به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از صمت، خوب است به این نکته هم اشاره کنیم که هر چه از عمر صنعت خودروسازی میگذرد، توجه دوستداران نسلهای اولیه خودروها بیشتر میشود و بسیاری از افراد با یک حس نوستالژیک(خاطرهانگیز) و احساساتی و پرشور به این اتومبیلها نگاه میکنند و هر جا که نمایشگاه اتومبیلهای آنتیک و کلاسیک برپا میشود، دوستداران آنتیکها نیز به استقبال آن میروند و در سالهای اخیر نیز در تهران و چند استان کشورمان استقبال زیادی از نمایشگاه اتومبیلهای آنتیک شده است که در این صفحه نگاهی گذرا به آنها میاندازیم. این گزارش هم شرحی است بر بعضی از اتومبیلهای آنتیک و قدیمی.
آنتیکهای اردبیل
مردم اردبیل روز جمعه 14 مهر سال 91 به استقبال اتومبیلهای آنتیک و قدیمی استان خود در محوطه بیرونی شهربازی سرپوشیده خورشید واقع در ضلع جنوبی دریاچه شورابیل اردبیل رفتند. نمایشگاهی که به همت یک سایت دوستدار اتومبیلهای آنتیک در اردبیل برگزار شد و مورد استقبال قرار
گرفت.
موزه و آنتیکهای مشهد
نمایشگاه آنتیکهای خراسان رضوی در روز چهارشنبه 15 شهریور 1391 برای نخستین بار و در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه خودروی مشهد، بهعنوان نخستین نمایشگاه ملی خودروهای کلاسیک، قدیمی و آنتیک در نمایشگاه مشهد افتتاح شد. مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی مشهد آن روز درباره این نمایشگاه گفت: این نخستین نمایشگاه ملی خودروهای کلاسیک و قدیمی است که با حضور بیش از 50 خودروی قدیمی برگزار میکنیم و امیدواریم مورد استقبال علاقهمندان قرار گیرد. سیدمحمد سیدی درباره تفاوت خودروهای کلاسیک و آنتیک هم گفته بود: خودروهای کلاسیک به خودروهای با عمر 30 تا 50 سال و خودروهای آنتیک به خودروهای با عمر بیش از 50 سال گفته میشود. هاشم نساجکریمی، کارشناس خودروهای قدیمی و تاریخی هم با بیان این نکته که بیشتر این خودروها مربوط به مجموعهداران مشهدی است، ادامه داد: به خودروهای تا عمر 30 سال «کلاسیک»، عمر 30 تا 50 سال «قدیمی» و به خودروهای عمر بالای 50 سال «آنتیک» میگویند.
او گفت که مجموعه مرسدسبنز این نمایشگاه متعلق به «روبندهفروشان» یکی از مجموعهداران مشهدی است که 12 خودرو در مدلهای قدیمی و مختلف بنز را برای نمایش در اختیار نمایشگاه قرار داده است. نساجکریمی روز 21 مهر سال گذشته نیز در گفتوگویی در مشهد مقدس اظهار کرد: با تاسیس فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی در سال 1373، کمیته خودروها و موتورسیکلتهای کلاسیک نیز آغاز به کار کرد و امروزه قدیمیترین و سرشناسترین مرجع در حوزه خودروها و موتورهای کلاسیک است و بنا به تصمیم همین کمیته قرار است موزه خودروهای کلاسیک مشهد هم ایجاد شود.
به گفته او، خودروهای موجود در کمیته کلاسیک استان خراسان رضوی میانگین 30 تا 120 سال سن دارند که متعلق به چند کلکسیونر است.
او با اشاره به هزینه بالای این اتومبیلها گفته است لوازم اتومبیلهای کلاسیک بسیار کمیاب و تعمیرات و بازسازی آنها نیز بسیار پرهزینه است و از آنجا که این اتومبیلها با هزینه شخصی نگهداری میشوند بنابراین کمتر در سطح شهر تردد دارند و در دسترس عموم قرار میگیرند. به گفته او در مشهد 4 کلکسیونر معروف و فعال داریم که آقایان «روبند فروش» و «هانی اسدی» کلکسیونر مرسدس بنز، «کاظم ژیان» کلکسیونر پیکان و «مجتبی اکبریان» و «مجید اللهیاری» کلکسیونر «فولکس واگن» هستند؛ خود او نیز 10 ماشین دارد که همه آنها امریکایی هستند.
