عصر خودرو- سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران اعلام کرد: با هماهنگی صورت گرفته، هیچ اختلالی در تأمین ورق فولادی مورد نیاز صنعت خودروسازی ایجاد نخواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از فارس، در پی انتقاد برخی فعالان صنعت خودرو و قطعه سازی نسبت به شیوه جدید تأمین ورق فولادی مورد نیاز سازندگان قطعات خودرو، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، ایدرو به عنوان متولی صنایع خودرو اعلام کرد: با تمهیدات در نظر گرفته شده و هماهنگی معاونت امور صنایع وزارت صمت، فرآیند تأمین ورقهای فولادی مورد نیاز قطعه سازان بدون اختلال استمرار مییابد.
بر اساس اعلام ایدرو، با توجه به اینکه طبق شیوه نامه عرضه و تقاضای زنجیره فولاد مصوب ستاد هماهنگی اقتصادی دولت انواع ورق های فولادی فقط به تولیدکنندگان محصولات فولادی اختصاص مییابد و فروش آن به غیر از تولیدکنندگانی که نیاز به این ماده اولیه دارند تخلف و ممنوع است، در راستای این شیوه نامه وزارت صمت از پاییز گذشته با فراخوان لازم واحدهای تولیدی مصرف کننده فولاد (به ویژه قطعه سازان خودرو) را به ثبت نام یا تکمیل و اصلاح مشخصات در سامانه بهین یاب برای اختصاص سهمیه فولاد و امکان تهیه از بورس کالا دعوت کرده است.
همچنین ایدرو و وزارت صمت طبق شیوه نامه مصوب ستاد هماهنگی اقتصادی دولت نسبت به تعیین مقادیر واقعی نیاز واحدهای تولیدی با تعامل واحدها در سامانه بهین یاب اقدام کردهاند.
در این میان تعداد محدودی از قطعه سازان به دلیل نداشتن پروانه بهره برداری، تفاوت نوع محصول تولیدی با پروانه و جواز فعالیت، نامتناسب بودن نیاز اعلامی با ظرفیت و امکانات تولید و یا عدم شفافیت مالی و نداشتن صورت های مالی حسابرسی شده و مواردی از این دست موفق به تکمیل فرآیند ثبت نام خود در سامانه بهین یاب نشدهاند.
چون فروش ورق فولادی از طریق بورس کالا به تولیدکنندگان عضو سامانه بهین یاب انجام می شود، از این رو سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و معاونت صنایع وزارت صمت طی نشست های متعدد با قطعه سازان و انجمن های فعال توافق لازم برای تأمین ورق فولادی این واحدها را تا رفع مشکلات ثبت نامی ایشان در مدت مورد تفاهم انجام داده است. لذا هیچ خللی در تأمین ورق فولادی صنایع خودرو ایجاد نخواهد شد.
ایدرو و وزرات صمت در راستای راهبرد سال مبنی بر مانع زدایی و پشتیبانی از تولید در مسیر تأمین مواد اولیه برای واحدهای تولیدی و قطعه سازان فعال که شفافیت عملیاتی لازم را رعایت میکنند، مساعدت لازم را با روحیه تعامل برقرار کرده و در عین حال در اجرای مصوبه ستاد اقتصادی دولت و کاهش هر نوع زمینه سوداگری یا سوء استفاده از مواد اولیه خارج از مسیر تولید محصول با جدیت و منطق شفاف سازی عمل خواهد کرد.
به گزارش فارس، برخی مخاطبان سامانه «فارس من» با ثبت سوژهای با عنوان «طرح تحقیق و تفحص از فولاد چه شد؟» خواستار ایجاد شفافیت در بازار فولاد شدهاند.