به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از فارس ، علی ناوی با اشاره به تمهیدات سازمان راهداری برای عملیات راهداری زمستانی سال جاری اظهار داشت: از اوایل آذرماه اکیپهای راهداری زمستانی در گردنهها و جادههای کوهستانی مستقر میشوند و این طرح تا فروردین سال آینده ادامه دارد.
وی افزود: با توجه به پیشبینیها مبنی بر زمستان سرد و زودرس نسبت به سال گذشته، از یک هفته پیش اکیپهای راهداری در 602 گردنه از راههای شریانی و اصلی مستقر شدهاند.
ناوی تشریح کرد: برای راهداری زمستانی سال جاری 1200 اکیپ راهداری متشکل از 12 هزار راهدار و 9 هزار دستگاه انواع ماشینآلات و 770 راهدارخانه ثابت و موقت برای خدمترسانی به مسافران تا 15 فروردین سال آینده مستقرشدهاند.
مدیرکل دفتر تجهیز ماشینآلات و راهدارخانهها با اشاره با افزایش شدت بارشها در 14 استان کشور گفت: با وجود افزایش سرعت و شدت بارش برف همه جادههای اصلی و محورهای شریانی باز هستند.
ناوی در ادامه به روشهای مورد استفاده جهت یخزدایی سطح جادهها اشاره کرد و گفت: تاکنون 200 هزار تن نمک از سوی ادارات کل راهداری و حملونقل جادهای استانها تهیه و دپو شدهاند؛ همچنین ماده یخزدای جدیدی بهمنظور جلوگیری از تخریب پلها و ابنیه فنی در زمان یخزدایی شناساییشده و هماکنون در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مورد بررسی و آزمایش قرار دارد.
به گفته ناوی، این ماده جدید که محلولی از پتاسیم به شمار میرود هماکنون در تونل کندوان در حال آزمایش است تا عملکرد آن در دمای زیر صفر مشخص شود.
وی با اشاره به بکارگیری ماشینآلات جدید در راهداری زمستانی سال جاری اضافه کرد: 4 دستگاه ماشین برف خور برای زمستان امسال در اختیار استانهای متقاضی قرار گرفت و مجموع این ماشینآلات در کل کشور به 60 دستگاه رسید.
ناوی افزود: ماشینآلات برف خور میتوانند در هر ساعت 3 هزار تن برف را به 30 متری کنار جاده پرتاب کنند.
مدیرکل دفتر تجهیز ماشینآلات و راهدارخانهها بابیان اینکه در صورت کاهش دید کافی، برف سنگین و کولاک و احتمال سقوط بهمن جادهها بهصورت مقطعی بسته خواهند شد، تصریح کرد: هماهنگیهای لازم با پلیس راهنمایی و رانندگی و اورژانس و نهادهای امدادی انجام شده است تا در صورت بروز هر یک از موارد جادهها بهصورت مقطعی برای انجام عملیات راهداری مسدود و پس از اتمام عملیات دوباره بازگشایی شوند.
وی بیان کرد: در بخشی از محور هراز، کرج-چالوس، تونل کندوان و محدوده امامزاده هاشم تجهیزات لازم برای جلوگیری از ریزش کوه و بهمن نصب شده است و محورهای استان آذربایجان شرقی و غربی در دست اجرا قرار دارند.
ناوی اضافه کرد: امسال برای راهداری زمستانی 250 میلیارد تومان در نظر گرفته شد که 130 میلیارد تومان از این بودجه تاکنون در اختیار استانها ابلاغشده است و تا پایان دوره راهداری زمستانی نیز باقی بودجه در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.