به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، اما خودروهای وانتبار و پیکاپ در بسیاری از کشورها خودروهای روزمره اقشار مختلف جامعه محسوب میشوند و از این رو به نظر میرسد در آینده نهچندان دور شاهد بهتر جا افتادن این کلاس خودرویی در ایران نیز باشیم. اما این روزها اگر به دنبال یک وانتبار مناسب برای استفاده روزمره باشید، چه گزینههایی پیش روی شماست؟ در مطلب پیش رو، پاسخ این سوال را بیشتر بررسی خواهیم کرد.
کاپرا
کاپرا را شاید بتوان یکی از موفقترین محصولات چینی عرضهشده به بازار کشور دانست. این خودرو که برای نخستین بار در سال 1389 توسط گروه بهمن خودرو به بازار عرضه شد، محصولی پرطرفدار و کماستهلاک در قیاس با دیگر رقباست که با توجه به برچسب قیمتی معقول، فروش خوبی را در کشور ما تجربه کرد. کاپرا از پیشرانه 4 سیلندر 2.4 لیتری (تکنولوژی میتسوبیشی) با 130 اسب بخار قدرت و 205 نیوتنمتر گشتاور بهره میبرد و تاکنون در 2 نسخه تک و دودیفرانسیل به بازار عرضه شده است. این وانتبار محبوب که از امکانات رفاهی و فنی نسبتا خوبی هم برخوردار است، در بازار داخلی از 40 الی 60 میلیون تومان قیمتگذاری میشود.
دانگ فنگ ریچ
پس از خروج نیسان پیکاپ از خط تولید پارس خودرو، دانگ فنگ ریچ جایگزین این خودرو شد. ریچ در واقع یک نسخه چینی شده از همان نیسان فرانتیر نسل اول است که پیشتر در مورد آن توضیحاتی ارائه کردیم. ریچ نسبت به پیکاپ چهرهای مدرنتر دارد اما استایل کلی همان چیزی است که در محصول نیسان دیدیم. همچنین این خودرو به صورت استاندارد با گارد استیل جلو، طرح قرمز رنگ بخش جانبی و رینگهای اسپرت آلیاژی به بازار عرضه میشود. این خودرو از پیشرانه 4 سیلندر 16 سوپاپ 2.4 لیتری با 132.5 اسب بخار قدرت و نهایت گشتاور 208 نیوتن متر بهره میبرد که این خروجیها توسط جعبه دنده 5 سرعته و گیربکس کمکی، در مسیری مشابه پیکاپ به چهار چرخ خودرو منتقل میشود. پیکاپِ جدید ریچ هرچند که روی کاغذ یک خودروی کاملا مشابه نیسان فرانتیر است اما توجه داشته باشید که برخی بیکیفیتیهای مرسوم در خودروهای چینی، در این گزینه هم به چشم میخورد.
فوتون تانلند
فوتون تانلند که در بازار ایران تحت عنوان «پیکاپ ایران خودرو دیزل» شناخته میشود، در واقع یک محصول چینی بسیار خوب و مناسب برای عرضه به کشور ماست که توسط خودروساز وطنی و به صورت مونتاژ شده (CKD) به بازار راه پیدا کرد.
نسخه دیزل این خودرو از پیشرانه 4 سیلندر 2.8لیتری توربو دیزل کومنز با 164 اسب بخار قدرت و گشتاور بسیار خوب 360 نیوتنمتری بهره میبرد که البته تعداد محدودی از این نسخه به بازار داخلی عرضه شد. اما برای نسخه بنزینی این خودرو نیز از پیشرانه 4 سیلندر 2.4 لیتری میتسوبیشی با 138 اسب بخار و نهایت گشتاور 200 نیوتنمتر در نظر گرفته شده که در حضور نسخه دیزلی، چندان استقبالی از این نمونه نشد. فوتون تانلند که با قیمتی کمتر از 95 میلیون تومان قابل خریداری است، یک وانتبار خوشهیبت و البته نسبتا باکیفیت است که میتواند برای مصارف روزمره نیز مورد استفاده قرار گیرد.
