عصر خودرو -سال ۱۳۸۹ ایران خودرو تصمیم گرفت تا پژو ۲۰۶پلاس را با نام پژو ۲۰۷ آی - Peugeot ۲۰۷i (دندهای) روانه بازار کند.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از باشگاه خبرنگاران ، پژو 206 افسانهای آنقدر محبوب بود که فرزندخواندههای پژو در گوشه و کنار برای اینکه از کورس رقبا عقب نماند، دستی بر سر و گوشاش بکشند و همان مشخصات فنی همچنان پرطرفدار قبلی را در قالبی شبیه و نزدیک به مدل 207 عرضه کنند و ناماش را بگذارند 206 پلاس.
کار، کار برزیلیها بود و نتیجه خودرویی مانند پارس از آب درآمد. یک 206 بهروز شده که در ایران با نام 207 آی عرضه شد. موتور همان نمونه TU5 مشهور با حجم 1587 سیسی، توان 110 اسببخار در دور 5800 و گشتاور 142 نیوتنمتر در دور 4 هزار بود و گیربکس همان نمونه 5 سرعته (برای مدل دنده دستی) تیپ 5. چراغها، درپوش موتور، سپرها، رینگهای اسپرت آلیاژی 15 اینچی پوشیده از لاستیکهای میشلن، پوسته رویی داشبورد، اهرم جدید تعویض دنده، غربیلک فرمان و پشتآمپر جدید به همراه برخی جزئیات دیگر مواردی بودند که روح تازگی را به کالبد 206 دمیدند. این خودرو در بدو ورود با استقبال خوبی مواجه شد و سخن از ارائه نمونه صندوقدار آن نیز به میان آمد. اما چندی نگذشت که با تشدید تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان تولید این خودرو بهسوی صفر میل کرد.
206 پلاس یا همان 207 آی، با پیروزی مذاکرات هستهای با چهرهای تازهتر به میدان بازگشته، اما همچنان همان نمونههای قدیمی که تا سال 92 به تولید رسیدند نیز نسبتا محبوب هستند و بین خریداران دستبهدست میشوند. موردی که احتمالا دلیلاش به تواناییهای بالای پلتفرم پژو 206 تیپ 5 و ظاهر نسبتا بهروز این خودرو بازمیگردد. خودرویی که با بهایی بسیار کمتر از خودروهایی وارداتی، چون هیوندای آی 20 و پیکانتو، توانمندیهای بالاتری از خود به نمایش میگذارد و ترمزهای قدرتمند و قابل اطمینانی دارد.
هماهنگی جعبهدنده با پیشرانه خودرو بسیار خوب است و اگر تمایل به تند راندن داشته باشید، بهراحتی میتوانید با تعویض لول فنرها با نمونههای کمارتفاع و خشکتر حتی در مسیرهای پرپیچوخم نیز با 207 تند برانید. در مورد میزان مصرف سوخت هم باید عنوان داشت با توجه به اینکه عوامل مختلفی از شرایط مسیر گرفته تا تعداد سرنشینان، نحوه راندن و… بر این مورد تاثیرگذار هستند، ولی درمجموع پژو 207 کمتر از خودروهای سدان خانوادگی همرده بنزین میسوزاند. طبق اعلام سازنده میزان مصرف سوخت ترکیبی این هاچبک در بهترین حالت 6، 6 لیتر در هر 100 کیلومتر است (5.4 لیتر در هر 100 کیلومتر برای خارج شهر و 8، 8 لیتر در ترافیک شهری). البته باید به این نکته نیز توجه کرد که با توجه به قوای زیاد پیشرانه بیشتر رانندگان تمایل به فشار بر پدال گاز این کوچولوی تندوتیز دارند و این شوق سرعت طبیعتا باعث افزایش تصاعدی مصرف سوخت نیز خواهد شد.
محبوبیت پژو 206 در فرانسه باعث شد که پژو پس از کاهش تولید این خودرو، با ایجاد تغییراتی در ظاهر، اقدام به تولید گونهی جدیدی از آن کند. اگرچه قسمت عقب خودرو تغییر زیادی نکرد و تنها گرافیک داخلی چراغها و سپر دچار تحولاتی شد، پژو در مورد قسمت جلوی این ماشین تغییراتی بیادین ایجاد کرد. تغییر چراغها، جلو پنجره و سپر از جمله تغییرات ایجاد شده در 206 جدید بود. پژو این نمونهی جدید را 206+ نامید.
پژو 206 در ایران نیز محبوبیت فراوانی داشت. به همین دلیل ایرانخودرو در سال 1389 تصمیم گرفت 206+ را با عنوان جدید 207 i. به بازار عرضه کند. اما خودروی جدید موفقیت چندانی کسب نکرد. اعمال تحریمهای اقتصادی علیه صنعت خودروی ایران موجب توقف تولید 206+ یا همان 207 در سال 1391 گردید. البته توافقات هستهای رابطهی مجددی را میان ایرانخودرو و پژو برقرار کرد. ایرانخودرو با امید فروش مجدد پژو 207 اقدام به پیشفروش آن با وعدهی تحویل در موعد مقرر کرد. سرانجام در اواخر سال 1394 و در ضمن نمایشگاه توانمندیهای خودرو، ایرانخودرو با ایجاد تغییراتی جزیی در داخل و خارج از این ماشین، مدل جدید 207 را عرضه کرد. طبق ادعای ایرانخودرو این مدل جدید ارتباطی با قرارداد پژو نداشته و مالکیت آن بهطور کامل در اختیار ایرانخودرو است؛ البته این فرض نیز وجود دارد که پژو، خط تولید 207 را بهعنوان غرامتی که باید به ایرانخودرو میپرداخت، در ایران راهاندازی کرده است.
طراحی خارجی
آینهبغلهای 207 مدل قدیم فرقی با 206 نداشتند، اما در مدل جدید آینهبغلها از طراحی جدیدی برخوردار شدهاند. همچنین بهکمک یک ردیف لامپ LED در بالای چراغهای جلو، چراغهای روشنایی در روز نیز در این خودرو تعبیه شده است. چراغهای عقب 207 هم از طراحی جدید و وجود لامپهای LED بهره میبرند. میتوان گفت: ایرانخودرو در مدل جدید 207 تغییراتی اساسی در آینه و چراغهای جلو و عقب ایجاد کرده است.
طراحی داخلی
در پژو 207 جدید نمایشگری 7 اینچی در قسمت بالای داشبورد قرار داده شده که مجهز به سیستم چند رسانهای و GPs است. همچنین تصویر عقب خودرو با استفاده از دوربین به کمک این نمایشگر قابل مشاهده است. از دیگر تغییرات داخلی 207 میتوان به تغییر غربیلک فرمان اشاره کرد که در مدل جدید به دکمههای کنترل سیستم صوتی و قطع و وصل تماسهای تلفنی مجهز شده است.
تجهیزات و امکانات
پژو 207 با توجه به قیمت خود از امکانات مناسبی سود میبرد؛ از جمله: ایربگ راننده و سرنشین جلو، فرمان هیدرولیک، سیستم پخش DVD، پورت USB، ترمز ABS، EBD و MBA، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، دوربین دید عقب، آینههای جانبی برقی، بلوتوث، GPS، شیشههای برقی چهاردر، سنسور دندهعقب، رینگ اسپرت آلومینیومی و کروز کنترل.
مشخصات فنی
پژو 207 با 206 تیپ 5 اختلاف قدرت 5 اسببخاری دارد که علت آن چندان مشخص نیست. 207 جدید مانند مدل قبلی از پیشرانهی TU5 با 1600 سیسی حجم استفاده میکند که گشتاور آن 105 اسب بخار و 142 نیوتنمتر است. این خودرو همچنان با گیربکس دستی عرضه میشود که ایرانی یا فرانسویبودن آن (همانند پژو 206) هنوز مشخص نیست. حداکثر سرعت این خودرو 190 کیلومتر در ساعت، مصرف سوخت آن مصرف سوخت ترکیبی آن 6.6 لیتر در صد کیلومتر و شتاب صفر تا صد آن 11.6 ثانیه است.
باتوجه به عرضهی دو نسل بعدی پژو 206، یعنی پژو 208، در بازارهای جهانی، استقبال گستردهی ایرانیان از 207 مدل جدید بسیار جالب توجه است. این استقبال را از میزان پیشخرید آن نیز میتوان برداشت کرد. گویا ایجاد تغییراتی هرچند اندک در مدلهای قبلی یک خودرو و عرضهی آن به بازار، بهتنهایی عطش تعویض خودرو و خرید خودروی جدید خریداران را برطرف میکند.