فونیکسریمکسبهتام

آزمایش فنی دانگ فنگ H۳۰ Cross

پشت فرمان ارزان ترین خودرو اتوماتیک ایــران

عصر خودرو: مینی‌کراس جدید ایران‌خودرو که محصولی از دانگ‌فنگ چین است به عنوان دومین خودرو کلاس مینی-کراس از ابتدای سال جاری در نمایشگاه‌های مختلف پیش روی مشتریان قرار گرفت و پس از آغاز ثبت‌نام در اردیبهشت ماه سال جاری با ۲ ماه تاخیر به جای شهریور ماه طی روز‌های نخست ماه آبان به خیابان‌ها وارد شد.

پشت فرمان ارزان ترین خودرو اتوماتیک ایــران
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۱:۰۰
  • پشت فرمان ارزان ترین خودرو اتوماتیک ایــران
  • پشت فرمان ارزان ترین خودرو اتوماتیک ایــران
  • پشت فرمان ارزان ترین خودرو اتوماتیک ایــران
  • پشت فرمان ارزان ترین خودرو اتوماتیک ایــران
  • پشت فرمان ارزان ترین خودرو اتوماتیک ایــران
  • پشت فرمان ارزان ترین خودرو اتوماتیک ایــران
  • پشت فرمان ارزان ترین خودرو اتوماتیک ایــران

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، H30کراس با قیمت شرکتی 45.3 میلیون‌تومان که برای مشتریانش با سود مشارکت 21 درصدی حدود 41.5 میلیون‌تومان تمام شده جلوتر از تندر90 اتوماتیک 47.3 میلیون‌تومانی‌، ارزان‌ترین خودرو اتوماتیک بازار ایران است که از امکانات رفاهی و ایمنی بیشتری نسبت به عمده رقبایش حتی تا مرز قیمتی 70 میلیون‌تومان بهره می‌برد.4 کیسه‌هوا‌، بهره‌گیری از گیربکس Aisin ژاپن‌، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک و ده‌ها آپشن دیگر این خودرو را به یکی از باارزش‌ترین خودرو‌های بازار با توجه به قیمت پرداختی تبدیل کرده است  و اتمام ظرفیت ثبت‌نام این محصول تا پایان سال 95 نیز موجب شده تا تب بازار سیاه این خودرو تا قیمت 55 میلیون‌تومان و حاشیه سود بیش از 10‌میلیون‌تومانی برای نخستین خریدارانش داغ شود.H30 Cross با این حساب پرحاشیه‌ترین و پرسود‌ترین خودرو این روزهای بازار است که از نظر استقبال مشتریان در بازار یک قدم جلوتر از رقیب تازه‌واردش رنو ساندرو استپ‌وی ایستاده است. دانگ‌فنگ H30 Cross محصول جدید ایران‌خودرو سرانجام بعد از حدود 2 ماه تاخیر قدم به خیابان‌ها گذاشت.مینی‌کراس جدید ایران‌خودرو محصولی از دانگ‌فنگ چین است که 5 سال از ورودش به بازار‌های جهانی می‌گذرد. H30Cross در حقیقت خودرویی بر پایه سیتروئن الیزه است که در سال 2002 در همکاری مشترک بین دانگ‌فنگ و پژو-سیتروئن برای بازار چین طراحی و ساخته شد. دانگ‌فنگ پیش‌تر سابقه حضور در بازار خودرو‌های تجاری ایران را داشته است و بخش عمده‌ای از نیسان‌های تولیدی پارس‌خودرو نیز توسط دانگ‌فنگ-نیسان طراحی و ساخته شده‌اند.ایران‌خودرو همچنین در طول دوران تحریم برای تولید محصولات پژو اتکای زیادی به قطعات و تکنولوژی‌های شرکت مشترک دانگ‌فنگ و پژو-سیتروئن داشت.حال پس از سال‌های حضور پشت پرده این هولدینگ خودرو که در زمره 4 خودروساز بزرگ چین قرار دارد زمان آن رسیده تا نام دانگ‌فنگ به تنهایی در صنعت خودرو ایران بدرخشد و H30 Cross نخستین سفیر این ماموریت در ایران است.
داغ شدن بازار فروش این خودرو با حاشیه قیمت 10 میلیون‌تومان فراتر از قیمت شرکتی موجب شده تا بسیاری از مشتریان به دنبال شناخت این خودرو باشند و بسیاری از ثبت‌نام‌کنندگان نیز تصمیم بگیرند که این خودرو را برای فروش بگذارند یا آن را نگه دارند. به همین بهانه در نخستین هفته حضور این محصول در خیابان‌ها به سراغ آن رفتیم تا این دانگ‌فنگ تازه‌وارد را مورد بررسی قرار دهیم. آنچه در ادامه خواهید خواند مشروح این ملاقات است.

