به گزارش پایگاه خبری «عصرعصر خودرو» به نقل از راهداری و حمل و نقل جاده ای هرمزگان، علیرضا مجرد گفت: طبق بررسی های صورت گرفته اخیر در خصوص ارتقای کیفیت و افزایش نظارت بر فعالیت انجام معاینات از سوی مراکز معاینه فنی به ویژه ارزیابی تاثیر پیاده سازی پروژه مهم برخط سازی مراکز معاینه فنی، اطلاعات ثبت شده در سامانه متمرکز مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت که طبق این بررسی ها تعداد مراجعه کنندگان به مراکز از سال 1391 تا سال 1395 به میزان 85 درصد رشد داشته است و تغییرات این شاخص برای سال 1395 نسبت به سال ما قبل آن حاکی از افزایش 11 درصدی است .
وی همچنین ادامه داد در سال 95 از تعداد یک میلیون و 363هزار و 71 مراجعه کننده به 139 مرکز معاینه فنی تعداد یک میلیون و 246هزار و 341مورد حد نصاب قبولی در آزمون های معاینه فنی را کسب کردند و تعداد 116هزار و 730مورد نیز در این مراکز رد تایید شدند که تعداد وسایل نقلیه مردودی در آزمون های معاینه فنی در سال 95 نسبت به آمار سال 94 به میزان 12 درصد افزایش داشته است.
وی عنوان کرد: پیاده سازی طرح برخط سازی مراکز معاینه فنی و ایجاد ارتباط کنترلی بین سامانه معاینه فنی و سامانه کارت هوشمند ناوگان و منوط کردن سیستمی ارایه خدمات حمل و نقلی به داشتن معاینه فنی معتبر ، تاثیر شگرفی بر تعداد مراجعین به مراکز داشته است و تائیدی بر ساختار طراحی شده برای این پروژه است.
مجرد گفت: بیشترین مراجعه به مراکز معاینه فنی در سال 95 به ترتیب مربوط به استان های تهران، خراسان رضوی، اصفهان و فارس است با عنایت به اینکه تعداد مراکز معاینه فنی استان های فوق بیش از سایر استان ها است و با بررسی میانگین تعداد مراجعه کنندگان به هر مرکز در سال 95 نشان می دهد که بالاترین میانگین مراجعه مربوط به استان های تهران، آذربایجان شرقی، اصفهان و هرمزگان است.
به گفته وی، با محاسبه نسبت وسایل نقلیه مردود شده به کل مراجعه کنندگان به مراکز در هر استان بالاترین نسبت به ترتیب مربوط به استان های بوشهر، ایلام، خراسان رضوی و سمنان و پایین ترین نسبت به ترتیب مربوط به استان های کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال بختیاری، قزوین و یزد است.
مجرد ادامه داد که اخیرا با راه اندازی کمیسیون ماده 43 رسیدگی به تخلفات مراکز معاینه فنی سنگین از سوی ستاد معاینه فنی سنگین مطابق اختیارات قانونی حاصل از آیین نامه اجرایی نحوه انجام معاینه و صدور برگ معاینه فنی خودرو انتظار می رود تخلفات صورت گرفته از سوی مراکز معاینه فنی کاهش یافته و انجام فرآیند معاینه فنی با دقت نظر بیشتری صورت پذیرد .
این مقام مسئول ادامه داد: استمرار بهبود وضعیت معاینه فنی از اقداماتی نظیر انعقاد تفاهم نامه فی مابین سازمان فنی و حرفه ای و انجمن صنفی کارفرمایی با مراکز مجاز مکانیزه معاینه فنی خودرو جهت برگزاری دوره های مقدماتی آموزش تخصصی شاغلین فنی در مراکز معاینه فنی بعد از ماه مبارک رمضان خبر داد که پس از آن ادامه کار مراکز معاینه فنی سنگین منوط به استفاده از افراد فنی دارای گواهینامه موفق دوره آموزش مهارت خواهد بود.
وی بیان داشت: با طراحی و پیاده سازی ارسال مستقیم اطلاعات معاینه فنی به صورت رمزنگاری پیشرفته از تجهیزات آزمون معاینه فنی مستقر در مراکز به سامانه معاینه فنی امکان هر گونه دستکاری نتایج آزمون ها در مراکز از بین خواهد رفت. وی افزود با راه اندازی و تشکیل جلسات کمیسیون ماده 43 با همکاری ادارات کل استانی در ستاد معاینه فنی سنگین رسیدگی سریع و قاطع به تخلفات مراکز معاینه فنی سنگین انجام خواهد شد .
مجرد با اشاره به اینکه طبق مطالعات تطبیقی و آسیب شناسی وضعیت موجود به منظور تکمیل زنجیره کارایی و نظارت بر انجام معاینه فنی و افزایش اثر بخشی صدور گواهی معاینه فنی نیاز به اصلاح و تکمیل سامانه معاینه با قابلیت تهیه گزارشات متنوع از اطلاعات ثبتی در سامانه که نزدیک به چهار سال از ایجاد آن می گذرد ولی هنوز از حداقل قابلیتهای مورد نیاز برخوردار نمی باشد.و در ادامه تصریح نمود که می توان از خدمات تشکیلاتی تخصصی و مستقل با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای انتقال دانش فنی ، آموزش ، ارزیابی صلاحیت پرسنل و تجهیزات و نظارت بر عملکرد مراکز معاینه فنی بهره گرفت .