به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از تسنیم، طرح برخورد با عرضه لوازم یدکی خودروی قاچاق و تقلبی و جمع آوری آنها از بازار 15 فروردین اجرایی شده است. بر اساس این طرح، در مرحله اول باید باتری و کمک فنر خودرو تقلبی از بازار جمع آوری شود.
این طرح که به موجب پیشگیری از قاچاق کالا و از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت اجرایی می شود، اکنون وارد فاز دوم شده و به موجب آن 53 قلم کالایی نیز باید دارای شناسه و کد رهگیری شوند.
در همین ارتباط علیرضا نیک آیین به عنوان رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو با اشاره به اینکه ما موافق طرح برخورد با فروش قطعات یدکی خودرو هستیم، افزود: اما متاسفانه نوع اجرایی این طرح ایراد دارد و هنوز تلاشی برای رفع ایرادات صورت نگرفته است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 40 درصد بازار قطعات یدکی در اختیار برند های تقلبی و قاچاق است، گفت: زمانی که این حجم از کالا را از بازار حذف می کنید باید جایگزینی برای آن تعریف شود . امروز هر کس جنسی هم دارد به دلیل نداشتن شناسه کالا تمایلی به فروش ندارد و همین امر بازار را با کمبود قطعه روبه رو ساخته است.
به گفته نیک آیین، کمبود قطعه در بازار باعث رشد 7 تا 8 درصدی قیمت قطعات یدکی خودرو شده است.
رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو تصریح کرد: مراحل دریافت کد شناسه هنوز برای صنف فروشندگان لوازم یدکی و تعمیرکاران ناآشناست کسی هم در این رابطه اطلاع رسانی لازم را انجام نمی دهد.