  مشخصات فنی
در قلب H30کراس همان پیشرانه‌ای می‌تپد که خانواده پژو‌206‌، 405 SLX‌، پارس و رانا نیز به آن مجهز شده‌اند ؛ پیشرانه آشنای TU5 با حداکثر توان 105 اسب بخار در دور موتور 5750 و حداکثر گشتاور 142 نیوتن‌متر در دور موتور 4000. گیربکس این خودرو از نوع 4سرعته اتوماتیک طراحی شده توسط
AISIN ژاپن و از سری Step Gate است. برند AISIN و گیربکس‌های طراحی شده توسط این برند معتبر پیش‌تر روی محصولی مانند آسا بسترن B50F امتحان خود را پس داده‌اند و مورد توجه مشتریان از نظر دوام و قابلیت‌های فنی قرار گرفته‌اند.گیربکس H30کراس از نوع 4 سرعته اتوماتیک با قابلیت فعال‌سازی حالت Snow و Sport است و برای عملکرد اقتصادی دنده4 آن کلیدی با عنوان O/D یا OverDrive تعبیه شده است که با روشن‌کردن این آپشن دنده 4 نیز وارد مدار می‌شود. همچنین این خودرو قابلیت تعویض به صورت تیپ‌ترونیک را ندارد و حالت سنگین آن با حرف L که بیانگر Low است، مشخص شده و دنده 2 نیز به صورت دستی قابل انتخاب است که چندان ترکیب مدرنی نیست. بر اساس اعلام ایران‌خودرو این مینی‌کراس در سیکل ترکیبی 7 لیتر سوخت مصرف می‌کند و شتابش حدود 12.5 ثانیه است.H30 Cross با وزن خالص 1230 کیلوگرمی حدود 200 کیلوگرم از نزدیک‌ترین محصول پژو در ایران یعنی پژو 206 تیپ 6 سنگین‌تر است. مهم‌ترین تفاوت این دو مدل علاوه بر اختلاف وزن گیربکس جدید‌ AISIN به جای گیربکس اتوماتیک AL4 پژو 206 است و با این حال شتاب هر دو خودرو 12.5 ثانیه و مصرف سوخت ترکیبی H30 Cross نیز کمتر از 206 تیپ 6 ذکر شده است.
سیستم تعلیق H30 Cross در جلو از نوع مستقل مک‌فرسون و در عقب از نوع دوبل میل‌پیچشی (Tosion bar) مستقل است.ترمز‌ها‌ در جلو از نوع دیسکی خنک‌شونده و عقب نیز دیسکی است.

