فونیکسریمکسبهتام

همه آنچه از لکسوس؛ شرکت خودروسازی ژاپنی و علل موفقیت‌هایش نمی‌دانید!

عصر خودرو- لکسوس در نخستین سال حضور خود در ایالات متحده آمریکا بیش از ۵۰ هزار دستگاه به فروش رساند.

همه آنچه از لکسوس؛ شرکت خودروسازی ژاپنی و علل موفقیت‌هایش نمی‌دانید!
نسخه قابل چاپ
جمعه ۲۷ دی ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۰:۰۰

     به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از باشگاه خبرنگاران ، نامگذاری خودرو‌های شرکت لکسوس دارای نظم خاصی است و نام مدل‌های مختلف محصولات این شرکت، شامل 2 حرف الفبا و 3 عدد است. لکسوس (Lexus) و به ژاپنی (レクサス) شرکت خودروسازی ژاپنی است که وظیفه طراحی، تولید و توزیع خودرو‌های لوکس شرکت تویوتا را بر عهده داشت و در نهایت در سال 1989 شرکت خودروسازی لکسوس به وسیله مدیرعامل وقت تویوتا، یعنی "ایجی تویودا" در ایالات متحده آمریکا پایه‌گذاری شد.

    لکسوس، پرفروش‌ترین برند لوکس ژاپنی در دنیا محسوب می شد که تاریخ تاسیس آن به زمانی بر می‌گردد که موسس کمپانی تویوتا، قصد داشت تا قدرتمندترین و به نوعی بهترین خوروی دنیا را تولید کند. وی به همین منظور دستور داده بود تا به صورت مخفیانه بر روی یک خودروی سدان کار کنند. ایجی تویودا در سال 1983 میلادی، این پروژه را تحت نام "Flagship One" به همه معرفی کرد.
    موسس برند لکسوس

    موسس برند لکسوس را باید ایجی تویودا، مدیر وقت تویوتا نامید. تویودا در سال 1913 در ناگویا ژاپن به دنیا آمد. وی در دانشگاه سلطنتی توکیو مهندسی مکانیک خوانده و پس از فارغ‌التحصیلی به شرکتی که پسرعمویش Kiichiro Toyoda تاسیس کرده بود، یعنی تویوتا پیوست.

    پس از سال‌های فعالیت، او به عنوان پنجمین مدیر تویوتا انتخاب شد و طولانی‌ترین مدت مدیریت عاملی را در این شرکت داشت. در سال 1981 او از سمت خود کنار رفته و به‌عنوان رئیس هیات مدیره کار خود را ادامه داد. تصمیم برای گسترش بخش لوکس در سال 1983 توسط او گرفته شد، اما نهایی شدن و معرفی رسمی برند لکسوس، تا سال 1989 به طول انجامید. تویودا در سال 1994 و در سن 81 سالگی پست مدیریتی خود در تویوتا را واگذار کرد. در نهایت او 5 روز بعد از جشن تولد 100 سالگی در 17 سپتامبر 2013 از دنیا رفت.

    در سال 1989 بعد از کار‌هایی طولانی و گسترده با کوشش 60 طراح، 24 تیم مهندسی، 1400 مهندس، 2300 تکنیسین، 220 نفر پشتیبانی، 450 نمونه آزمایشی و صرف هزینه‌ای حدود یک میلیارد دلار، نخستین پروژه لکسوس با نام اف1 و محصولی به نام لکسوس ال‌اس400 و در نمایشگاه خودرو دیترویت و لوس آنجلس رونمایی گردید و از سپتامبر همان سال، فروش خودرو‌های لکسوس شروع شد.

    لکسوس در نخستین سال حضور خود در ایالات متحده آمریکا بیش از 50 هزار دستگاه به فروش رساند و در سال 1996 به مجموع فروش نیم‌میلیون دستگاه در عرض هفت سال حضورش در آمریکا دست پیدا کرد.

    نخستین محصول  لکسوس

    نخستین محصول نهایی این پروژه، شش سال بعد از معرفی آن یعنی در سال 1989 تولید شد. نام این خودرو لکسوس LS400 بود که با هدف ایجاد تنوع بیشتر درمحصولات تویوتا تولید شد. از طرفی این خودرو به دلیل کیفیت خوب خود در کلاس خودرو‌های با کیفیت و لوکس قرار می‌گرفت که باعث می‌شد تا کمپانی تویوتا محصولی برای عرضه در این کلاس نیز داشته باشد. البته با وجود اینکه اولین خودروی لکسوس در سال 1989 تولید شده، اما برند لکسوس از سال 2005 به بعد در خودرو‌ها مورد استفاده قرار گرفت.

