عصر خودرو- معاون حملونقل وزارت راه و شهرسازی هشدار داد هرگونه دعوت مستقیم و غیرمستقیم شهروندان به استفاده از ناوگان حملونقل عمومی در شرایط فعلی اشتباه محض است، چراکه تهران اصلا سیستم حملونقل عمومی یکپارچه و کارآمد ندارد و ظرفیت ناوگان موجود نیز در حال حاضر فراتر از حد اشباع است. این هشدار در حالی مطرح شد که شهرداری تهران پیشمصوبه اجرای طرح ترافیک جدید در سال ۹۷ را که موجب افزایش دستکم ۸ درصدی تقاضای سفر با حملونقل عمومی میشود، دریافت کرده است.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، مهرداد تقیزاده در پنل تخصصی روشهای تسریع در اجرای توسعه حملونقلمحور (T.O.D) با اشاره به وضعیت نامناسب حملونقل عمومی در پایتخت و بسیاری از کلانشهرهای دیگر، مدیریت شهری و سیاستگذاران کلان را به صراحت از تشویق شهروندان به استفاده از حملونقل عمومی بر حذر داشت. وی با اشاره به ناکافی بودن خطوط مترو و ناوگان اتوبوسرانی تهران در شرایط فعلی، بهعنوان کسی که هر از چند گاهی از این امکان به جای خودروی شخصی برای سفرهای درونشهری استفاده میکند، این طور قضاوت کرد که تهران فاقد «سیستم حملونقل عمومی یکپارچه و کارآمد» بوده و با توجه به نبود ظرفیت کافی در شبکه مترو و اتوبوسرانی، ترغیب شهروندان به استفاده از حملونقل عمومی در این شرایط اشتباه محض است. به اعتقاد تقیزاده، نتیجه دعوت به استفاده بیش از پیش از حملونقل عمومی در شرایط فعلی این است که شهروندان با مشاهده وضعیت نامناسب مترو و اتوبوسرانی به لحاظ زمان انتظار بالا و ازدحام در ایستگاهها، برای همیشه نسبت به سیستم حملونقل عمومی بدبین میشوند و حتی اگر خودروی شخصی نداشته باشند، قطعا به هر قیمتی که شده، یک خودرو خریداری میکنند. در این بین شهروندانی که بضاعت مالی چندانی نداشته باشند، خودروی دستدوم و آلایندهای خریداری خواهند کرد که تردد با آن به مشکل آلودگی هوا نیز دامن میزند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر یارانهای که به استفاده از خودروی شخصی تعلق میگیرد، بسیار بیشتر و تقریبا 10 برابر یارانهای است که به توسعه و تجهیز سیستم حملونقل عمومی پرداخت میشود، افزود: وقتی سوبسید پرداخت میشود، حاوی یک پیام به شهروندان است. در واقع مسوولان با پرداخت سوبسید این پیام را میدهند که از خودروی شخصی استفاده کنید. در چنین شرایطی چرا شهروندان نباید چنین کنند و از یارانه پرداختی بهرهمند شوند؟ تحلیل معاون وزیر راه و شهرسازی از شرایط فعلی نشان میدهد اجرای هر سیاستی که تقاضا برای حملونقل عمومی را در شرایط کنونی افزایش دهد، شهر را با مشکل جدی روبهرو میکند. این در حالی است که شهرداری تهران اخیرا توانست پیشمصوبه اجرای نسخه جدید طرح ترافیک را از شورای ترافیک تهران دریافت کند؛ طرحی که برابر برآوردهای اولیه معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری تهران، تقاضای سفر با ناوگان حملونقل عمومی اشباع پایتخت را دستکم 8 درصد افزایش خواهد داد. به گزارش «دنیای اقتصاد»، محسن پورسیدآقایی، معاون حملونقل و ترافیک شهردار تهران نیز در بخشی از این پنل، با اعلام رونمایی از طرح جامع کاهش آلودگی هوای شهر تهران طی مراسمی در روز سهشنبه هفته جاری، خاطرنشان کرد: شهرداری تهران طرح جامعی را تدوین کرده که بر اساس آن قادر خواهیم بود ظرف مدت چهار سال مشکل آلودگی هوای تهران را حل کنیم.