ارزش میلیونی روغن سوخته خودروی شما

ترفند قاچاقچیان چگونه لو رفت؟

عصر خودرو- وقتی خودروتان را برای تعویض روغن به تعمیرگاه می‌برید و روغن بی‌کیفیت خارج شده از موتور (کارتل) را به زعم خود دور می‌ریزید در اصل محصولی بسیار گران قیمت را در تعمیرگاه جا می‌گذارید که از روغنی جدیدی که مصرف می‌کنید ارزشمندتر است. روغن سوخته خودروی شما که دورریختنی و بی‌استفاده به نظر می‌رسد، اسباب قاچاق میلیون‌ها لیتر سوخت از کشور می‌شود. این ترفندی است که قاچاقچیان برای جابه‌جایی داخلی یا خارج کردن بی‌سرو صدا و راحت سوخت از مرزها به کار می‌برند.

شنبه ۰۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۶:۰۰

ترفند قاچاقچیان چگونه لو رفت؟

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از اقتصاد آنلاین، قاچاق سوخت به اندازه‌ای صرفه دارد که قاچاقچیان با ترفندهای جدید، بدون آنکه ماموران مرزی متوجه شوند به راحتی بسیار، سوخت را به صورت کاملا قانونی از کشور خارج می‌کنند.

ترفند قاچاقچی‌ها سوءاستفاده از روغن کارکرده است. همان روغنی که از ماشین‌ها خارج شده و به نظر می‌رسد دور ریختنی است؛ با حجم قابل توجهی گازوئیل مخلوط شده و مجوز عبور از مرز را می‌گیرد. یعنی به اسم روغن کارکرده، گازوئیل قاچاق می‌شود.

کافی است مقدار اندکی از روغن کارکرده با بشکه‌ای گازوئیل مخلوط شود تا رنگ گازوئیل را تیره کرده و شکل و شمایلی شبیه روغن کارکرده به آن بدهد. بنابراین روغن کارکرده یک خودرو که با چندین لیتر گازوئیل مخلوط می‌شود؛ سودآوری میلیونی برای قاچاقچیان به همراه دارد.

گازوئیلی که 300 تومان در هر لیتر خریداری می‌شود بین 6 هزار تا 8 هزار تومان در هر لیتر به کشورهایی از جمله افغانستان، هند و حوزه‌های آفریقای جنوبی فروخته می‌شود.

در گذشته روغن کارکرده بعد از خارج شدن از موتور خودرو در طبیعت رها می‌شد. از چندین سال پیش کم کم شرکت هایی برای تصفیه این روغن‌ها تاسیس شدند که کار آنها تصفیه روغن‌های کارکرده بود.

تا اینجای کار نیز مشکلی وجود نداشت. چرا که با یک عملیات ساده، روغنی که دور ریخته می‌شد دوباره به چرخه مصرف باز می‌گشت اما موضوع به تصفیه خلاصه نشد. برخی از فعالان این حوزه فهمیدند می‌توانند ماموران مرزی را گمراه کنند و با استفاده از روغن کارکرده، گازوئیل را با تغییر چهره از کشور خارج کنند. به این ترتیب چندین سال این قاچاق انجام شد بدون آنکه کسی متوجه موضوع شود.

چه زمانی ماجرا لو رفت؟
از سال 1392، ستاد مبارزه با قاچاق کالاو ارز در یک بررسی متوجه شد تعداد کارخانجات تصفیه روغن به 300 کارخانه رسیده است که حدود یک میلیون تن روغن کارکرده برای تصفیه نیاز دارند. اما ایراد آنجا بود که فقط 500 هزار تن روغن کارکرده در کشور وجود داشت. بنابراین رشد تصاعدی تاسیس کارخانجات تصفیه به رغم میزان اندک خوراک این کارخانه‌ها باعث شد مسئولان متوجه اشکالی در کار شوند.

یک جای کار می‌لنگید. چرا با وجود آنکه مواد اولیه نبود مدام بر تعداد کارخانجات اضافه می‌شد؟

مسئولان متوجه می‌شوند روغن‌ها یا استحصال می‌شود و سوخت تقطیری از آن به‌دست می‌آید و یا گازوئیل را پخت می‌زنند و سر سبک آن را در روغن می‌ریزند. واحدهای متخلف روغن کارکرده را استحصال می‌کردند و هر چقدر می‌خواستند گازوئیل به آن تزریق کرده و از کشور خارج می‌کردند.