پاژن
اگر به دنبال یک وانت با قابلیتهای آفرودی مناسب هستید، پاژن پیکاپ پاسخگوی نیازهای شما خواهد بود. این خودرو که پیشینه حضور بیش از 2 دهه در بازار کشور ما را دارد، تاکنون در انواع استیشن 5 درب، استیشن 3 درب، وانت تککابین مشهور به نیمتن و وانت دوکابین معروف به پیکاپ در بازار عرضه شده است. پاژنهای وانت مدل پایین از موتورهای 2.4لیتری مشترک با نیسانهای پاترول 2درب به نام موتور مگا و نمونههای مدل بالا با پیشرانههای 6 سیلندر Vشکل 3 لیتری به بازار عرضه شدهاند. نمونه خورجینی که طرفداران زیادی دارد از 161 اسب بخار قدرت به همراه گشتاور 245 نیوتنمتر بهره میبرد که این قدرت و گشتاور از طریق جعبه دنده 5 سرعته دستی به هر دو محور خودرو انتقال پیدا میکند. پاژن به دلیل بهرهگیری از سیستم تعلیق 4 فنر لول سواری راحتی دارد ولی کابین این خودرو به خصوص در ردیف دوم چندان جادار نیست. وانت پاژن بسته به مدل، رنگ و میزان تمیزی از حدود 11 الی 50 میلیون تومان قیمتگذاری میشود و در حال حاضر محصول ایرانیزه شده «هِرور» جایگزین این خودرو شده است.
تویوتا هایلوکس نسل هفتم
شما در حال حاضر با در دست داشتن 90 الی 140 میلیون تومان قادر به خریداری یک نمونه از نسل هفتم پیکاپ مشهور تویوتا خواهید بود که از 2007 الی 2014 در بازار ما حضور دارد. این خودرو از پیشرانه 4 سیلندر 2.7 لیتری 16 سوپاپ به همراه نهایت قدرت 158 اسب بخار و بیشینه گشتاور 241 نیوتن متر بهره میبرد که توان آن توسط جعبه دنده 5 سرعته دستی یا 4 سرعته اتوماتیک به هر دو محور منتقل میشود. وانت مذکور در 2 نسخه کوتاه و بلند (از نظر ارتفاع) در بازار حضور دارد که این دو نسخه اختلاف قیمتی در حدود 10 میلیون تومان با یکدیگر دارند. هایلوکس به استهلاک پایین و جانسختی مشهور است.
گریت وال وینگل 3 و 5
وینگل یک پیکاپ سایز متوسط است که از سال 2006 تا کنون روی خطوط تولید شرکت گریت وال در چین، بلغارستان و ایران قرار دارد. وینگل 3 که در واقع نسخه قدیمیتر این محصول محسوب میشود، شباهت بسیار زیادی به ایسوزو D-Max نسل اول دارد که در سال 2011 فیسلیفتی روی این خودرو انجام گرفت و نتیجه تحت عنوان وینگل 5 به بازار جهانی راه پیدا کرد. این خودرو در ظاهر مدرنتر شده و چهره معقولتری پیدا کرده است و به غیر از این، در دو نسخه تک و دوکابین در بازار کشور ما حضور دارد. پیکاپ گریت وال وینگل از پیشرانه 4 سیلندر 16 سوپاپ میتسوبیشی با حداکثر توان 135 اسب بخار و نهایت گشتاور 200 نیوتن متر بهره میبرد که بسته به نسخه انتخابی شما، این قدرت و گشتاور توسط جعبه دنده 5 سرعته دستی به محور عقب یا هر دو محور منتقل میشود. همچنین این خودرو از امکاناتی همچون سیستم صوتی به همراه دکمههای کنترل از روی فرمان، سیستم تهویه مطبوع دستی، خروجی برق 12 ولت، آینهها و شیشه بالابرهای برقی، ایموبلایزر و... بهره میبرد. نمونه دودیفرانسیل و دوکابین صفر کیلومتر این خودرو چیزی در حدود 70 میلیون تومان قیمتگذاری میشود.
نیسان پیکاپ
پیکاپ یکی از وانتبارهای مناسب برای استفاده روزمره است که سابقه درخشانی در بازار کشور ما دارد. این وانتبار که در اصل نیسان فرانتیر/ ناوارا نسل اول (D22) محسوب میشود، برای نخستینبار در اوایل سال 1380 شمسی به بازار کشور ما عرضه شد، اما جالب است بدانید که پارس خودرو امتیاز مونتاژ این خودرو را از دانگ فنگ چین (شریک کاری نیسان ژاپن) خریداری کرده بود. این وانتبار پرطرفدار از سال 1380 الی 1392 روی خط تولید شرکت پارس خودرو قرار داشت و البته در اوایل این دوره، نیسان سرانزا که نمونه استیشن این خودرو محسوب میشود نیز در کنار پیکاپ مونتاژ میشد. نیسان پیکاپ از پیشرانه 4 سیلندر 16 سوپاپ 2.4 لیتری با 133 اسب بخار قدرت در 5600 دور بر دقیقه و حداکثر گشتاور 197 نیوتن متر در 2800 دور بر دقیقه بهره میبرد که این موتور با مجموعه جعبه دنده 5 سرعته و گیربکس کمک و در نهایت سیستم چهار چرخ متحرک، توانایی نسبتا خوبی برای استفاده روزمره، بارهای سبک و حتی سفرهای آفرود برای شما فراهم خواهد ساخت. این وانتبار 1.7 تنی که از سیستم تهویه مطبوع دستی، قابلیت تنظیم ارتفاع نور چراغهای جلو، بالابر برقی هر چهار شیشه، آینههای جانبی برقی به همراه گرمکن و... بهره میبرد، برای مدلهای مختلف از 30 الی حوالی 90 میلیون تومان قیمتگذاری میشود.
زامیاد پادرا
نیسان جونیور یا همان نیسانوانت یا به بیان دیگر وانتزامیاد 24 که این روزها به رکورد نیم قرن حضور روی خط تولید نزدیک میشود، هنوز هم یکی از محبوبترین وانتبارها در بین رانندهها محسوب میشود که البته چهرهای بسیار قدیمی و کهنه دارد. البته شرکت زامیاد چند باری اقدام به ارائه جانشینی برای این خودرو کرده که وانت شوکا یکی از آنهاست. اما به نظر میرسد که رانندگان ارادت و علاقه بیشتری به چهره زمخت زامیاد دارند. وانت پادرا یکی دیگر از جانشینان این خودرو است که برای نخستینبار در سال 1392 شمسی معرفی شد اما فروش این خودرو بهتازگی آغاز شده است! پادرا در بخش جلو مشابه وانت Lion چینی است اما در بخش عقب شمایلی کاملا مشابه زامیاد فقید را به شما ارائه میکند. همچنین سعی شده تا در کابین این وانتبار شاهد فضایی مدرنتر باشیم و البته امکاناتی همچون شیشه بالابر برقی، کولر، تنظیم برقی آینههای جانبی و... نیز برای این خودرو در نظر گرفته شده است. پادرا از موتور 4 سیلندر 2.4 لیتری انژکتوری مشابه نمونه مورد استفاده روی زامیاد 24 (وانت نیسان!) بهره میبرد که قادر به ارائه نهایت توان 95 اسب بخار و حداکثر گشتاور 175 نیوتنمتر خواهد بود. البته جالب است بدانید تا اینجای کار پادرای 40و اندی میلیون تومانی نیز نتوانسته سربلند عمل کند!
تویوتا هایلوکس نسل هشتم
نسل هشتم تویوتا هایلوکس که بهتازگی به بازار ایران وارد شده است از پیشرانهای مشابه نسل گذشته اما با خروجی قدرت و گشتاورِ 164 اسب بخار و 245 نیوتنمتر بهره میبرد و به غیر از پیشرانه، امکانات رفاهی بهتری را نیز به شما ارائه میکند. هایلوکس نسل هشتم با ظاهری بسیار جذاب و دوستداشتنی در نسخه فولآپشن از سیستم صوتی به همراه 6 بلندگو، ورودیهای AUX و USB و نمایشگر 7 اینچی، آینههای جانبی برقی، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، کول باکس، اتولایت و... بهره میبرد که قیمت نمونه صفر کیلومتر این خودرو در بازار آزاد حتی تا حدود 200 میلیون تومان نیز میرسد.