفع تمامی این مشکلات تلاش کرد تا قطعهسازان بتوانند عزم خود را برای تولید قطعات 3 میلیون خودرو در سال جزم کنند. وی افزود: خوشبختانه تیراژ تولید قطعات افزایش یافته که این خبر خوشایندی است اما اینکه این موضوع در صنعت قطعه تداوم داشته باشد، مشخص نیست. امیدواریم تیراژ تولید قطعه به مرور زمان افزایش یابد.
بر اساس این گزارش، فعالان صنعت قطعه
بر حل مشکلات کنونی که قطعهسازان کشورمان با آن مواجه هستند تاکید فراوانی دارند و معتقدند درصورتی که سرمایه لازم برای تولید قطعات و افزایش تیراژ تولید تامین شود، مسیر دستیابی به اهداف سند چشمانداز صنعت خودرو در افق 1404 نیز هموار خواهد شد و میتوان قطعات این میزان خودرو را در سال تولید کرد. اقدامی که به طور قطع منجر به تحولات مثبت در صنعت خودرو خواهد شد و زمینه را برای افزایش میزان صادرات و درآمدزایی کشورمان محقق خواهد کرد.
برای آگاهی از تازه های جهان خودرو، جدیدترین قیمت ها و بازار خودرو ایران اینستاگرام خودرو امروز را دنبال کنید و جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصر خودرو (https://telegram.me/asrekhodro ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.