    تاسیس برند لکسوس حدودا در همان زمانی است که دیگر رقبای ژاپنی همچون نیسان و هوندا، برند‌های لوکس خود یعنی infiniti و acura را معرفی کردند. در این زمان، دولت ژاپن سیاست‌های تسهیلاتی برای صادرات به آمریکا داشت و ساخت و صادر کردن خودرو‌های لوکس و گران قیمت به آمریکا، سود زیادی برای خودروسازان داشت. پس از این پروژه، خودرو‌های لوکس دیگر تویوتا با نام‌های Supra و Toyota Mark II نیز به بازار عرضه شدند.

    از دیگر تولیدات خاص تویوتا در آن سال‌ها، لیموزین دست‌ساز Toyota Century بود که از موتور V8 بهره می‌برد. این خودرو، بزرگترین سدان تولیدی توسط این خودروساز ژاپنی تا آن روز بود. خودروی لوکس بعدی نیز Crown نام داشت که پس از مدتی و در سال 1982، صادرات هر دوی آن‌ها متوقف شد. در این زمان بود که تیم طراحی F1 تصمیم گرفت تا سدان جدید خود را با بهره‌گیری از موتور V8 برای بازار‌های جهانی طراحی کند.
    طراحی و فناوری تولید لکسوس

    طراحی و تولید خودرو‌های لکسوس همواره جزو برترین فرآیند‌های تولید بوده‌اند. از ابتدای شروع به کار این شرکت، همواره مسائلی همچون فاکتور‌های آیرودینامیکی، کیفیت رانندگی و ارگونومی فضای داخلی مدنظر بوده‌اند. در فرآیند توسعه‌ی خودرو‌های لکسوس، استانداردی با نام IDEAL که مخفف کلمات Impressive، Dynamic، Elegant، Advanced و Lasting است به کار گرفته می‌شود.

    این استاندارد به معنای طراحی محصولاتی چشمگیر، دینامیک، باوقار، پیشرفته و پایدار است. طراحی هر خودروی لکسوس باید 500 استاندارد داخلی را رعایت کند که با نام "Lexus Musts" شناخته می‌شوند. یکی از ساده‌ترین این استانداردها، دوخت چرمی داخل خودرو‌های این شرکت است. فناوری‌های خاص زیادی در داخل خودرو‌های لکسوس استفاده می‌شوند. کلید‌های هوشمند، سیستم استارت پیشرفته، گیج‌های نمایشی پیشرفته، ماوس کنترلی با بازخورد‌های لرزشی و بسیاری ویژگی‌های صوتی و تصویری، از امکانات خودرو‌های لکسوس هستند.

    نامگذاری محصولات  لکسوس

    نامگذاری خودرو‌های لکسوس، نظم خاصی دارد. نام مدل‌های محصولات این شرکت، شامل 2 حرف الفبا و 3 عدد است. اولین حرف بیان‌گر نوع خودرو در کلاس خودرو‌های لکسوس و دومی نشان دهنده‌ی مدل بدنه‌ی خودرو است. به عنوان مثال LS به معنای Luxury Sedan است. 3 عددی که پس از این حروف می‌آیند برابر با حجم موتور ضربدر 100 هستند. به عنوان مثال 350 نشان‌دهنده‌ی یک موتور 3.5 لیتری است. برای خودرو‌های SUV از حرف X. در نام آن‌ها استفاده می‌شود. 3 عدد استفاده شده در مدل‌های هیبرید، نشان‌دهنده‌ی خروجی ترکیبی بنزین-برق آن‌ها است. در برخی مدل‌ها از حروف کوچک بعد از اعداد برای نشان دادن نیروی محرکه استفاده می‌شود. به عنوان مثال h در برخی مدل‌ها به معنای Hybrid بودن خودرو است.

     

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • خودرو امروز ۶۷۱
        • خودرو امروز ۶۶۹
        • خودرو امروز ۶۶۸
        • خودرو امروز ۶۶۷
        • خودرو امروز ۶۶۶
        • خودرو امروز ۶۶۵
        • خودرو امروز ۶۶۴
        • خودرو امروز ۶۶۳
        • خودرو امروز ۶۶۲
        آخرین بروزرسانی ۵ روز پیش
        آرشیو