دو روش برای سوءاستفاده از گازوئیل یارانه ای
رییس انجمن صنایع بازیافت فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی ایران گفت: روغن‌های موتور و روان‌کننده هایی که توسط واحدهای تولیدی مثل سپاهان، پارس، بهران و ایرانول و شرکت‌های تصفیه دوم و وارداتی تولید می‌شود در ماشین ها، موتورها همچنین در توربین‌ها و ژنراتورهای صنایع استفاده می‌شود و بعد از مدتی کیفیت خود را از دست می‌دهد و تبدیل به روغن کار کرده می‌شود. در گذشته‌های دور این روغن‌ها در طبیعت رها می‌شده ولی به‌تدریج شرکت هایی برای تصفیه دوم ایجاد شد و روغن‌های کارکرده را تصفیه می‌کردند.

فرزان گلچین اظهار کرد: روغن کارکرده خوراک اصلی واحدهای تصفیه دوم است. برای تامین این خوراک نیز دو منبع داریم که یک منبع تولید داخلی و منبع دیگر روغن موتورهای وارداتی است که نهایتا در چرخه مصرف به روغن کارکرده تبدیل می‌شود.

او با اشاره به اینکه درحال‌حاضر 300 شرکت تصفیه دوم در کشور وجود دارد توضیح داد: وقتی خوراک با یک حجم مشخص وجود دارد باید ظرفیت واحدهای فرآوری نیز متناسب با خوراک موجود در کشور باشد اما در سال‌های گذشته واحدهای تاسیس شده تصفیه دوم بسیار بیشتر از خوراک موجود در کشور بوده است.

رییس انجمن صنایع بازیافت فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی ایران خاطرنشان کرد: چون واحدهای تصفیه‌کننده نیاز به روغن کارکرده دارند برخی عرضه‌کنندگان سودجو نیز از این فرصت استفاده کرده و گازوئیل یارانه‌ای که با شرایط سخت تولید می‌کنیم؛ را وارد روغن کرده و در داخل و خارج از کشور به فروش می‌رسانند. در واقع گازوئیل ارزان را به روغن اضافه کرده و حجم آن را بالا می‌آورند.

تغییر چهره گازوئیل برای عبور از مرز
گلچین تاکید کرد: در بسیاری از مواقع سوءاستفاده‌های دیگری نیز می‌شود. به این صورت که مقداری روغن کارکرده به گازوئیل اضافه می‌شود تا رنگ آن تیره شود و به عنوان سوختی دیگر به فروش برسانند و چون رنگ سوخت مورد نظر سیاه شده؛ ماموران را دچار اشکال در تشخیص می‌کند.

او افزود: از سوی دیگر روغن با کیفیت به‌دست واحدهای تولیدی نمی‌رسد. فرض کنید یک سوخت یارانه‌ای با قیمت بسیار پایین به آن اضافه می‌کنند و حجم آن را بالا می‌برند. این روغن در واحد تولیدی به همان میزان که روغن به کار رفته، کارآیی نخواهد داشت.

رییس انجمن صنایع بازیافت فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی ایران متذکر شد: در این چرخه معیوب یک محصولی را با هزینه‌های بسیار زیاد تولید می‌کنیم و راندمان تولید روغن تصفیه شده را پایین تر از حد مورد انتظار و پایین تر از استاندارد کمی به‌دست می‌آوریم.

گلچین اضافه کرد: بخش عمده تولید و استحصال روغن کارکرده، روغن پایه است اما در کنار این روغن حدود 7 تا 10 درصد سوختی به‌دست می‌آید که قابلیت صادرات دارد. دولت اخیرا اجازه صادرات این محصول را فقط مشروط به آنکه اختلاطی با گازوئیل صورت نگرفته باشد؛ می‌دهد.

رییس انجمن صنایع بازیافت فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی ایران با اشاره به اینکه انجمن بازیافت فرآورده‌های نفت و گاز اخیرا به این موضوع ورود کرده و شناسایی منشا خوراک‌ها را در دستور کار قرار داده است گفت: ابتدا باید مشخص شود که چه واحدهایی در این حوزه کار می‌کنند. آیا ابتدایی‌ترین پارامترهای زیست محیطی را رعایت می‌کنند؟ برای شناسایی واحدهای فعال، طبق تبصره ماده 45 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مسئولیت ایجاد ساز و کار و بانک اطلاعاتی به انجمن صنایع بازیافت فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی ایران سپرده شد.

گلچین ادامه داد: با توجه به اینکه در صنف حضور داریم بهترین مرجع برای شناسایی واحدهای فعال در این حوزه هستیم. لذا در این مدت ثبت نام از بیش از 270 عامل و کارخانه انجام شده است. یک گروهی هستند که هنوز برای پیوستن به سامانه مقاومت دارند که در واقع با سالم‌سازی فرآیند مخالف هستند یا از اثرات مثبت آن آگاهی ندارند.

او بیان کرد: پس از ثبت اطلاعات فنی واحدها، کد عاملیت برای واحدها صادر می‌شود. برای خودروهایی که این گروه کار می‌کنند لیبل هایی زده می‌شود و برای این روغن‌ها فاکتور صادر خواهد شد. وقتی فاکتور زده می‌شود خود به خود استحصال‌کننده از یک فرد مجهول و گمنام به فردی شناخته شده تبدیل می‌شود که مسئولیت کار خود را می‌پذیرد.

گلچین با اشاره به اینکه رده‌های کنترلی روز به روز در حال تکمیل است اذعان کرد: کنترل‌ها نامحسوس است. بخشی از این کنترل نیز به نیروی انتظامی سپرده شده است و نمونه گیری‌های موردی نیز انجام خواهد شد. همچنین پست‌های کنترلی برای ورود و خروج کالا در حال تعبیه است که هم نمونه گیری انجام شود و هم کنترل اسناد صورت گیرد تا مبدا و مقصد مشخص شود.

وزارت صمت مجوز تاسیس می‌دهد اما مسئولیت صادرات را نمی‌پذیرد
رییس انجمن صنایع بازیافت فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی ایران تاکید کرد: وظیفه ما شناسایی و ساماندهی کردن و ارائه اطلاعات گردآوری شده به دستگاه متولی است. ما مسئولیت خود را انجام داده‌ایم اما دستگاه متولی هنوز قبول مسئولیت نکرده است. بر اساس قانون وزارت صمت باید این داده‌ها را از ما تحویل بگیرند ولی تا کنون زیر بار پذیرش این مسئولیت نرفته‌اند.

با وجود آنکه وزارت صمت مجوز بهره‌برداری شرکت‌های تصفیه روغن را صادر می‌کند اما مسئولیتی در خصوص صادرات این محصولات را هنوز بر عهده نگرفته است. این وزارتخانه همچنین از بانک اطلاعاتی که انجمن آماده کرده نیز حاضر نیست استفاده کند.

حامد حسام زاده معاون دفتر صنایع غیرفلزی وزارت صمت با تاکید بر اینکه متولی صادرات سوخت تقطیری درحال‌حاضر وزارت صمت نیست گفت: اینکه بخش خصوصی سامانه‌ای را به صلاح دید خود راه‌اندازی کرده اند، مربوط به ما نیست. نه ما سفارش ایجاد این سامانه را به انجمن داده‌ایم و نه نیازی به این سامانه داریم. سامانه قرار است به ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کمک کند و در واقع یک بانک اطلاعاتی است که قرار است ستاد از آن بهره ببرد.

او عنوان کرد: سوخت تقطیری یک رویه اجرایی دارد به نام رویه اجرایی صادرات؛ سوخت تقطیری که با امضای رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ابلاغ شده است. اگر بنا باشد این رویه تغییر کند باید یک رویه جدید اصلاحی با امضای رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ابلاغ شود که این اتفاق تا کنون نیفتاده است.

حسام زاده توضیح داد: صحبت هایی در خصوص واگذاری مسئولیت صادرات سوخت تقطیری به وزارت صمت شده است اما تا الان وزارت صمت این مسئولیت را نپذیرفته به این دلیل که معتقد هستیم در حیطه تخصص این وزارتخانه نیست. در صورتی که در سطح هیات وزیران تصمیم گرفته شود که این وظیفه بر عهده وزارت صمت گذاشته شود این مسئولیت را عهده دار خواهیم شد.

او تاکید کرد: در رویه‌ای که درحال‌حاضر ابلاغ شده و مورد اجراست؛ مسئولیت به ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز سپرده شده است.

آمار مخدوش صادرات روغن کارکرده
از سال 1392 ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به مسئله صادرات سوخت تقطیری ورود پیدا می‌کند و رویه‌ای برای آن می‌نویسد. بر اساس هماهنگی با موسسه استاندارد و تامین ردیف بودجه‌ای مشخص، موسسه استاندارد باید بررسی می‌کرد که از روغن کارکرده چه میزان روغن پایه، چه میزان سوخت تقطیری، چه میزان قیر و چه میزان ضایعات استحصال می‌شود.

مطابق با استانداردها اعلام شد که از 100 تن روغن کار کرده 7.2 درصد سوخت تقطیری باید وجود داشته باشد.

برای روغن‌های کار کرده فلش 170 تعیین شد. یعنی هر روغن کارکرده اگر فلش آن کمتر از این عدد باشد یعنی گازوئیل به آن اضافه شده است.

این اقدام باعث شد رویه‌ای تعیین شود تا صادرات روغن سوخت تقطیری تحت نظارت درآید. طبق این رویه ابتدا انجمن مربوطه طی بازدید از واحد مورد نظر، استحصال صورت گرفته را تایید کرده سپس کمیسیون‌های استانی با همکاری موسسه ملی استاندارد، اداره صمت استان و شرکت ملی پخش، نظریه انجمن را صحت سنجی می‌کنند. پس از تایید این مجموعه، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مجوز بارگیری را صادر کرده و گمرک نیز برای نمونه برداری اقدام می‌کند.

با وجود پیگیری هایی که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز داشته اما هنوز نقاط مبهمی در این حوزه وجود دارد. به طور نمونه هنوز میزان صادرات روغن کارکرده به درستی مشخص نیست. چرا که هر آنچه روغن لوپ کات تولید و صادر می‌شود، هر آنچه وارد و سپس صادر می‌شود، هر آنچه عبور موقت وارد و صادر می‌شود و هر آنچه که از روغن کارکرده صادر می‌شود در قالب یک کد تعرفه به نام کد 999 صادر می‌شود. به همین دلیل آمار دقیقی از میران صادرات روغن کارکرده وجود ندارد.

برچسب ها

روغن موتورتعویض روغن
مطالب مرتبط بیشتر
توزیع تایر و روغن موتور با قیمت دولتی توقیف ۱۲۱ هزار لیتر روغن موتور تقلبی در تهران تبعات گرانی روغن‌موتور؛ خلوت شدن اتوسرویس‌ها و شلوغ شدن مکانیکی‌ها بازار روغن موتور بدون تلاطم و آرام است افزایش ۶ برابری تولید و فروش روغن و روانکار در شرکت سنان شیمی سایپا روغن موتور گران نمی‌شود رشد ۲۳۴ درصدی عرضه روغن موتور در بازار نرخ مصوب روغن موتور تغییر نکرده است اقدامات وزارت صمت برای حذف دلالی از بازار روغن موتور ۱۴۰۲ و جنگ بقا در بازار بخش خصوصی روغن‌ موتور سازان نشانه‌های واضح واسطه‌گری در بازار روغن وزارت صمت با تشدید نظارت بر توزیع روغن موتور از نابسامانی بازار جلوگیری کند ۹۰ درصد روغن موتور‌های بازار شناسه دار شدند هیچ کمبودی در تولید روغن موتور وجود ندارد دلیل کمبود روغن موتور در بازار اعلام شد افزایش قیمت روغن موتور تکذیب شد آیا واسطه‌ها به بازار بورس روانکار هم رخنه ‌کرده‌اند؟ گران‌فروشی؛ حاصل اعمال دستور در بازار روغن‌موتور واحدهای فاقد پروانه کسب اقدام به عرضه روغن موتور بالاتر از نرخ مصوب می کنند دلیل نوسانات قیمتی روغن موتور در بازار چیست؟ وعده یک‌ماهه وزارت صمت برای ثبات بازار روغن موتور فروش اجباری روغن موتور ممنوع است مازاد تولید روغن موتور، صادر می‌شود چرا بازار تشنه روغن است؟ روغن موتور‌های بدون شناسه کالا از ۱۵ مهر قاچاق تلقی می‌شوند بازار روغن موتور همچنان چشم انتظار تدبیر کمبود روغن موتور در حال برطرف شدن است تمام روغن پایه در بورس عرضه می‌شود حل التهاب قیمت روغن موتور با افزایش تولید روانکارها مازاد تولید روغن پایه را صرفاً در بورس کالا عرضه کنند افزایش سه برابری توزیع روغن موتور نشست فوق‌العاده کمیسیون صنایع برای بررسی نابسامانی بازار روغن موتور نابسامانی بازار روغن موتور ماحصل انحصار در تولید است فروش بی سابقه بهران در تیر ماه ۱۴۰۱ عرضه روغن موتور به بازار قطره چکانی شد تداوم افزایش تولید و عرضه روغن‌های دیزلی و بنزینی روغن موتور مناسب برای خودرو در فصل تابستان چراغ سبز "صمت" به بازار سیاه روغن موتور توزیع گسترده انواع روغن دیزلی در بازار گران فروشی روغن‌موتور تخلف است بحران نامرئی فیلتر و روغن تقلبی خودرو در بازار لوبرکس جای برندهای بزرگ روغن را در ایران پر کرده است رضایت پالایشگاه دارن به ۲۵ درصد افزایش در راستای انجام مسئولیت های اجتماعی افزایش ۲۵ درصدی قیمت روغن های موتوری قیمت جدید لاستیک کامیون و روغن موتور دیزلی تصمیم‌گیری در خصوص روغن‌ موتور در هفته آینده مطالبات کامیونداران این هفته در کمیته پایش پیگیری می‌شود روش اقتصادی و دوستدار محیط زیست برای بازگردانی روغن‌های سوخته واحدهای تولید کننده عمده روغن موتور ملزم به درج قیمت تولیدکننده روی کالا شدند موفقیتی دیگر برای بهران، بهبود رکورد تولید روغن پایه بازبینی طرح درج قیمت کالا و بررسی دلایل کمبود عرضه روغن‌موتور روغن موتور در بازار کمیاب شد؟ تعیین قیمت مصوب روغن موتور؛ محصولات تقلبی از بازار حذف می‌شوند؟ روغن موتور هم دارای قیمت‌ مصوب شد ارائه ۴ روانکار جدید در سال ۱۴۰۱ مهمترین حقایق تقلب در تولید روغن موتور آیا می توان تقلبی بودن روانکار را از روی ظاهر آن فهمید؟ تولید با نصف ظرفیت سیاست‌های تنبیهی مشکلی را حل نمی‌کند عدم تناسب عرضه و تقاضا باعث تقلب می شود خرید روغن موتور برای خودرو چقدر خرج دارد؟ همایش رونمایی از سبد محصولات روغن موتور "پرشیا ساین" جولان زیرپله‌ای‌ها در بازار فیلتر و روغن موتور جدیدترین قیمت انواع روغن موتور در بازار چگونه روغن موتور تقلبی را از اصل تشخیص دهیم؟ روغن‌های تقلبی بلای جان خودروها نکاتی مهم که رانندگان باید درباره روغن موتور بدانند ارزش میلیونی روغن سوخته خودروی شما آزادسازی قیمت روانکارها، به‌نفع تولیدکننده و خریدار نایاب شدن بعضی روغن‌ها با شایعه افزایش قیمت مجدد هشدار به فروشندگان روغن موتور تولید روغن موتور الوند پس از ۵ سال در آبادان آغاز شد رکورد تولید روغن پایه در شرکت نفت بهران شکسته شد مگلوب تاییدیه بنز آلمان را گرفت افزایش نرخ روغن موتور و طولانی‌شدن دوره تعویض عرضه روغن موتور بازهم کاهش یافت توزیع ۱۶ هزار لیتر روغن تشویقی در بندر امام بین رانندگان کامیون پیشنهاد متخصصان برای افزایش عمر موتور خودرو ۵ نشانه که می‌گوید خودرو شما نیاز به تعویض روغن دارد ماده اولیه تولید روغن موتور ۷۵ درصد افزایش یافت ۴۱ درصد افزایش قیمت دردی را دوا نمی‌کند با کمبود روغن موتور در بازار مواجهیم افزایش ۴۱ درصدی قیمت روغن موتور از روز دوشنبه افزایش ۴۱ درصدی روغن موتور از روز دوشنبه روغن موتور ۴۱ درصد گران شد «لاستیک دولتی» و «روغن موتور» ‌برای رانندگانی که برای حمل کالای اساسی به بندر امام می‌روند افزایش قیمت واسطه‌ای در بازار روغن‌موتور افزایش تقلب با کاهش تولید در بازار روغن‌موتور وقتی تقلب هم سودآور نیست! چگونه خیالمان از انتخاب روغن موتور استاندارد راحت باشد؟ علت روغن سوزی خودرو و نشانه‌های آن چیست؟ تعزیر ۳.۸ میلیارد ریالی برای گرانفروشی روغن موتور تحولات اصلی صنعت و بازار روانکارها در سال ۱۴۰۱ اتفاق می‌افتد هزینه خدمات تعویض روغن افزایش یافته است؟ بهترین زمان تعویض روغن گیربکس چه زمانی است؟ فیلتر روغن موتور چگونه کار می‌کند؟ فروش روغن سوخته به جای روغن موتور افزایش ظرفیت تولید روغن موتور در ایران ایجاد تعادل در تولید و عرضه روغن موتور با تاکیدات وزیر صمت توضیحات سازمان حمایت در مورد صدور مجوز افزایش قیمت روغن موتور روغن نامناسب، بلای جان موتورهای مدرن تقاضا برای روغن موتور ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یافت قیمت جدید روغن موتور در راستای حفظ وضعیت حداقلی بازار اعلام شد چند وقت یک بار باید روغن موتور را تعویض کرد؟ جدیدترین روش تشخیص روغن موتور وارداتی اصل کشف ۴۴ هزار لیتر روغن موتور احتکار شده در تهران جزئیات افزایش قیمت روغن موتور اعلام شد هشدار نسبت به فروش روغن موتورهای غیر مجاز در فضای مجازی جدیدترین قیمت انواع روغن موتور در بازار فروش روغن موتورهای تقلبی در بازار زیاد شد روغن ۵۵دلاری فقط ۶۰۰ هزار تومان! افزایش قیمت روغن موتور متناسب با ارزبری آن باشد روغن خودرو با مجوز سازمان حمایت ۴۰ تا ۵۳ درصد گران شد خسارت ۱۰ تا ۴۰ میلیون تومانی خودرو‌ها با مصرف روغن تقلبی افزایش ۵۰ درصدی قیمت روغن موتور مجوز سازمان حمایت برای افزایش ۵۰ درصدی قیمت روغن موتور جدیدترین قیمت انواع روغن و فیلتر خودرو در بازار آشنایی با انواع روغن موتور و کاربرد آن در خودرو تنها راه نجات، تمرکز روی بهره‌وری است علت روغن سوزی موتور چیست؟ آیا ۳۰درصد افزایش قیمت، کفاف پالایشگاه داران را می دهد؟ روغن موتورهای آلمانی برای خودروهای آلمانی چرا باید روغن موتور را در فواصل مشخصی تعویض کنیم؟ روغن موتور هم گرفتار دلال بازی شد! تولیدکنندگان برای افزایش قیمت روغن موتور باید مستندات ارائه کنند افزایش قیمت روغن در هاله‌ای از ابهام بهترین زمان تعویض روغن موتور خودرو را چطور حساب کنیم؟ عرضه و تقاضا باید قیمت روغن موتور را در بازار تعیین کند جدیدترین قیمت انواع روغن موتور در بازار اول شهریور+جدول برخورد با عرضه‌کنندگان روغن موتور خارج از شبکه کالا روغن ایرانی با تکنولوژی روز دنیا یک تعویض روغن چقدر آب می خورد؟ تولید روغن‌ها موتور با استاندارد API-SP توسط شرکت ‌نفت «بهران» جولان روغن های تقلبی خودرو در بازار در بازار روغن موتور چه خبر است؟ یک سرویس دوره‌ای ساده، چند؟ مشوق‌های برای کامیون‌داران از سوخت تا لاستیک علائم سوختن واشر سرسیلندر چیست؟ علت کم شدن بیش از حد روغن موتور چیست؟ روغن موتور، صدرنشین تخلفات مرز روغن‌کاری و روغن‌سوزی آماده سازی خودرو برای سفرهای نوروزی چقدر آب می‌خورد؟ +جدول قیمت روغن موتورهای تقلبی از بازار استان بوشهر جمع آوری شد قیمت روغن و ضد یخ خودرو در بازار افزایش روغن‌ موتور خارجی تقلبی در بازار چرا کاهش قیمت مواد اولیه نفتی تاثیری بر نرخ روغن موتور، لاستیک و دیگر فرآورده‌ها ندارد؟ با مکمل‌های افزودنی به روغن موتور آشنا شوید روغن‌موتور در بازار چند شده است؟ (۹ آذر ۹۸) + جدول با کارکردهای اصلی روغن موتور و سایر روغنهای ضروری آشنا شوید انواع روغن ترمز خودرو چند؟ +جدول لوازم مصرفی خودرو در بازار چند؟ + قیمت راه تشخیص روغن موتور تصفیه‌ای چیست؟ کشف ۵۰هزار لیتر سوخت قاچاق و روغن خودرو غیر مجاز شرکت نفت بهران به آخرین سطح تکنولوژی جهانی در عرصه روغن های موتور بنزینی دست یافت رفع مشکل توزیع در لاستیک‌های تاریخ مصرف گذشته شرکت های روغن سازی سودده شدند انجمن پالایشگاه‌های روغن‌سازی هشدار داد بهانه تولیدکنندگان روغن موتور برای افزایش چند برابری قیمت ها افزایش قیمت روغن موتور متناسب با ارزبری آن باشد گرانی مجدد روغن موتور منطقی نیست تعویض روغن بوگاتی: ۳۲۵ میلیون تومان! صادرات فناوری و دانش‌ فنی روانکارهای ایرانی به ۱۶ کشور دنیا سکوت در برابر گرانی روغن موتور! معضل جدی کامیون داران خوزستانی در تامین لاستیک و روغن موتور انواع روغن موتور خودرو توتال چند؟ +جدول توزیع روغن موتور و لاستیک دولتی در پایانه‌های بار دو برابر در یک ماه ! تبانی ۴ شرکت‌ تولیدکننده برای گرانی ۷۰ درصدی روغن موتور وعده تولیدکنندگان روغن موتور مبنی بر رفع کمبود بازار انواع روغن ترمز خودرو چند؟ +جدول روغن موتور اصل را از کجا بخریم؟ افزایش قیمت روغن موتور متناسب با رشد هزینه‌های تولید باشد قیمت انواع روغن ترمز خودرو؟ +جدول تعویض روغن و فیلتر اتوبوس یک میلیون تومان آب می خورد! قیمت انواع روغن موتور خودرو؟ +جدول صادرات روغن موتور نباید به افزایش ۷۰ درصدی قیمت منجر شود روغن موتور ۷۰ درصد گران شد؛ چرا وزارت صنعت پاسخگو نیست؟ اعلام آخرین مهلت ارسال طرح‌ها به چالش ساخت روانکار یا نانوپوشش مقاوم به حرارت عرضه روغن موتور قدیمی به نرخ روز گرانی به روغن موتور رسید کشف انبار روغن موتور خودرو در مشهد زمزمه افزایش ۴۰درصدی قیمت روغن موتور قیمت روغن موتور افزایش نداشته است قیمت روغن موتور از شهریور به بعد افزایش نیافته است توزیع روغن موتور با نرخ دولتی به تاکسی‌داران از سال آینده توزیع روغن موتور با نرخ مصوب دولتی به تاکسیرانان آغاز شد واردات روغن موتور به ۶۸ تن رسید+جدول تعادل قیمت تایر، روغن و فیلتر خودرو در بازار غلبه بر مشکلات روغن موتورهای دیزلی و بنزینی در یک چالش نوآورانه هشدار تولیدکنندگان روغن موتور به افزایش دو برابری نرخ خوراک توزیع روغن بین رانندگان تاکسی قزوین آغاز شد Flow Max محصول جدید نفت پارس معرفی شد فروش روغن سوخته به جای روغن موتور بهترین زمان تعویض روغن موتور خودرو خرید روغن و ضد یخ خودرو در بازار چقدر هزینه دارد؟ ردپای روغن‌های تقلبی خودرو در بازار قیمت انواع روغن و ضد یخ خودرو + جدول هزینه روغن موتور چقدر است؟ رشد ۳۱ درصدی توزیع روغن موتور در سال جاری + جدول ۱۷ هزار لیتر روغن موتور در البرز کشف و ضبط شد افزایش ۴۰ درصدی فروش روغن موتورهای ایرانول کمبود قطعات خودرو و روغن موتور در بازار روغن موتور در بازار چند؟ افزایش قیمت لاستیک و روغن موتور ۹ درصد تعیین شده است روغن موتورها روی دور گرانی ماجرای ریختن روغن و میخ در کف جاده های کشور چیست؟ بازار روغن خودرو گرفتار احتکار، تقلب و قاچاق شده است روغن موتور ۴۰درصد گران شد افزایش ۹۰ درصدی قیمت خوراک روانکاران +جدول تولید روغن موتور، خودروهای هیبریدی در کشور ایرانول به زودی روغن موتورهایی با بالاترین سطح کیفی به بازار عرضه می کند افزایش قیمت تایر و روغن خودرو در بازار «روغن‌موتور» مشمول طرح شناسه کالا شد کارکرد فیلتر روغن تا ویژگی‌ها و تعویض آن طبقه بندی روغن موتور خودرو در فومن شیمی تکمیل می شود مدیر شرکت اسکار لوبریکانت: آرزوی حضور در نمایشگاه های تخصصی ایران را داریم نگاهی به عملکرد فشنگی و انواع نمایشگر وضعیت روغن پیشرانه بهترین زمان برای تعویض روغن ترمز، هیدرولیک و گیربکس نرخ فروش انواع مکمل سوخت در بازار چه زمانی باید روغن موتور را تعویض کنیم؟ خالی ماندن بیش از ۹۰ درصد از ظرفیت تولید روغن موتور! تجاری‌سازی مواد افزودنی که مانع از یخ‌زدن روغن موتور در دمای منفی ۳۳ می‌شود ۷ نکته مهم برای سالم‌تر ماندن خودرو تقویت‌شده شما؛ هفت خوان قدرت گزارش جدید سازمان حمایت از وضعیت تولید و فروش روغن موتور تولید ۲۱۸ هزار تن روغن موتور و صنعتی در ۶ ‌ماهه امسال همه چیز درباره آب حیات خودروی شما آب حیات خودرویتان را دریابید! روغن ترمز خودرو، بایدها و نبایدها افزایش عمر پیشرانه با انتخاب صحیح روغن موتور از توزیع روغن موتورهای تقلبی و فاقد کیفیت در بازار جلوگیری می‌کنیم افزایش عمر موتور خودروها با نانو افزودنی محققان کشور خودنمایی استارتاپ های تعویض روغن آنلاین اجرت تعویض روغن ماشین چقدر است؟ روغن‌موتورهای مخصوص خودروهای گازسوز خاصیتی هم دارد؟ قیمت فروش انواع روغن خودرو و مکمل سوخت صادرات روغن موتور ۲۴ میلیاردی شد+ جدول آشنایی با اصطلاح روغن‌سوزی در خودرو قیمت فروش انواع روغن موتور خودرو در بازار نرخ فروش انواع مکمل سوخت و روغن خودرو نرخ فروش روغن ترمز در بازار چقدر است؟ بازیافت روغن سوخته موتور با فناوری نانو برای کارایی بهتر روغن‌موتور چه نکاتی را رعایت کنیم؟ برای کارایی بهتر روغن موتور خودرو چه نکاتی را رعایت کنیم؟ فروش مخلوط چسب‎وگازوئیل به نام روغن خودرو در بازار برای خرید انواع روغن ترمز و مکمل سوخت چقدر باید هزینه کرد؟+جدول قیمت آیا اهمیت روغن در موتور همانند خون در بدن است؟! ۱۵ روش برای طول عمر اتومبیل‌های تقویت‌شده مظنه قیمت روغن موتور چقدر است؟ بزرگترین تولیدکنندگان روغن موتور در ایران را بشناسید اضافه‌هایی که اضافه نیستند! تولید روغن موتور الوند پس از ۳۶ سال در آبادان هزار تن روغن موتور به کدام کشورها صادر شده است؟ عرضه روغن موتورهای ایرانی با بازارهای جهانی خرید روغن موتور خودرو چقدر هزینه‌بر است؟ + جدول قیمت آشنایی با روغن موتور خودرو و عملکرد آن قیمت انواع روغن موتور؟ +جدول شریان‌های طلایــی پیشرانه ورود روغن موتور تاکومی ژاپن به بازار ایران نکاتی بسیار مهم درباره روغن موتور خودرو زمان تعویض روغن‌های ترمز، هیدرولیک و گیربکس طرح "بازرسی از واحدهای فروشنده لاستیک تهران" آغاز شد قیمت روغن موتور ثابت می‌ماند قیمت روغن‌موتور ثابت خواهد بود افزایش قیمت روغن موتور کلید خورد گرانروی؛ عامل تعیین‌کننده روانکار قیمت روغن موتور چند؟ +جدول بزرگترین جشنواره پروفی کار با معرفی ۴ محصول جدید در تبریز برگزار شد مایع همه‌کاره پرونده های تخلف انواع لاستیک و روغن موتور در سال گذشته به ۴۶ میلیارد ریال رسید رونمایی از محصولات شرکت روغن موتور "موتول" فرانسه در ایران توسط شرکت کویر موتور برای اولین بار تولید روغن موتور ایرانول پس از ۳۵ سال در آبادان آغاز شد برترین برند روغن موتور سال ۲۰۱۶ جای پای خود را در ایران محکم تر می کند تعرفه خدمات تعویض روغنی +جدول نخستین روغن موتور خودرو پایه گیاهی رونمایی شد بررسی ۲۰ شایعه درباره روغن موتور نخستین روغن موتور خودرو پایه گیاهی کشور رونمایی و به بازار عرضه شد ایران، بازار مهمی که لیکومولی در پی تقویت جایگاه خود در آن است هشدار استاندارد به تعویض روغنی‌ها روغن ریزی‌های ماشین خود را بدون مکانیک کشف کنید روغن سرد‌تر، کارایی بیشتر افزایش راندمان بازیافت روغن موتور به کمک جاذب‌ نانو متخلخل فروش روغن‌های تقلبی اتومبیل با برچسب خارجی پورسانت؛ بلای جان تولیدکننده های روغن موتور ایرانی
برگشت به بالا