عصر خودرو- رییس کمیته محیط زیست تاکید کرد: طرح مقدماتی کاهش آلودگی هوا جایگزین طرح جامع آلودگی هوا نمیشود. در طرح جامع آلودگی هوا کلیه ذینفعان دیده میشوند.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از مهر، سید آرش حسینی میلانی پیش از ظهر امروز در هشتاد و پنجمین جلسه صحن علنی شورای شهر تهران، ری و تجریش در خصوص گزارش معاون حمل و نقل و ترافیک درباره آلودگی هوای تهران گفت: برنامه کاهش آلودگی هوا، برنامه درازمدتی است و مانند دو امدادی است که مدیریت شهری باید آن را به دورههای بعدی تحویل دهد.
وی با بیان اینکه تکمیل شبکه مترو از اساسیترین راهکارهای کاهش آلودگی هوا است، اظهار داشت: آقای پورسیدآقایی باید گزارشی را درخصوص آخرین وضعیت پیشرفت خطهای مترو ارائه دهند و تشریح کنند که بازگشایی ایستگاههای جدید مترو چه نقشی را میتواند در کاهش آلودگی هوا و ترافیک ایفا کند.
این عضو شورای شهر تهران کنترل آلودگی هوا را امری بین بخشی دانست و از نقشآفرینی و حضور معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در کارگروه آلودگی هوا تقدیر و تصریح کرد: طرح مقدماتی کاهش آلودگی هوا جایگزین طرح جامع آلودگی هوا نمیشود. در طرح جامع آلودگی هوا کلیه ذینفعان از جمله صنایع و نیز سایر منابع از قبیل آلودگیهای حاصل از سوزاندن پسماند و... نیز دیده میشوند. اگر در زمینه طرح جامع آلودگی همکاریای با اداره کل محیط زیست تهران انجام شده، بیان شود تا افکار عمومی در جریان قرار بگیرد.
حسینی میلانی ادامه داد: مطالعات صورت گرفته برای طرح جامع آلودگی هوا قدیمی بوده و لازم است مطالعات آن مورد بازنگری قرار گیرد.
وی با اشاره به بههنگامسازی گزارش سیاهه انتشار خاطرنشان کرد: بههنگامسازی سیاهه انتشار در دستورکار جدی شهرداری و معاونت حمل و نقل و ترافیک بوده و در این باره شاهد پیشرفتهایی بودهایم. مناسب بود گزارشی در این باره ارائه شود، زیرا پایش پیشرفت و ارزیابیهای شورا باید براساس سنجش اطلاعات دقیق از آخرین وضعیت منابع آلاینده باشد. با این حال، تامین همه اطلاعات گزارش سیاهه انتشار در دست شهرداری نیست و بخشی از آن، در اختیار نیروی انتظامی است که در این چارچوب انتظار همکاری مناسب نیروی انتظامی را داریم.
رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با تاکید بر نوسازی خودروهای ون بیان کرد: خودروهای ون در حمل و نقل شهری نقش ویژهای دارند اما اکثر آنها فرسوده شدهاند و شرکتهایی که متعهد به نوسازی این ونها شدهاند، با توجه به شرایط ارزی عقبنشینی کردهاند. در این شرایط چه باید کرد؟
حسینی میلانی با اشاره به ضرورت توسعه دوچرخهسواری در تهران یادآور شد: لازم است در بحث دوچرخه اشتراکی و یکپارچهسازی آنها با ایستگاههای مترو، برنامههای شهرداری مشخص شود. برای توسعه دوچرخهسواری اشتراکی به چه میزان سرمایهگذاری نیاز است؟ به طور شفاف بیان شود که چه برنامه و بودجهای برای توسعه مسیر دوچرخهسواری امن نیاز است.
وی افزود: در حوزه دوچرخه ما باید با توجه به آسیبشناسی کارهای قبلی حرکت کنیم و چشمانداز درازمدتی را برای توسعه حمل و نقل انسانمحور در دستور کار قرار دهیم.