به گزارش پایگاه خبری«عصر خودرو» به نقل از ایرنا، علی مبشری، پنجشنبه در نشستی خبری در شیراز بیان داشت: پیش از این مقرر شده بود در چارچوب طرح مبارزه با کالاهای قاچاق، خودروهای یاد شده امحا شوند اما با توجه به اینکه برای خریداری این خودروها ارز از کشور خارج شده بود، قرار شد در صورت امکان موضوع صادر کردن این وسایل نقلیه دنبال شود.
وی افزود: خریداران این خودروها ساکن شیراز هستند و فرد متهم این پرونده هم اینک در بازداشت به سر می برد.
پیش از این مدیرکل مبارزه با قاچاق و ارز سازمان تعزیرات حکومتی کشور، بیست و چهارم مرداد 95 گفته بود که خودروهای لوکس قاچاق که در سال 94 کشف شدند در سال 95 امحا می شوند.
سیدعبدالمجید اجتهادی افزود: با توجه به قانون و هماهنگی های انجام شده از سوی سازمان اموال تملیکی، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تعزیرات حکومتی و قوه قضاییه مقرر شده تا این خودروها برای اولین بار در کشور امحا شود.
مدیرکل مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی ادامه داد: به دلیل این که امکان عرضه این خودروها در کشور طبق مقرات کنونی وجود ندارد و همچنین موضوع صادرات آنها نیز مقدور نیست لذا این 13 خودروی لوکس در استان فارس که پرونده این خودروها در آنجا بررسی شده است، امحا می شوند و از بین می روند.
اجتهادی درباره فرآیند قاچاق این خودروها نیز گفت: متهم پرونده ابتدا از طریق اسکله شهیدرجایی بندرعباس این خودروها را وارد و اظهارنامه آن را با عنوان کالای ترانزیت خارجی به ارمنستان اعلام کرد اما بعدا از انجام این کار منصرف شد و محموله را از اسکله شهیدرجایی به سمت امارات عربی متحده خارج کرد.
وی اظهار کرد: این محموله سپس از مسیر امارات به صورت غیرقانونی وارد کشور شد و فرد متخلف از طریق پارتی بازی و رشوه اقدام به ویرایش اطلاعات سامانه راهور کرد و به جای اطلاعات مربوط به خودروهای پراید، اطلاعات این خودروهای لوکس را وارد و خودروها را پلاک کرد.
مدیرکل مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی اظهار کرد: برای انجام این قاچاق جرایمی همچون، پرداخت رشوه، جعل اطلاعات راهور، استفاده از اسناد غیر واقعی و جعل اسناد سازمان فروش اموال تملیکی انجام شده است و همچنین این فرد قاچاقچی برای نقل و انتقال پول از کارت اعتباری شاگرد خود استفاده می کرده تا مدرک جرمی باقی نگذارد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان فارس نیز نهم تیرماه 95 به خبرنگار ایرنا گفت: رای نهایی در باره پرونده قاچاق 12 دستگاه خودرو لوکس مانند بی ام و و پورشه که در این استان کشف شده بود، صادر شده است و قاچاقچیان به مجازات عمل خود می رسند.
علی مبشری افزود: علاوه بر این تعداد خودرو لوکس در استان فارس، به طور همزمان چند خودروی دیگر نیز در استان اصفهان کشف شده بود و در نهایت، دادگاه تجدید نظر در تهران رای نهایی خود را در ارتباط با این پرونده ها اعلام کرد.
وی اظهار کرد: قاچاقچیان خودروهای لوکس در فارس در سال 94، یک خودرو را به صورت قانونی وارد کشور کرده بودند و با دستکاری در سیستم راهور، برای 12خودرو قاچاق پلاک صادر می کردند.