نساج کریمی که رییس کمیته کلاسیک خراسان رضوی نیز هست درباره علاقه صاحبان این اتومبیلها گفته بود: همانطور که در همه جای دنیا عدهای به جمعآوری تمبر، کبریت، سماور، اسکناس و... علاقه دارند، عدهای نیز هستند که به جمعآوری و نگهداری اتومبیل علاقه دارند و به نوعی عاشق اتومبیل هستند. البته هر کسی نمیتواند علاقهمندی خود را در قالب جمعآوری اتومبیل نشان دهد، چراکه کلکسیون اتومبیل از پرهزینهترین و گرانترین کلکسیونهای جهان به شمار میرود.
رالی آنتیکها در مجموعه ورزشی آزادی
رالی اتومبیلهای کلاسیک صبح چهارشنبه 1393/9/6 از مجموعه ورزشی آزادی تهران آغاز شد و 2 روز بعد به پایان رسید.
این رالی با حضور 65 خودروی با سن بیشتر از 25 سال از جلوی فدراسیون اتومبیلرانی و موتورسواری در مجموعه ورزشی آزادی تهران آغاز شد که در نوع خود رالی جالبی بود و خاطرههای زیادی را در بطن خود دارد.
این رالی از تهران شروع شده است و با گذشتن از استانهای مازندران، گیلان، رشت، چالوس و تهران بعد از 2 روز به اتمام رسید و تیمهای شرکتکننده جمعه سوم خرداد و همزمان با آزادسازی خرمشهر جلوی فدراسیون اتومبیلرانی به کار خود پایان دادند.
آنتیکهای تبریز
اگر خاطرتان باشد، نمایشگاه در 22 شهریور سال گذشته در پارک «ائلگلی» تبریز برپا شد که عنوان شلوغترین نمایشگاه آنتیکهای استانی را به خود اختصاص داد. در آن نمایشگاه بیش از 200 اتومبیل کلاسیک و قدیمی تبریز به نمایش گذاشته شده بود.
اتومبیل شورولت بلر 1956 از قدیمیترین ماشینهای به نمایش گذاشته شده در این نمایشگاه بود.
این نمایشگاه با مشارکت هیات اتومبیلرانی آذربایجانشرقی و با همکاری سازمان پارکها و فضای سبز و سازمان توسعه گردشگری، اداره کل روابط عمومی و بینالملل شهرداری تبریز، سازمان ترافیک و سازمان زیباسازی شهرداری تبریز در محل پارک «ائلگلی» برگزار شد و در ادامه تبریزیها شاهد برپایی این نمایشگاه در خیابانهای تبریز و نیز شاهد رژه این خودروها بودند.
بر اساس برنامهریزی مسئولان برگزاری نمایشگاه، این اتومبیلها با عبور از مسیرهای خیابان «ائلگلی»، پل کابلی، فلکههای مخابرات، بزرگ، معلم، ولیعصر، پارک پروین اعتصامی، بلوار 29 بهمن، فلکه دانشگاه وارد چهارراه آبرسانی تبریز شدند و با عبور از مسیر خیابانهای امامخمینی، چهارراه منصور، خاقانی، دانشسرا، میدان شهدا، ارتش تا میدان ساعت تبریز و در ادامه نیز این اتومبیلها با گذر از خیابانهای 17 شهریور، خیابان آزادی و چهارراه شریعتی در محل عمارت جدید شهرداری تبریز متوقف شدند.
وجود بیش از صدها ماشین قدیمی و کلاسیک در تبریز که عمر بسیاری از آنها بیش از نیم قرن است، باعث شد تا یکی از بهترین موزههای اتومبیل کلاسیک کشور و منطقه در تبریز مورد بهرهبرداری قرار گیرد.