به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایسنا، سردار سیدکمال هادیانفر در نشست خبری صبح امروز خود که در شهرک آزمایش برگزارشد با تشریح اولویتهای پلیس در سال99 گفت: یکی از اولویتهای پلیس راهور هوشمندسازی است که در همین راستا تلاش شده تا بزودی امکان شمارهگذاری، رسیدگی به اعتراضات و ترخیص خودرو در بستر شبکه ملی اطلاعات انجام شود.
وی اضافه کرد: به این ترتیب رفته رفته ستادهای ترخیص جمع خواهد شد.
توقف تولید 405 از اواخر خرداد
هادیانفر در مورد توقف تولید سواری پژو 405 نیز گفت: با توجه به تعهدات خودروساز، تولید پژو 405 نیز از اواخر خرداد ماه متوقف خواهد شد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا با اشاره به چهار برنامه اصلی پلیس راهور برای سال 99 اظهار کرد: ما امسال چهار مأموریت را در راستای برنامههای کلان پلیس راهنمایی و رانندگی پیشبینی کردیم که این موارد با ستاد کل نیروهای مسلح و دیگر بخشها هماهنگ شده است. علاوه بر آن تمامی مأموریتهای ساری و جاری خود را نیز انجام خواهیم داد. بر همین اساس جدیترین برنامه ما کاهش سوانح و تصادفات با رویکرد کاهش جانباختگان است.
وی ادامه داد: دومین برنامه توسعه نظم و انضباط و عبور و مرور ترافیک با تأکید بر موضوعات اولویتدار نظیر رعایت حق تقدم عابران پیاده، ساماندهی موتورسیکلتسواران در حوزه تردد، گواهینامه، آموزش و... است که این موارد نیز بناست در راستای طرح غدیر اجرا شود.
سردار هادیان فر افزود: توسعه، بهبود و ارتقای رفتار ترافیکی شهروندان اولویت دیگری است که امیدواریم بتوانیم با همکاری مردم آن را اجرا کنیم و چه عابر، چه مسافر و چه راننده باید در این زمینه با ما همکاری کنند.
رئیس پلیس راهور ناجا چهارمین اولویت مهم پلیس در سال جاری را توسعه و تحول سیستمی و هوشمندسازی پلیس راهور اعلام کرد و گفت: بر این اساس در نظر داریم تا شمارهگذاری، رسیدگی به اعتراضات و ترخیص خودروها در بستر شبکه ملی اطلاعات انجام شود و به این ترتیب رفته رفته ستادهای ترخیص نیز جمعآوری خواهد شد.
وی ادامه داد: در راستای هوشمندسازی نیز قصد داریم تا سامانه پایش همواره مأموران را از 4000 دستگاه به 12 هزار دستگاه توسعه دهیم. همچنین بحث توسعه کروکی الکترونیک نیز در دستور کار قرار دارد. مرحله اول مربوط به کروکیهای سازشی و در مرحله دوم کروکیهای غیرسازشی را نیز شامل خواهد بود.
تردد بیش از 35 میلیون و 180 هزار وسیله نقلیه در کشور
سردار هادیان فر در ادامه به ارائه آمارهایی از عملکرد مربوط به پلیس پرداخت و گفت: طبق آخرین آمارها 22 میلیون و 131 هزار خودرو با پلاک ایران و حدود 947 هزار خودرو با پلاک دیگر در کشور داریم. همچنین 12 میلیون و 104 هزار دستگاه موتورسیکلت نیز در حال تردد در کشور است که میتوان گفت در مجموع بیش از 35 میلیون و 180 هزار وسیله نقلیه اعم از سبک، سنگین و موتورسیکلت در کشور تردد میکند.
رئیس پلیس راهور ناجا از روند اسقاط خودروهای فرسوده نیز انتقاد کرد و گفت: از ابتدای اجرای طرح خودروهای فرسوده تا کنون بیش از دو میلیون و 300 هزار خودروی فرسوده از رده خارج شده که این آمار اصلا مناسب نیست به ویژه آنکه در سال گذشته این روند کاهش چشمگیری هم داشت.
افزایش 4 درصدی شمارهگذاری خودروی نو
وی به آمار شماره گذاری خودروها در سال گذشته نیز اشاره کرد و گفت: در سال گذشته 991 هزار دستگاه خودروی نو شمارهگذاری شده است که این تعداد در مقایسه با سال قبل 4.1 درصد افزایش داشته است. همچنین جمع نقل و انتقال خودرو در سال گذشته چهار میلیون و 91 هزار دستگاه بوده که افزایش 6.5 درصدی را نشان میدهد.
سردار هادیانفر از کاهش شماره گذاری موتورسیکلت در سال گذشته نیز خبر داد و گفت: در سال گذشته 124 هزار دستگاه شماره گذاری شده بود که این آمار در سال 97 به حدود 163 هزار دستگاه بود.
رئیس پلیس راهور ناجا به آمار اسقاط خودروها نیز اشاره کرد و گفت: در سال 97، 67 هزار دستگاه و در سال 98 تنها 14 هزار دستگاه اسقاط شده که این آمار کاهش 79 درصدی را نشان میدهد که آن را مقایسه کنید با تعداد خودروهایی که در همین سال شماره گذاری شدهاند که این نشان میدهد روند اسقاط چقدر کند است.
بیش از نیمی از خدمات ناجا مربوط به راهور بوده است
وی به آمار خدمات پلیس راهور در سال 98 نیز اشاره کرد و گفت: در مجموع پلیس بیش از 35 میلیون و 784 هزار خدمت به مردم ارائه کرده است و این در حالیست که کل خدمات ارائه شده از سوی ناجا به مردم حدود 70 میلیون خدمت بوده است به عبارتی نزدیک به 51 درصد از کل خدماتی که نیروی انتظامی به مردم ارائه کرده مربوط به پلیس راهنمایی و رانندگی بوده است.