فونیکسریمکسبهتام

آلودگی هوا«۲۰۶۸»

مهار دیو آلودگی تبریز با نوسازی ناوگان عمومی

عصر خودرو- دیو سیاه آلودگی هوای ناشی از تردد خودروهای فرسوده و سایر آلاینده ها، گلوی مردم تبریز را می فشارد و مهار آن نیازمند نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی است.

مهار دیو آلودگی تبریز با نوسازی ناوگان عمومی
نسخه قابل چاپ
شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایرنا، آلودگی هوا و تاثیرات منفی آن بر روی سلامتی و روح و روان انسان بر کسی پوشیده نیست و پزشکان متخصص همواره درباره عوارض آلودگی هوا و تاثیر آن روی سلامت اندام های مختلف بدن به ویژه قلب و عروق، سیستم تنفسی و پوست هشدار داده اند.
    حجم بالای تردد خودروها به ویژه خودروهای فرسوده در کلانشهرها از جمله تبریز با تولید آلاینده های خطرناکی مانند سرب، سلامت جامعه را در معرض تهدید جدی قرار داده است.
    این امر علاوه بر آثار زیانبار بر سلامت جسمی افراد احتمال ابتلا به انواع سرطان و بیماری های قلبی و تنفسی را افزایش می دهد و پرخاشگری، بی حوصلگی، افسردگی و احساس خستگی از اثرات مخرب آلودگی هوا بر روی انسان است.
    کودکان، دانش آموزان و بزرگسالان بیشترین تاثیر را از آلودگی هوا می بینند و در معرض ابتلا به انواع بیماری های قلبی و عروقی هستند.
    مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان ‌شرقی با بیان اینکه منشاء بیش از 70 درصد از آلودگی هوای تبریز از خودروهای فرسوده، دود و آلاینده‎های ناشی از آن ها است، گفت: هوای تبریز چندین روز از سال با گذشتن شاخص های آلایندگی از مرز 100 پی. اس. آی در وضعیت ناسالم و هشدار برای شهروندان قرار می گیرد و این امر زنگ خطری برای سلامت افراد جامعه است.
    حمید قاسمی افزود: شاخص آلودگی هوا اگر زیر 100 پی. اس. آی باشد سالم، بین 100 و 200 ناسالم، بین 200 و 300 وضعیت اضطرار و 300 به بالا وضعیت بحران به شمار می رود.
    وی یادآوری کرد: بخش عمده ای از آلودگی هوای تبریز ناشی از تردد خودروهای فرسوده در سطح شهر است که در صورت جلوگیری از تردد آن ها در سطح شهر تا حدودی از میزان آلودگی هوا کاسته می شود.
    قاسمی ادامه داد: استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی به جای خودروهای تک سرنشین و جایگزینی خودروهای فرسوده به ویژه اتوبوس ها و تاکسی ها با خودروهای جدید، نقش به سزایی در کاهش آلودگی هوای تبریز به خصوص در روزهای آلوده ایفا می کند.
    معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی نیز با اشاره به نقش نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی در کاهش آلودگی هوا و مصرف انرژی، از نوسازی دو هزار و 500 تاکسی فرسوده در استان طی سال های اخیر خبر داد و گفت: 20 دستگاه اتوبوس برقی هم خریداری شده که به زودی وارد ناوگان اتوبوسرانی تبریز می شود.
    محمدصادق پورمهدی با بیان اینکه از جمله سیاست های دولت تدبیر و امید در سال جاری نوسازی خودروهای تاکسی با عمر بالا و فرسوده است که باعث آلودگی هوا می شود، افزود: بر اساس این برنامه مقرر شده 90 هزار خودرو تاکسی در سطح کشور نوسازی شود که از این تعداد 4 هزار و 500 دستگاه از آذربایجان شرقی ثبت نام کرده است.
    وی اظهار کرد: از مجموع این خودروها، مالکان دو هزار و 500 دستگاه با دریافت تسهیلات بانکی خودرو جدید دریافت کرده اند.
    معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی در خصوص نوسازی اتوبوس های شهری نیز یادآوری کرد: اقدام خوبی از سوی شهرداری تبریز انجام شده و تا پایان سال جاری 90 دستگاه جدید وارد ناوگان اتوبوسرانی شهری می شود.
    پورمهدی، با بیان اینکه بیشتر اتوبوس‌های تبریز فرسوده بوده و موجب افزایش آلاینده‌ها و بروز آلودگی می‌شود، ادامه داد: طبق پایش ها و بررسی های انجام شده، وجود ناوگان حمل و نقل درون شهری اعم از تاکسی، مینی بوس و اتوبوس‌های فرسوده و دودزا اصلی ترین عامل آلودگی هوای این شهرستان است.
    وی یادآوری کرد: حدود 800 دستگاه اتوبوس برای جمعیت کلانشهر تبریز سرویس دهی می کند که تعدادی از آن ها آلاینده بوده و نوسازی این دستگاه ها در دستور کار شهرداری قرار دارد.
    معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی گفت: در همین راستا 30 دستگاه اتوبوس جدید در سال جاری وارد ناوگان شده، سیستم سوخت تعدادی از آن ها بازسازی شده و 20 اتوبوس برقی خریداری شده است.
