عصر خودرو : نشریه پزشکی 'لنست ' روز دوشنبه در گزارشی اعلام کرد یک میلیون و ۳۶ هزار و ۸۰۰ نفر سالانه بر اثر آلودگی هوا در هند جان خود را از دست می دهد.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایرنا،براساس گزارش این نشریه انگلیسی که روز دوشنبه در پایگاه خبری زی نیوز هند منتشر شد،آلودگی هوا در هر دقیقه دو نفر و در ماه 86 هزار و 400 نفر را در این کشور جنوب آسیا به کام مرگ می کشاند.
در این گزارش با اشاره به تاثیر مستقیم آلودگی هوا بر بیماری های قلبی اضافه شده است دهلی نو و 'پتنا'از آلوده ترین شهرهای هند است.
مجله پزشکی لنست در ادامه این گزارش نیروگاههای تولید برق که با زغالسنگ کار می کند را علت 50 درصد از آلودگی شهرهای هند اعلام شده است.
براساس این گزارش با اشاره به تولد سالانه دومیلیون و 700 تا سه میلیون و 400 هزار نوزاد زودرس در جهان بر اثر آلودگی هوا اضافه کرد تنها یک میلیون و 600 هزار نفر از این افراد مربوط به جنوب آسیا است.
این گزارش آلودگی هوا را بزرگترین چالش انسان ها در قرن بیست و یکم اعلام کرد.
پیش از این بانک جهانی در گزارشی اعلام کرده بود که آلودگی هوا سالانه 38 میلیارد دلار به صنعت هند صدمه می زند.
'آنیل ماداو دیو' وزیر محیط زیست هند چندی پیش در گزارشی به پارلمان این کشور اعلام کرد هند سالانه 70 میلیون روپیه (یک میلیون و 30 هزار دلار) برای اندازه گیری و نظارت بر آلودگی هوا هزینه می کند.
'هارش واردان' وزیر علم و تکنولوژی هند نیز هفته گذشته در گفت وگو با خبرنگاران افزود:آلودگی هوا تاثیر منفی بسیار مخربی بر کودکان برجای می گذارد و باعث مرگ تدریجی آنها می شود.
گرد وغبار،ترافیک،دود ناشی از سوخت های فسیلی آلاینده و جمعیت زیاد، دهلی نو پایتخت هند را در ردیف آلوده ترین شهرهای جهان قرار داده است.
با وجود آلودگی شدید هوا، دهلی نو برنامه ای برای کاهش آلودگی هوا ندارد.
دولت دهلی نو در ماه نوامبر به دلیل آلودگی شدید هوا مجبور شد بیش از یک هزار و 800 مدرسه را در این شهر به مدت سه روز تعطیل کند.
سازمان بهداشت جهانی نیز با انتشار گزارشی با اشاره به تردد بیش از هشت میلیون و 500 هزار خودرو در پایتخت هند اعلام کرد این شهر بیشترین میزان غلظت ذرات معلق در جهان را دارد.
دولت هند سال گذشته با افزایش شدید آلودگی هوا، طرح تردد زوج و فرد را به اجرا گذاشت که آن هم بعد از مدتی متوقف شد.
به گفته مقامات بهداشتی هند، آلودگی هوا،باعث آسیب دائمی به ریه ها و مرگ سالانه بیش از یک میلیون نفر در این کشور می شود.
پزشکان معتقدند که ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون درهوا از طریق جریان خون وارد قلب می شود و باعث بروز حمله های قلبی و فشار خون می شود.
به گفته مقامات بهداشتی، روزانه 80 نفردر دهلی نو پایتخت هند براثر آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند.