به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایرنا، محمد حسین باقری با اشاره به اینکه تا کنون 104 خودرو در سامانه سامانه اطلاعات جامع خودروهای گازسوز کشور برای گازسوزکردن، ثبت نام کردهاند، ادامه داد: از این تعداد 32 هزار خودرو عمومی و مشمول طرح گازسوز کردن رایگان بودهاند.
وی افزود: از این تعداد تا کنون 10 هزار و 150 خودرو عمومی نیز به صورت رایگان گاز سوز شدهاند و 16 هزار و 500 خودرو نیز نوبت کارگاه گرفتند و 5 هزار خودرو در حال نوبتدهی هستند.
باقری با اشاره به اینکه اولویت بعدی برای دوگانهسوز کردن خودروها، مسافربرهای شخصی و تاکسیهای اینترنتی است، تاکید کرد: البته هنوز از این خودروها برای دوگانهسوز کردن، ثبتنام نمیکنیم. مسوولین شرکت روی تبدیل خودروهای عمومی متمرکز هستند.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط و بررسیها اگر استقبال خودروهای عمومی پایین بماند، ثبتنام از مسافربرهای شخصی نیز آغاز خواهد شد.
به گفته باقری، در حال حاضر خودروهای عمومی به صورت رایگان دوگانهسوز میشوند اما برای تبدیل خودروهای مسافربر شخصی، یارانه بالایی در نظر گرفته شده و مالک خودرو درصد پایینی را میپردازد.
وی با تاکید بر اینکه هزینه تبدیل خودروهای عمومی به گاز سوز از طریق سیستم بانکی با کارمزد مشخص تامین شده، افزود: تامین مالی این طرح از ماده 12 تولید رقابتپذیر است. با توجه به ماده 12، اگر خودرویی تبدیل کنیم بنزین صرفهجویی شده در اختیار دولت برای صادرات قرار میگیرد و از درآمد آن، هزینه تبدیل خودرهای عمومی تامین میشود.
به گزارش ایرنا، طرح تبدیل یک میلیون و 460 هزار خودروی عمومی از سال گذشته در وزارت نفت آغاز شد. این طرح قرار است در 14 ماه عملیاتی شود.
با اجرای این طرح علاوه بر جایگزینی سوخت پاک گاز به جای سوخت مایع و حفظ محیط زیست، در مصرف بنزین نیز صرجویی شده و امکان افزایش صادرات آن فراهم میشود.