به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایرنا، علی مویدی خرم آبادی شامگاه چهارشنبه درباره مقابله با قاچاق خودرو گفت: پرونده خودروهای قاچاق در اختیار قوه قضاییه است و به جد در این زمینه تلاش می شود.
به گفته وی، در این ارتباط اطلاعات جدیدی به دست آمده و بررسی پرونده خودروها با همکاری ضابطان قضایی و قوه قضاییه رو به اتمام است.
این مقام مسوول تاکید کرد : با کسی رودربایستی نداریم و روی حرف خود ایستاده ایم و در عرصه جنگ اقتصادی حاضریم جان خود را در دفاع از مردم از دست دهیم.
وی افزود: با مردم تعارف نداریم و باید واقعیت ها را به آنها بیان کرد. بنابراین در این زمینه تا پایان سال گزارش کاملی حتی از دستگاه های امنیتی و انتظامی به مردم اطلاع رسانی می شود.
از سال 1393 تا 1396 (چهار سال) 298 هزار دستگاه خودرو وارد کشور شد که به طور متوسط سالیانه 70 هزار دستگاه است.
ارزش این میزان واردات 6 میلیارد و 261 میلیون دلار بود که به طور متوسط سالیانه یک میلیارد و 500 میلیون دلار و برای هر خودرو 21 هزار دلار می شود.
سرپرست سازمان توسعه تجارت آذرماه امسال اعلام کرد: نزدیک به 16 هزار دستگاه خودرو در گمرک های کشور وجود دارد که هنوز تعیین تکلیف نشده است.
«محمدرضا مودودی» افزود: نزدیک به 11 هزار دستگاه از 16 هزار دستگاه خودرویی که در گمرک است، ثبت سفارش قانونی شده بود اما پس از ممنوع شدن واردات خودرو در گمرک متوقف شده است.
** کشف سوخت قاچاق 62 درصد افزایش یافت
این مسوول همچنین از افزایش 62درصدی میزان کشفیات سوخت خبر داد و افزود: از نقطه تولید تا مصرف باید مباحث کنترلی، صیانتی، حفاظتی و امنیتی در مورد این سرمایه ملی ایجاد شود که 70درصد این تمهیدات صورت گرفته است.
وی از تشکیل 98 هزار و 786 پرونده قاچاق و افزایش 62 درصدی پرونده قاچاق فرآورده های نفتی در هشت ماه گذشته خبر داد و گفت: قاچاق خودرو، لوازم خانگی، لوازم آرایشی و بهداشتی، قطعات یدکی خودرو، پارچه، تجهیزات رایانه ای و دام و احشام در ردیف های بعدی قرار دارد.
مویدی خرم آبادی تصریح کرد: زمان بررسی دادرسی در بسیاری استان ها به صفر رسیده و در برخی مناطق 20 تا 30 روز است.
وی افزود: به صفر رساندن قاچاق سوخت به دلیل موقعیت جغرافیایی و قیمت سوخت در کشورهای همسایه امکان ندارد اما شاید همکاری دیگر دستگاه ها متولی مانند وزارت نفت بتواند رقم آن را به حداقل برساند.
وی میزان فعلی قاچاق سوخت در کشور را روزانه 10 میلیون لیتر اعلام کرد و درباره کشف شبکه قاچاق سوخت در فارس گفت: میزان واقعی کشف شده نه 40 میلیون لیتر که 11 میلیون و 500 هزار لیتر در روز است.
به گزارش ایرنا، دبیر ستاد مبارزه با قاچاق سوخت نیز بیست و یکم آذر امسال میزان قاچاق سوخت را روزانه 10 میلیون تا 15میلیون لیتر اعلام کرد و به خبرنگار ایرنا گفت: با اقدام های به عمل آمده و فروش سوخت در 'جدار مرز' به صورت تعادلی و موانع پیگشیرانه وزارت نفت، این رقم به میزان سه میلیون لیتر در روز رو به کاهش است.
در این نشست، از چند خبرنگار برای تهیه گزارش مربوط به قاچاق کالا و سوخت قدردانی و «حمیدرضا دهقان نیا» به عنوان سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز معرفی شد.