به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایرنا، امیرمحمد پرهام نفر در نشست خبری انجمن تخصصی صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان خودرو کشور در محل هتل ارم با اعلام این مطلب، افزود: کشفیات قاچاق در حوزه لوازم یدکی خودرو در سال 97 به میزان یک هزار و 635 میلیارد ریال و سال گذشته چهار هزار و 311 میلیارد ریال بوده است که رشد 63 درصدی نشان می دهد.
وی بیان داشت: بررسیها حاکی است در سال گذشته در حوزه لوازم یدکی خودرو، کسری 2.4 میلیارد دلاری وجود داشته که ناشی از شکاف عرضه و تقاضا است.
پرهام فر تاکید کرد: تنها اتفاقات مثبت در حوزه تولید می تواند کاهش کالای قاچاق در این حوزه را به دنبال داشته باشد که از سال 97 به بعد به دلیل محدودیتهای ارزی و ممنوعیتهای وارداتی رشد چشمگیری داشته است.
وی گفت: برآوردهای سال 97 نشان می دهد نیاز بازار لوازم یدکی خودرو حدود 8.1 میلیارد دلار است که بیش از 6.5 میلیارد دلار آن برای تامین لوازم یدکی و بقیه برای بحث تولید بوده است.
این مقام مسوول، با اشاره به سفر روز شنبه معاون اول رئیس جمهوری به استان هرمزگان، خاطرنشان کرد: در این سفر مقرر شد رسوبات گمرکی و قطعات خودروی باقی مانده در گمرک که منتظر تخصیص ارز بودند، با ارز متقاضی ترخیص شود که شامل همه مواد اولیه تولید و قطعات مورد نیاز در خطوط تولید خودروسازان می شود.
وی خاطرنشان کرد: با تلاشهای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تاکنون 17 ردیف تعرفه در حوزه لوازم یدکی خودرو تعریف شده که 19 هزار و 500 شناسه کالا را شامل می شود.
پیشتر، دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعهسازی کشور به ایرنا گفته بود: بررسیهای مشترک این انجمن با همکاری سازمان مبارزه با قاچاق کالا و ارز حاکی از قاچاق نزدیک به دو میلیارد دلاری قطعات خودرو به کشور در سال 98 است.
«آرش محبینژاد» افزود: این آمار در مقایسه با متوسط سالهای گذشته که حدود 1.3 میلیارد دلار بود، رشد چشمگیری را نشان میدهد.
وی تاکیدکرد: صرفه اقتصادی، سهولت قاچاق و قرار نگرفتن ارز کافی در اختیار واردکنندگان رسمی، از جمله دلایل رشد قاچاق در حوزه قطعات خودرو است.
محبینژاد، خواسته این انجمن و فعالان و تولیدکنندگان قطعهسازی را اجازه واردات یک میلیارد دلاری بدون ذکر منشا برای کاهش مشکلات و تحقق «جهش تولید» عنوان کرد و ادامهداد: این رقم، نیمی از آمار قاچاق در این حوزه را تشکیل میدهد.