    پورمهدی با تاکید بر اینکه 40 تا 50 هزار دستگاه خودرو در تبریز نیاز به تایید معاینه فنی است، اظهار کرد: طرح کنترل نامحسوس خودروهای فاقد معاینه فنی باید در تبریز اجرا شود و شهرداری باید در این رابطه زیرساخت های لازم و کافی را در محدوده های تعیین شده فراهم کند.
    معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه در خصوص توسعه حمل و نقل مترویی و ریلی در 3 سال گذشته قدم های خوبی برداشته شده است، گفت: در این مدت 4 هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت برای توسعه حمل و نقل به فروش رفته است.
    شهردار تبریز نیز گفت: جایگزینی تاکسی های فرسوده گامی در راستای حفظ محیط زیست، کاهش مصرف سوخت و بهبود کیفیت خدمات به شهروندان است.
    صادق نجفی، افزود: نوسازی و مدرن سازی ناوگان تاکسیرانی و بهبود کیفیت ناوگان حمل و نقل عمومی شهر از برنامه های مهم شهرداری تبریز بوده و این طرح علاوه بر تاثیرهای زیست محیطی، در زیباسازی فضای بصری شهر نیز نقش اساسی دارد.
    وی با اشاره به اینکه حدود 12 هزار دستگاه تاکسی در تبریز مشغول خدمت رسانی به شهروندان هستند، اظهار کرد: با تمهیدات انجام شده تا پایان سال تمامی تاکسی های ثبت نام شده در طرح تعویض تاکسی های فرسوده تبریز جایگزین و نوسازی می شود و دیگر در این شهر تاکسی فرسوده بالای 10 سال فعالیت نخواهد کرد.
    نجفی با اشاره به عمر بالای تاکسی های فرسوده که با تردد در شهر باعث ایجاد آلودگی می شود، ادامه داد: سال گذشته حدود 200 دستگاه اتوبوس نیز به ناوگان اتوبوسرانی تبریز اضافه شده است.
    وی گفت: با شروع فعالیت اتوبوس های برقی و راه اندازی مترو در سال آینده، شاهد تحول اساسی در کیفیت و نحوه ارائه خدمات ناوگان حمل و نقل شهری و حفظ محیط زیست و کاهش آلودگی هوا خواهیم شد.
    مدیرعامل سازمان تاکسیرانی تبریز نیز از اسقاط تمام تاکسی‌های با عمر بالای 10 سال در این شهرستان خبر داد و گفت: برای اسقاط تمام خودروهای زیر مدل 85 اعم از پراید، پیکان و پژو 55 میلیون ریال پرداخت می‌شود و کیفیت خودرو مهم نیست.
    پرویز عباس‌نژاد با اشاره به طرح جمع آوری تاکسی‌های فرسوده تبریز با بیان اینکه تمام خودروهای مدل 85 و پایین‌تر از آن باید اسقاط شود، اظهار کرد: تاکسی‌هایی که از تاریخ ساخت آن‌ها 10 سال گذشته باشد مشمول مقررات جمع‌آوری می‌شود.
    وی یادآوری کرد: در ازای اسقاط خودرو 55 میلیون ریال به عنوان ارزش لاشه خودرو در اختیار صاحبان تاکسی ها قرار می گیرد.
    عباس‌نژاد با تاکید بر اجباری بودن حذف خودروهای فرسوده از ناوگان حمل و نقل، ادامه داد: هدف از این اقدام کاهش آلودگی و ارتقای جلوه بصری شهر است.
    وی یادآوری کرد: بر اساس قانون در صورتی که رانندگان تاکسی برای اسقاط خودروهای فرسوده همکاری نکنند و به فعالیت با خودروهای فرسوده ادامه دهند، مجبور به برخورد قانونی با آن ها می‌شویم.
    مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تبریز و حومه نیز از مراحل نوسازی 100 دستگاه اتوبوس و ورود دومین گروه از اتوبوس‌های نوسازی شده به ناوگان حمل و نقل عمومی در آستانه سال جدید خبر داد و گفت: این اقدام مصداق بارز اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در حوزه حمل و نقل عمومی بوده و با ورود این اتوبوس‌ها به چرخه خدمت شاهد افزایش اتوبوس، کاهش زمان انتظار مسافر و جایگزینی اتوبوس‌های جدید به جای اتوبوس‌های فرسوده می شویم.
    شمس‌الله فیروزیان، استفاده از دانش و فناوری تولید داخل، کاهش هزینه‌ها و جلوگیری از هدر رفت سرمایه را از جمله مزایای طرح نوسازی اتوبوس‌ها دانست و افزود: ارتقای سطح کمی و کیفی ناوگان، کاهش آسیب‌پذیری از روند تغییرات بازار، اتکا به سرمایه و ارزش‌های ملی از دیگر مزایای این طرح است.
    به گزارش ایرنا وی اظهار کرد: نوسازی اتوبوس‌ها مطابق با استانداردهای خودروسازان اجرا شده و بدنه و اطاق‌ها کاملا به صورت سندپلاست کار شده و رنگ تمام اتوبوس‌ها نیز به صورت کوره‌ای انجام شده و برای کاهش آلاینده‌های زیست محیطی موتورهای جدید کامنز یورو 3 بر روی اتوبوس‌ها نصب شده است.
    فیروزیان ادامه داد: این شرکت با توجه به توان نیروی کار ماهر و فنی توانسته با رویکرد حفظ و استفاده بهینه از منابع موجود در دو سال گذشته 71 دستگاه اتوبوس را بازسازی و به بهره‌برداری برساند.
    کلانشهر تبریز حدود نیمی از جمعیت سه میلیون و 800 هزار نفری استان آذربایجان شرقی را در خود جای داده است.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط