به گزارش پایگاه اطلاع رسانی «عصر خودور» به نقل از ایسنا، کیوان وزیری ـ نماینده مدیرعامل ایران خودرو در اخذ گواهینامه استانداردهای خودرویی – با بیان این مطلب افزود: «استاندارد ۲-۴۲۴۱ پنج سال پیش در کمیته پنج نفره مرکب از نمایندگان وزارت صنایع و معادن، وزارت نیرو، وزارت نفت، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان استاندارد به تصویب رسید.»
وی با بیان اینکه «در آن زمان وزارت صنایع و معادن با مفاد این استاندارد مخالف بوده و نماینده اش آن را امضا نکرده است»، خاطرنشان کرد: «در آن زمان سازمان بهینه سازی مصرف سوخت به عنوان دبیر جلسه، این استاندارد را به عنوان استاندارد ملی ثبت کرد.»
او افزود: «نماینده سازمان استاندارد نیز اگرچه در آن زمان این استاندارد را امضا کرد، اما مدیران فعلی آن پذیرفته اند که این استاندارد اشکال دارد و اصراری بر اجرای آن ندارند.»
وی با بیان اینکه «سازمان استاندارد نقاط ضعف و اشکالات استاندارد ۲-۴۲۴۱ را پذیرفته است»، تصریح کرد: «حتی زمانی که از مدیر وقت سازمان استاندارد نیز در خصوص دلایل تایید این استاندارد در آن زمان سوال کردیم، هیج توضیح قانع کننده ای در این خصوص نداشت.»
وزیری ادامه داد: «به هر حال استاندارد ۲-۴۲۴۱ نقاط ضعف و اشکالات بسیاری دارد که عدم اجرای آن بهتر از اجرایش است.»
نماینده مدیرعامل ایران خودرو در اخذ گواهینامه استانداردهای خودرویی با بیان اینکه «سازمان بهینه سازی مصرف سوخت با استناد به آنکه پنج سال پیش این استاندارد تصویب شده خواهان اجرای آن است»، خاطرنشان کرد: «اما نظر ما این است که استاندارد وحی نازل شده نیست که در صورت اشتباه بودن آن حتما باید اجرایی شود.»
وی افزود: «به عنوان مثال طبق نظرات سازمان بهینه سازی مصرف سوخت بر مبنای این استاندارد، رتبه مصرف سوخت پژو ۲۰۶ با مصرف شش لیتر در ۱۰۰ کیلومتر B یا C می شود که در صورت پذیرفتن چنین نظری دیگر رتبه A در مصرف سوخت خودروهای داخلی نخواهیم داشت.»
وزیری تصریح کرد: «به هر حال منتظریم تا در جلسات بعدی کارگروه مربوطه استاندارد ۲-۴۲۴۱ اصلاح شده و با رفع نواقص برای اجرا ابلاغ شود.»
گفتنی است، حمیدرضا فیض آبادی – مدیر بهینه سازی انرژی سازمان بهینه سازی مصرف سوخت – چندی پیش به ایسنا گفته بود: « برچسب مصرف سوخت الصاقی بر روی برخی خودروهای تولید داخل غیر واقعی است. به عنوان مثال شرکت ایران خودرو روی پرشیا برچسب مصرف سوخت با رتبه D را نصب می کند که مخصوص خودروهایی با مصرف سوخت هشت لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است، در حالی که مصرف سوخت واقعی پرشیا بالای هشت لیتر بوده و رتبه واقعی آن G و پایین تر از رتبه D است.»
در واکنش به این اظهارات، وزیری با بیان اینکه «ارقام مندرج در برچسب مصرف سوخت الصاقی بر روی خودروی پرشیا درست است»، اظهار کرد: «معیارهای مصرف سوخت مورد نظر سازمان بهینه سازی مصرف سوخت (استاندارد ۲-۴۲۴۱) هنوز به تایید وزارت صنایع و معادن نرسیده و به همین دلیل قابلیت اجرا ندارد.»
وی با بیان اینکه «سازمان بهینه سازی مصرف سوخت برحسب معیارهای خود که به تایید وزارت صنایع و معادن نرسیده، ارقام مندرج در برچسب مصرف سوخت خودروی پرشیا را غیر واقعی عنوان کرده است»، خاطرنشان کرده بود: «این در حالی است که معیارهای مربوطه (استاندارد ۲-۴۲۴۱) به دلیل عدم ابلاغ از سوی وزارت صنایع و معادن قابلیت اجرا نداشته و برحسب معیارهای مورد تایید و ابلاغ وزارت صنایع و معادن، در حال حاضر رتبه مصرف سوخت خودرو پرشیا D است.»
پس از این اظهارات بود که مدیر بهینه سازی انرژی سازمان بهینه سازی مصرف سوخت در گفت وگو دیگری اظهار کرد: «اظهارات نماینده ایران خودرو در خصوص عدم ابلاغ استاندارد ۲-۴۲۴۱ مربوط به معیارهای مصرف سوخت غیرواقعی است. تنها استاندارد ملی برای مصرف سوخت خودروهای بنزین سوز، استاندارد ۲-۴۲۴۱ است و هیچ استاندارد دیگری در این زمینه وجود ندارد.»
وی با بیان اینکه «طبق ماده ۱۲۱ قانون برنامه سوم توسعه تنفیذ شده در ماده ۲۰ قانون برنامه چهارم توسعه، متولی تعیین معیار مصرف سوخت خودروها، کمیته پنج نفره است، خاطرنشان کرد: «این کمیته در تاریخ ۲۳ اسفند سال ۱۳۸۵ بازنگری استاندارد ملی ۲-۴۲۴۱ در زمینه معیار مصرف سوخت خودروها را مصوب کرده است.»در ابتدای سال ۱۳۸۶ نیز این استاندارد توسط سازمان استاندارد به تمام شرکت ها ابلاغ شده است.»
ش/ ر
نماینده ایرانخودرو:
ارسال نظر
پس از بررسی تحریریه منتشر میشود.