به گزارش پایگاه اطلاع رسانی «عصر خودرو» به نقل از ایسنا، داود میرخانی رشتی اظهار کرد: «به دلیل وجود قوای محرکه در دو چرخ جلو، باید این سیستم ترمز روی دو چرخ جلو نصب شود؛ هر چند اگر روی چهار چرخ نصب شود، بهتر است.»
وی با بیان این که با نصب ترمز ABS به دلیل این که مصوبه دولت است، مخالفتی نداریم و آن را اجرا می کنیم، تصریح کرد: «از لحاظ کارشناسی تا زمانی که جلو تردد کامیون ها، اتوبوس ها و اصولا خودروهای فرسوده فاقد برچسب معاینه فنی در جاده ها گرفته نشود، بعید است که نصب این گونه ترمزها در کاهش حوادث خیلی موثر واقع شود.»
او با یادآوری این که نصب ترمز ABS حتی در کشورهای با درآمد سرانه بالا اجباری نیست و جزو گزینه انتخابی محسوب می شود، اظهار کرد: «در کشور ما با وجود قانون، رانندگان معاینه فنی را یک بار در سال هم انجام نمی دهند و حتی فیلتر هوای خودرو خود را با وجود قیمت پایین به زور تعویض می کنند.»
وی ضمن اشاره به نامه انجمن خودروسازان به پلیس راهور ناجا مبنی بر اعتراض به اجباری شدن نصب ترمز ABS، این کار را بدون آن که قدم های اساسی و اصولی قبلی داشته باشد، غیر کارشناسانه و غیر اقتصادی دانست و توضیح داد: «براساس آمار پلیس، سالانه ۵۵۰۰ موتورسوار به دلیل عدم استفاده از کلاه ایمنی و حدود ۷۰۰۰ نفر به دلیل نبستن کمربند ایمنی جان خود را ازدست می دهند؛ در حالی که با اعمال جدی قانون توسط پلیس این میزان تلفات را می توان به شدت کاهش داد.»
میرخانی ضمن بیان این که اگر بودجه کافی در اختیار پلیس قرار گیرد تا به نیروی انسانی و تجهیزات مورد نیاز مجهز شود، می توان تعداد کشته شدگان حواث رانندگی را حداقل تا ۱۰ هزار نفر کاهش داد، با ابراز تاسف از این که پلیس راهور ناجا این مساله را جدی نمی گیرد، گفت: «اگر چه می توان آتش کوچکی را که با یک سطل آب خاموش می شود با ماشین آتش نشانی هم خاموش کرد، اما مطمئنا این کار صرفه اقتصادی ندارد و کارشناسانه نیست.»
وی با اشاره به این که ده ها مرکز معانیه فنی ایجاد شده با ظرفیت ۲۰ تا ۳۰ درصد فعالیت می کنند، یادآور شد: «هرگاه پلیس در مورد معانیه فنی سخت گیری می کند، صف های معانیه فنی طولانی می شود و این مراکز سه شیفته کار می کنند، ولی هنگامی که این سخت گیری اعمال نمی شود، مراکز فنی از صبح تا شب بیکارند. این شل کن، سفت کن پلیس باعث شده است که مردم نسبت به قانون بی توجه باشند.»
دبیر پیشین انجمن خودروسازان ضمن اذعان به کارآمد بودن ترمز ABS در تصادف ها، تصریح کرد: «ابتدا باید قانون منع تردد خودروهای فاقد برچسب معاینه فنی به ویژه کامیون ها و اتوبوس های فرسوده در شهرها و جاده ها با جدیت و به طور مستمر و نه یک روز در میان اجرا شود، بعد نقاط حادثه خیز مشخص و معایب آن برطرف و در نهایت نصب ABS و ایربگ (کیسه ایمنی هوا) اجباری شود.»
او با طرح این سوال که برخی رانندگان حتی فیلتر هوای پنج هزار تومانی خود را تعویض نمی کند، آن وقت چگونه چنین فردی ایربگ ۸۰۰ هزار تومانی نصب می کند؟ اظهار کرد: «بیشتر خودروهایی که ایربگ دارند، سوئیچ آن را خاموش کرده اند و مانند این است که خودرو این وسیله ایمنی را ندارد.»
میرخانی، ضمن بیان این که پلیس راهور ناجا با اجباری کردن نصب ترمز ABS توپ داغ مشکلات که ناشی از عدم اعمال قوانین است را به زمین خودروسازان انداخته، با طرح این سوال که آیا با نصب ترمز ABS و ایربگ تعداد کشته ها کاهش می یابد؟ خاطرنشان کرد: «با این اقدامات تعداد کشته ها کاهش نمی یابد.»
وی همچنین ۳۰ تا ۴۰ درصد از تصادف های مرگبار را ناشی از عدم اعمال قانون منع تردد کامیون ها و اتوبوس های فرسوده عنوان کرد.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ اخیرا با اشاره به این که خودروهای تولید داخل ایمنی ندارد، گفت: «علی رغم اجباری بودن نصب ترمز ضد قفل بر روی خودروها، برخی خودروسازان در اقدامی عجیب این ترمز را فقط برای چرخ های جلو خودروها نصب می کنند!»
سرهنگ سید هادی هاشمی در اولین کارگاه آموزش ترافیکی کارکنان ادارات دولتی تهران با تاکید بر این که رانندگان باید هنگام رانندگی با خودروهای داخلی حتما احتیاط کنند، افزوده بود: «برخی خودروسازان داخلی فقط برای چرخ جلوی خودرو ترمز ضد قفل نصب می کنند و کیسه هوا را نیز فقط برای راننده در نظر می گیرند این در حالی است که برخی خودروها ۱۲ کیسه هوا داشته و تمام چرخ ها نیز مجهز به ترمز ضد قفل هستند.»
رد خطر نصب ترمز ABS روی چرخ جلو خودرو
: مشاور دبیر انجمن خودروسازان خطر نصب ترمز ABS (ضد قفل) روی دو چرخ جلو خودرو را که توسط رئیس راهور تهران بزرگ اعلام شده بود، رد کرد.
ارسال نظر
پس از بررسی تحریریه منتشر میشود.