فراریکُش چینی لافراری را گرفت!
عصر خودرو- خودروهای برقی این روزها جزو خبرهای داغ صنعت خودرو هستند و وقتی پای آنها به خودروهای سوپر اسپرت و هایپرکارها برسد این موضوع هیجان تازهای را به خود میگیرد. واقعیت این است که در مقایسه با خودروسازان بزرگ دنیا، چینیها نتوانستند در زمینه خودروهای احتراق داخلی موفقیت چشمگیری بهدست آوردند و با وجود داشتن یکی از بزرگترین بازارهای دنیا برای خرید خودرو اما تنها ۳۰ درصد از بازار داخلی خود را در اختیار دارد. چینیها اما در بحث خودروهای برقی متفاوت ظاهر خواهند شد و آنها از همان ابتدا به سراغ خودروهای سوپراسپرت برقی رفتهاند که نمونه بارز آن محصول مفهومی و ۱۰۰۰ اسب بخاری شرکت «فارادای» است.
جمعه ۱۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۱:۰۰
به گزارش پایگاه خبری«عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، از طرف دیگر، مطرح شدن مسابقات فرمول E و خودروهای پر سرعتش باعث شده است تا افکار عمومی بیشتر از گذشته باور کنند که با برق میتوان با سرعت برق حرکت کرد، البته این مسابقات قواعد خاص خودشان را دارند و خودروها صد درصد شبیه بههم هستند. در کنار معرفی فیوچر فارادای بهعنوان خودرویی چینی که در آمریکا ممکن است به خط تولید برسد، نام دیگری بر سر زبانها افتاده است که رقیبی برای بوگاتی خواهد بود. تا قبل از معرفی شدن این خودروهای مفهومی تسلا مدعی بیرقیب دنیای ماشینهای برقی و سریع بوده است و این روزها با معرفی شدن ریماک وان مفهومی به حاشیه رفتهاند؛ هرچند مدیرعامل این شرکت که انتظار ظهور غولهایی اینچنینی را نداشته است بیکار نخواهد نشست و مدلهای سوپراسپرت را برای معرفی در آینده برنامهریزی خواهد کرد. در رابطه با ریماک که مدعی سرعت و شتاب است، سوالهایی در رابطه با مشخصات فنی آن مطرح میشود.
خودروهای برقی عموما دارای چند موتور هستند که در قالب همکاری با هم نیروی زیادی را تولید میکنند. این قدرت به بیش از 1000 اسب بخار و 1600 نیوتن برمتر گشتاور تولید میکند و با چهار چرخ متحرکی که دارد تمام توان تولیدی را با قدرت زیاد به چرخها منتقل میکند. قدرت و گشتاور بالای موتورهای این خودروی در جدالی که با لافراری داشته است آن را مغلوب کرده و در این خودروی محبوب ایتالیایی در شتاب حرفی برای گفتن نداشته است. ریماکوان از نظر طراحی بدنه در کنار خصوصیات خاصی که دارد شبیه کانیگسگ است. ریماک در واقع محصولی شرکتی کوچک و ناشناخته است که در نمایشگاه ژنو از آن رونمایی شده است و بهعنوان خودروی تمام برقی و سوپراسپورت مدعی شکست دادن غولهای بزرگی مانند بوگاتی شیرون است.
ایجاد تغییر و افزایش قدرت در خودروهای برقی گویا روی کاغذ راحتتر از خودروی بنزینی با موتورهای عظیم است و شرکتهای بینام توانستهاند با جذب سرمایه غولهایی را معرفی کنند که دنیای ماشینها را با لرزه مواجه کنند. شرکت تسلا با مدلهایی که در خط تولید دارد و در سالهای اخیر در کانون توجه رسانهها قرار داشته است در برابر این خودرو حرف چندانی برای گفتن ندارد البته هدف تسلا رسیدن به خودروهای سوپراسپرت نبودهو این شرکت تلاش کرده است تا خودروهایی تولیدی با شتاب و قدرت مناسب و رقابتپذیر را در معرض فروش قرار دهد. پرقدرتترین خودروی تسلا نصف ریماک قدرت دارد و تسلا از باتریهای 100 کیلوواتی استفاده میکند. در حالی که غولهایی مانند لافراری، بوگاتی ویرون و شیرون و سایر مدلها با فخر به این شرکت ناشناس نگاه میکردند، این خودرو توانست لافراری را در شتاب پشتسر بگذارد.
ریماک میتواند در مدت زمان 5/ 2 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر در ساعت برسد و در 6/ 5 ثانیه به سرعت 200 کیلومتر در ساعت میرسد که اعجابآور است و برای رسیدن به سرعت 300 کیلومتر در ساعت به 1/ 13 ثانیه زمان نیاز دارد که حتی سریعتر از بوگاتی شیرون است و البته در حد صدم ثانیه این رقابت وجود دارد و ریماک روی کاغذ برنده این مسابقه خواهد بود. موضوعی که اهمیت دارد این که دنیای خودرویهای برقی و سوپراسپرتهای برقی در اختیار چه برندهایی قرار خواهد گرفت و شواهد نشان میدهد شرکتهای ناشناس با تمرکزی که بر روی ساخت خودروهای برقی دارند، در مقایسه با غولهای خودروساز بزرگ دنیا محصولاتی قدرتمندتر را ارائه میدهد که البته در حالحاضر فقط نمونه اولیه هستند و برای تبدیلشدن به خودروهای تولیدی راه زیادی باید پیموده شود. آنچه برای غولهای خودروسازی اهمیت دارد، این است که محصولاتشان در تعداد بالا بهفروش برسند و تولید خودروهای سوپراسپرت و خارقالعاده را به زیرمجموعههای تخصصی خود واگذار میکنند برای مثال بوگاتی بهعنوان زیرمجموعه فولکس واگن فعالیت دارد و به تولید مدلهایی گرانقیمت و خاص میپردازد. به نظر میرسد با معرفی این نمونههای برقی اولیه و قدرتمند دنیای سوپراسپرتها وارد مرحله جدیدی شده است.