  مشخصات ظاهری و امکانات رفاهی
H30 کراس با بیلبورد‌هایی تبلیغ می‌شد که مهم‌ترین مشخصه در آن امکانات رفاهی این خودرو بود.در نمایش ظاهری چراغ‌های LED جلو و چراغ‌های LED عقب این مینی‌کراس جدید را جلوتر از بسیاری رقبای همرده‌اش نظیر ساندرو قرار می‌دهد. آینه‌های جانبی ضمن بهره‌گیری از راهنما امکان تنظیم برقی توسط راننده و همچنین سیستم گرم‌کن را به همراه دارند. رینگ‌های این خودرو از نوع آلومینیومی 16 اینچی است که روی تایر‌های 205 قرار گرفته‌اند. این در حالی است که ایران‌خودرو روی محصولات همکلاس H30Cross از تایرهای 185 استفاده می‌کند و تایر‌های 205 یکی از مهم‌ترین بخش‌ها‌ برای کنترل پایداری قابل توجه در این خودرو است. وقتی به داخل خودرو قدم بگذارید با امکانات قابل توجه و فراتر از قیمت این خودرو مواجه می‌شوید. صندلی راننده قابلیت تنظیم در 6 جهت را البته به صورت دستی امکان‌پذیر می‌کند و صندلی‌های عقب به صورت 60/40 قابل خواباندن هستند.این خودرو همچنین از سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک به صورت استاندارد بهره می‌برد. صندلی‌ها روکش پارچه‌ای مشبک با ترکیب رنگی آجری و خاکستری دارند. در بخش مولتی‌مدیا یک نمایشگر 6.5 اینچ لمسی مشابه دنا روی این خودرو وظیفه فرماندهی را برعهده دارد و با ورودی‌های AUX و USB‌، قابلیت پخش فایل‌های تصویری و ناوبری با سیستم GPS را ارائه می‌کند و به 4‌بلندگو و 2‌تیوتر مجهز است.ضمن اینکه تصویر دوربین عقب نیز در این نمایشگر نشان داده می‌شود.
در بالای نمایشگر لمسی 6.5 اینچی‌، نمایشگر ساعت قرار دارد که با فشردن کلید D در کنار آن اطلاعات کامپیوتر سفری نظیر مصرف سوخت متوسط‌، مصرف سوخت لحظه‌ای‌، دمای محیط بیرون‌، مسافت طی‌شده و فاصله خودرو از موانع عقب را بر اساس گزارش سنسور نمایش می‌دهد.از دیگر امکانات این خودرو می‌توان به جاعینکی بالای درب راننده‌، سانروف برقی‌، اسپویلر و دیفیوزر تزئینی عقب‌، روکش چرمی فرمان‌، کنترل سیستم صوتی و بلوتوث هندزفری از روی فرمان در کنار و تزئینات کرومی در اتاق و بدنه خودرو اشاره کرد.
فضای بار در این خودرو اصطلاحا مینی‌کراس 417 لیتر است که حدود 80لیتر فضای کمتر از بسیاری از سدان‌های این کلاس دارد اما با خواباندن صندلی‌های عقب این فضا به 1137 لیتر افزایش پیدا می‌کند.فاصله بین دو محور 2610 میلی‌متری این خودرو تنها 22 میلی‌متر بیشتر از رقیبش رنو ساندرو استپ‌وی است در حالی که حدود 32 سانتی‌متر از رقیبش طول بیشتری دارد. H30 Cross از نظر ارتفاع هر چند پسوند Cross را یدک می‌کشد و حدود 17 سانتی‌متر در حالت بدون بار از سطح زمین ارتفاع دارد اما با 6 میلی‌متر ارتفاع کمتر حتی از نسخه‌ هاچ‌بک ساندرو هم کوتاه‌تر است چه برسد به ساندرو استپ‌وی که 56میلی‌متر یعنی نزدیک به 6 سانتی‌متر بالاتر از این خودرو می‌ایستد. البته ذکراین نکته خالی از لطف نیست که ارتفاع این مینی‌کراس ایران‌خودرو از سطح زمین نسبتا مشابه شاسی بلندهای کامپکتی نظیر اسپورتیج و توسان و حتی بیش از آنهاست.
  آیا H30 Cross ایمن است؟
در حالی که بیش از 90 درصد خودرو‌های زیر 100 میلیون‌تومان تنها از 2 کیسه هوا برای سرنشینان جلو بهره می‌برند‌، H30 Cross به عنوان ارزان‌ترین خودرو اتوماتیک بازار 4 کیسه هوا را به مشتریان ارائه می‌دهد که شامل کیسه‌های هوای جلو و جانبی برای سرنشینان جلو می‌شود.تکنولوژی‌های ایمنی ترمز ضد‌قفل ABS و توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD نیز به صورت استاندارد روی H30 Cross نصب شده است. در زمینه آزمایش‌های تصادف اطلاعات موثقی از تست این خودرو حتی در موسسه C NCAP چین در دست نیست و نمی‌توان در این زمینه قضاوتی کرد اما با توجه به استاندارد‌های تولید خودرو در ایران مطمئنا ایران‌خودرو شواهد و مستنداتی از تست‌های ایمنی مورد تایید استاندارد کشور ارائه کرده است.

  پشت فرمان H30Cross
دانگ فنگ H30 Cross در ظاهر شاید یک شاسی‌بلند به نظر نرسد اما بر اساس تعاریف بین‌المللی افزایش ارتفاع خودرو تا حدود 17 سانتی‌متر از سطح زمین‌، افزایش ارتفاع H Point یا ارتفاع نشیمن سرنشینان‌، افزودن پایه‌های باربند به سقف و زیر بندی تخت و محافظت‌شده در کنار محافظ‌های پلاستیکی مشکی رنگ برای بخش‌های پایین اتاق برای تبدیل یک‌ هاچ‌بک به یک کراس‌اوور مینی کافی است. صندلی‌ها با روکش پارچه‌ای به خوبی بدن را به خصوص برای گذر از پیچ‌های تند دربرمی‌گیرند و فضای سر‌، پا‌، شانه و نشیمن برای همه سرنشینان عقب و جلو کافی و ایده‌آل است. زیر درب‌موتور و همچنین روی فایروال این خودرو عایق‌های صوتی و حرارتی قرار داده شده است لذا در نخستین مواجهه با این مینی‌کراس چینی انتظار فضایی مملو از آرامش در کابین بدون صدای اضافی موتور را داشتیم اما با روشن شدن پیشرانه TU5 این تصور از بین رفت. فرمان در ابتدای حرکت صدایی اضافی و آزاردهنده داشت که به مرور در حرکت این صدا از بین رفت.همچنین صداهای اضافه‌ای از بخش‌های مختلف خودرو به گوش می‌رسید که یافتن علت آنها کار ساده‌ای نبود.با قراردادن گیربکس 4 سرعته اتوماتیک این خودرو در حالت D حرکت را آغاز کردیم. شتاب‌گیری اولیه خودرو علی‌رغم وزن حدود 1.3 تنی قابل توجه بود و بر خلاف شنیده‌ها H30 Cross تا دنده3 به شتابگیری ایده‌آل و خوب ادامه می‌داد. برای وارد شدن دنده 4 به مدار گیربکس باید کلید O/D را روشن می‌کردیم لذا با این کار دنده 4 را وارد مدار کردیم و شتابگیری با آهنگی کندتر از دنده 1 و 2 در دنده 4 ادامه یافت. فرمان خودرو آنگونه که باید نرم نیست اما در واکنش‌های ناگهانی دقیق عمل می‌کند و سیستم تعلیق نیز عملکرد قابل قبولی برای حفظ تعادل خودرو در پیچ‌ها را دارد و در برخورد با موانع نیز به خوبی برای سرنشنیان عقب و جلو ضربات را دفع می‌کند اما در مانور‌های ناگهانی کمی حالت گهواره‌ای در بدنه خودرو حس می‌شود که البته تاثیری روی مسیر حرکتی یا انحراف خودرو ندارد.برای سنجش عملکرد خودرو در مسیر‌های سخت با رسیدن به مسیر سربالایی گیربکس را در حالت L قرار دادیم. شتاب‌گیری خودرو حتی پس از توقف در این حالت قابل توجه و قدرتمند بود و پس از مدتی دنده 2 را وارد مدار کردیم که در این دنده نیز روند شتابگیری قابل قبول بود.با روشن کردن کلید S در کنار گیربکس و وارد مدار کردن حالت اسپرت پا را تا انتها روی پدال گاز فشردیم و پدال بدون تاخیر و با واکنش سریع‌، شتابگیری قابل توجهی را چاشنی این مینی‌کراس خانوادگی کرد و دور موتور تا 6000 ادامه یافت تا به دنده 2 و سپس 3 برود در حالی که بدون حالت اسپرت تعویض دنده با توجه به میزان فشار پا روی پدال در دور موتور کمتر از 5000 انجام می‌شود.حالت Snow برای مسیرهای لغزنده نیز روی گیربکس این خودرو تعبیه شده است.در طول آزمایش سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک پوشش خوبی در سراسر اتاق داشت اما کمبود دریچه‌ای برای سرنشینان عقب کاملا حس می‌شد.جانمایی مانیتور نیز چندان ارگونومی مناسبی ندارد و در محلی کمی پایین‌تر از انتظار قرار دارد ولی با این حال مانیتور ساعت و کامپیوتر سفری در بالای داشبورد کاملا در دید و قابل بررسی است.مصرف سوخت در طول چند کیلومتر اولیه رانندگی با این خودرو عددی حدود 12 لیتر در 100 کیلومتر را نشان می‌داد در حالی که هنوز مالکان در انتظار گذر کارکرد خودروها از کارکرد حدود 2000 کیلومتر هستند تا مشخص شود که آیا مصرف 12 لیتر در 100 کیلومتر برای مصرف شهری این خودرو طبیعی است یا خیر ضمن آنکه در کامپیوتر سفری این خودرو مصرف سوخت لحظه‌ای نیز نشان داده می‌شود و به گفته مالکان در جاده مصرفی حدود 6تا 8 لیتر دارد.

  قیمت‌، جایگاه در بازار و ارزش خرید
H30 Cross تاکنون به بخشی از مشتریانی که قرار بود در شهریور ماه خودروشان را تحویل بگیرند با 2 ماه تاخیر تحویل داده شده است. قیمت تمام شده این خودرو برای نخستین مشتریان با احتساب سود مشارکت 21درصد حدود 41.5 میلیون‌تومان است و قیمت تعیین‌شده از سوی ایران‌خودرو برای این خودرو نیز 45.3 میلیون‌تومان را نشان می‌دهد. حواله‌ها و خودرو‌های تحویل شده تا کنون در بازار تا 53میلیون‌تومان نیز افزایش قیمت داشته‌اند در حالی که آگهی‌ها عدد 55 میلیون‌تومان را نیز نشان می‌دهند.H30 Crossبه‌عنوان ارزان‌ترین خودرو اتوماتیک بازار در حالی با قیمت 52 تا 54 میلیون‌تومان خرید و فروش می‌شود که نزدیک‌ترین رقبایش یعنی رنو ساندرو استپ‌وی و لیفان X50 اتوماتیک به ترتیب در بازار 62 و 57 میلیون‌تومان قیمت دارند.H30 Cross به عنوان یک خودرو اتوماتیک با توجه به قیمت برای کسانی که این خودرو را با قیمت حدود 42 میلیون‌تومان ثبت‌نام کرده‌اند خودرو با ارزشی است اما سوال اینجاست که آیا اختلاف قیمت این خودرو با ساندرو استپ‌وی و لیفان X50 توجیه دارد ؟ بر اساس بررسی ما در این آزمایش این اختلاف قیمت برای انتخاب ساندرو استپ‌وی توجیه‌پذیرتر از H30 Cross است اما اگر امکانات H30Cross شما را مجذوب خود کرده به جای فروش این خودرو آن را نگه دارید.

برچسب ها
کرمان موتوراکستریم
مطالب مرتبط
پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
    پربازدیدترین های هفته
      دکه مطبوعات
      • خودرو امروز ۷۰۶
      • خودرو امروز ۷۰۵
      • خودرو امروز ۷۰۴
      • خودرو امروز ۷۰۳
      • خودرو امروز ۷۰۲
      • خودرو امروز ۷۰۱
      • خودرو امروز ۷۰۰
      • خودرو امروز ۶۹۹
      • خودرو امروز ۶۹۸
      آخرین بروزرسانی ۶ روز پیش
      آرشیو