به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، این اقدام به کیا امکان میدهد نیروی تامین هیوندای موتور را که دومین خودروساز بزرگ هند از نظر میزان فروش است، افزایش دهد. منابع آگاه به رویترز اظهار کردند کارخانه پیشنهادی تولیدش را در سال 2019 آغاز می کند و احتمالا ظرفیت تولید سالانه 300 هزار خودروی کیا را خواهد داشت.
هیوندای موتور و شرکت تابعهاش کیا موتورز به اتفاق، پنجمین خودروساز بزرگ جهان هستند و پس از اینکه در سال 2015 برای نخستین بار از زمان بحران مالی جهانی سال 2018 از دستیابی به اهداف فروش سالانه بازماندند، کسب و کار جدیدی را دنبال می کنند. مجموع فروش این دو شرکت در نیمه اول امسال به دلیل ضعف تقاضا در بازارهایی مانند چین، روسیه و برزیل دو درصد کاهش پیدا کرد.
طبق آمار موسسه تحقیقاتی آی اچ اس، هند سومین بازار بزرگ خودروی جهان تا سال 2020 خواهد بود که پنج رتبه بالاتر از جایگاه کنونی این کشور است و فروش سالانه خودرو در هند از 2.7 میلیون دستگاه در سال 2015 تقریبا دو برابر شده و به حدود پنج میلیون دستگاه می رسد.
به گفته منابع آگاه، میزان سرمایهگذاری کیا هنوز مشخص نشده است و مدلهایی که قرار است در این کارخانه تولید شوند، اعلام نشدهاند. کیا برای خودروهای نسبتا ارزانی مانند مدل ساب کامپکت ریو معروف است.
بر اساس گزارش رویترز، سه محل برای ساخت کارخانه کیا مورد بررسی قرار گرفتهاند و کیا ممکن است پس از اینکه در ماه اوت درباره محل کارخانهاش تصمیم گرفت، برنامهاش برای ساخت آن را در سپتامبر اعلام کند. ایالتهای آندراپرادش، ماهاراشترا و گجرات همگی تلاش می کنند نظر کیا را برای ساخت کارخانه جلب کنند.
هیوندای حدود دو دهه قبل تولید خودرو در هند را آغاز کرد و دو کارخانه در این کشور دارد که برای بازار داخلی و صادرات خودرو تولید می کنند. کارخانه های کیا در کره جنوبی 57 درصد از فروش این شرکت در سال گذشته را تشکیل دادند. این خودروساز در چین، آمریکا و اسلوواکی کارخانه هایی دارد و تولید نخستین کارخانه اش در مکزیک اوایل امسال آغاز شد.
در حال حاضر بیشتر خودروهایی که در هند فروخته می شوند، کوچک هستند. هیوندای مدلهای ارزان قیمت متعددی در این کشور می فروشد.