مدیرکل امور اقتصادی و سیاست های تجاری وزارت صنعت، معدن و تجارت :
ساماندهی بازار، واردات هفت ماهه لاستیک را ۱۵درصد کم کرد
عصر خودرو- مدیرکل امور اقتصادی و سیاست های تجاری وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ورود دولت برای ساماندهی بازار، خروج صنعت لاستیک از رکود را به همراه داشت و میزان واردات این کالا در هفت ماهه امسال ۱۵ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش یافت.
سه شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۱:۰۰
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایرنا ،«محمدرضا کلامی بجستان» اضافه کرد: دخالت دولت در بازار لاستیک سبب شد پارسال سهم واردات این کالا- به میزان 105 هزار تن- به 31 درصد کاهش یابد و در دوره هفت ماهه امسال مجموع لاستیک وارداتی به 51 هزار تن رسید.
وی افزود: ظرفیت رسمی و تولید واقعی لاستیک در کشور با فعالیت 10 واحد تولیدی، 320 هزار تن است. پارسال میزان کل تولید 211 هزار تن بود که در مقایسه با سال 1393 کاهش 13 درصدی را ثبت کرد.
به گفته وی، در هفت ماهه امسال میزان کل تولید لاستیک کشور به 133 هزار تن رسید که نسبت به دوره مشابه در سال 1394 افزایش 13 درصدی را نشان می دهد.
کلامی بجستان یادآوری کرد: تعرفه واردات لاستیک سنگین 20 درصد و تعرفه لاستیک سبک 32 درصد است.
وی گفت: اگر برآورد نیاز لاستیک را سالیانه نزدیک به 30 میلیون حلقه فرض شود نزدیک به 16 میلیون حلقه از محل تولید داخل و هشت میلیون حلقه از طریق واردات رسمی تامین می شود.
به گفته وی، بقیه نیاز کشور از راه کوله بری- ته لنجی مرزنشینی تامین می شود که می توان با تحقق درخواست های وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ساماندهی مبادلات مرزی و اجرای الزام های نمایندگی در مناطق آزاد، از ظرفیت تولید داخل بهره گرفت.
از دیدگاه این مدیر، ورود برخی محموله های لاستیک بیکیفیت چینی (که از پارسال مدیریت شد)، استانداردهای قدیمی (که ارتقا یافته است)، انباشت محصول در سال های پیش (که با اقدام های تازه صفر شد) و سود نامتناسب خرده فروشی در مقایسه با تولید داخلی و محصول وارداتی از مسیر رسمی موجب بروز مشکلات بسیاری در این صنعت شده و رقابت غیرعادلانه ای را در عرضه کالا به وجود آورده است.
وی به روزرسانی صنعت و فناوری تولید تایر در قالب سرمایه گذاری مشترک و انتقال فناوری به داخل کشور، مبارزه با قاچاق لاستیک، الزام شرکت های خارجی به داشتن نمایندگی رسمی، کنترل کیفی واردات و ارابه کارت ضمانت و خدمات پس از فروش مناسب برای کالای خارجی را ضروری دانست.
مدیرکل امور اقتصادی و سیاست های تجاری وزارت صنعت، معدن و تجارت از مردم خواست خرید تولید داخلی را به دلیل قیمت و کیفیت مناسب در اولویت قرار دهند و در صورت تمایل به خرید لاستیکهای غیرایرانی از عرضهکنندگان، کارت ضمانت و خدمات پس از فروش معتبر بگیرند که در آن نام نمایندگی رسمی، سامانه الکترونیکی، تلفن خدمات مشتریان نمایندگی، دوره ضمانت و خدمات پس از فروش نوشته شده باشد.
وی اضافه کرد: نکته مهم در تهیه و خرید لاستیک گرفتن فاکتور رسمی، کارت گارانتی و فعال سازی دوره ضمانت از طریق انعکاس شماره سریال کارت ضمانت به سامانه نمایندگی یا مهر شدن کارت گارانتی و فاکتور فروش است.
کلامی بجستان تاکید کرد خرید لاستیک شرکتهای خارجی فاقد نمایندگی رسمی و بدون کارت ضمانت به معنی تامین این کالا از راه غیررسمی یعنی قاچاق است که در صورت بروز هرگونه حادثه، مسئولیت آن بر عهده خریدار است.
وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده است فهرست برندها و شرکتهایی که تاکنون موفق به اخذ گواهی نمایندگی رسمی شده اند، در بخش مرکز اصناف و بازرگانان ایران تارنمای وزارت صنعت، معدن و تجارت به نشانی http://www.mimt.gov.ir/index.php در دسترس قرار می گیرد.