ترافیکی که به سلامتی میارزد
عصر خودرو- مدتی است که طرح ترافیک در تهران با هدف کاهش جمعیت مسافران شبکه حمل و نقل عمومی، لغو شده و اگر چه لغو آن، مشکلات ترافیکی، کمبود جای پارک و... را در طول روز ایجاد کرده، اما یادمان باشد که ستاد ملی کرونا با اشراف به تمامی مشکلات ایجاد شده، در حالی تصمیم به لغو طرح ترافیک گرفت که سلامتی مردم را ارجحتر از هر موضوعی میداند.
پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۱:۰۰
به گزارش پایگاه خبری«عصر خودرو» به نقل از ایسنا، طولانی و متراکم شدن صف خودروها در خیابانهای مرکز شهر در روزهای اخیر با اینکه موحب اتلاف سوخت و زمان شهروندان شده است و به گفته سردار هادیانفر رئیس پلیس راهور ناجا حتی ترافیک در شهر تهران را 70 درصد افزایش داده؛ اما در این شرایط کرونایی استفاده از خودروی شخصی یک الزام و نه یک انتخاب بوده است؛ چرا که در تمامی دستور العمل های بهداشتی مردم از استفاده حمل و نقل عمومی منع شده اند و حالا تنها راه رسیدن به محل کار، استفاده از خودروی شخصی است، مسئلهای که محسن پورسید آقایی معاون سابق حمل و نقل شهرداری تهران نیز آن را تایید می کند و معتقد است: حالا که اولویت همه، حفظ سلامتی و مهار شیوع کرونا است، شاید بهتر باشد ترافیک این روزهای تهران و مشکلات نشات گرفته شده از آن را تحمل کرد.
وی در گفت وگو با ایسنا، در مورد وضعیت ترافیک تهران و راه حل های کنترل آن می گوید: یادمان باشد که اصولاً هدف از اجرای طرحهای ترافیکی تغییر مدل حمل و نقل افراد است نه تشخیص و کاهش ترددهای غیر ضروری. به عبارت دیگر وظیفه تشخیص و راههای کاهش سفرهای غیر ضروری با دستگاههای حاکمیتی است نظیر بستن بازار یا پارکها و امثال آن.
این کارشناس ترافیک با تاکید بر اینکه شهرداری در شرایط معمول وظیفه دارد که مردم را تشویق کند برای ترددهای خود حتی الامکان از حمل و نقل عمومی استفاده کنند، ادامه می دهد: این در حالیست که در این شرایط استفاده از حمل و نقل عمومی مغایر سلامتی جامعه است و باید کار دیگری انجام داد.
پورسیدآقایی معتقد است که در این شرایط کرونایی که همه تلاش می کنند تعداد مبتلایان کاهش یابد اصولاً باید سیاستها به سمت تشویق مردم به استفاده از خودرو شخصی باشد، لذا هر گونه طرح ترافیکی مغایر منافع عمومی شهر میباشد.
این کارشناس ترافیکی در مورد راهکار ترافیکی این روزهای تهران می گوید: پیشنهادم این است که اصلا به ساعات طرح و عوارض آن دست زده نشود و عدم اجرای آن برای مدتی دیگر بهتر از تغییر آن است؛ اتفاقا وجود مدتی ترافیک در شهر مزایای طرح ترافیک را نیز بهتر نمایان میکند و همانها که می گفتند اجرای طرح جدید ترافیک و طرح محدوده کنترل آلودگی هوا هیچ اثری نداشته است امروز متوجه شده اند که اگر این طرحها نبود چه اتفاقی میافتاد و خواهان اجرای زود هنگام آن هستند. باید بگذاریم این طرحها پس از پایان دوران کرونا و بنابر خواست عمومی مردم مجددا اجرا شود.
به گزارش ایسنا، در شرایط کرونایی امروز کاهش جمعیت مسافران در شبکه حمل و نقل عمومی با هدف اجرای فاصله گذاری اجتماعی یک ضرورت است و تنها راه رسیدن به این هدف استفاده شهروندان از خودروی شخصی است، تشکری هاشمی، معاون اسبق شهرداری تهران معتقد است می توان این شیوه تردد را نیز کنترل کرد تا ترافیک کمتری را شاهد باشیم و می گوید: در حال حاضر از اوایل صبح تا غروب، شاهد ترافیک گسترده در معابر مرکزی شهر هستیم که البته تردد خودروها در راستای کنترل شیوع کرونا است، ولی اعتقاد دارم با ورود راه حل های ترافیکی جدید، میتوان ورود به محدوده مرکزی شهر را کنترل کرد.
این کارشناس حوزه ترافیک با بیان اینکه عمده افرادی که وارد محدوده طرح ترافیک می شوند، کارمندان سازمان ها و شرکت ها هستند که تعدادشان نیز کم نیست، معتقد است: یادمان باشد که هنوز برای مهار شیوع کرونا، باید در خانه بمانیم و حضور اجباری برخی از افراد در محل کارشان نباید به معنی بازگشت به شرایط قبل از کرونا تفسیر شود؛ بنابر این معتقدم باید زمان اجرای طرح ترافیک را متناسب با ساعت کار ادارات در هسته مرکزی در نظر گرفت و در میانه روز نیز با اعمال محدودیت های ترافیکی، مانع از تشویق سفر در هسته مرکزی شهر شویم.
به گفته وی، میتوان طرح ترافیک را در ساعات ابتدایی روز که کارکنان در حال تردد به سمت محل کارشان هستند اعمال نکنیم، ولی بعد از این ساعات ابتدایی روز، بلافاصله طرحهای ترافیکی را اجرایی کنیم تا مبادا افراد دیگر برای کارهای روزانه و جاری خود از حمل و نقل شخصی استفاده کنند.
به گزارش ایسنا، این روزها ترافیک تهران، شلوغی شهر و اتلاف وقت شهروندان شاید مشکلاتی را بوجود آورده باشد؛ اما در این روزهای کرونایی، انتخاب خودروی شخصی برای تردد در شهر به خصوص برای افرادی که محل کارشان در محدوده مرکزی شهر است، نه یک انتخاب؛ بلکه یک ضرورت بهداشتی برای کنترل شیوع کرونا است و شاید بهتر باشد مدیران شهر اعم از پلیس، شهرداری و... در کنار این ضرورت، فکری به حال ازدحام در برخی معابر کنند.