به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از تسنیم، در چند هفته اخیر جاده کوار _ فیروزآباد در محل پیچ آخر گردنه «شاه بهرامی» حدود 30 مورد تصادف رخ داده است، به طوری که کمتر روزی وجود دارد که این نقطه شاهد تصادف نباشد و البته در برخی از روزها این آمار به دو یا سه حادثه در یک روز نیز رسیده است.
جاده کوار _ فیروزآباد به دلیل اتصال به منطقه مهم و استراتژیک عسلویه از پرترددترین محورهای مواصلاتی استان فارس است که در سالهای اخیر به این محور توجه زیادی شده اما در محدوده گردنه «شاه بهرامی» جاده هنوز دوطرفه است. به گفته هومن حنیفی، رئیس راه و شهرسازی کوار، عملیات اجرایی باند دوم این محور در محدوده گردنه «شاه بهرامی» در حال اجراست.
مسیرهای پرتگاهی گردنه «شاه بهرامی» بسته میشود
حنیفی گفته است: نیروهای راهداری تمام تلاش خود را جهت ایمنسازی گردنه «شاه بهرامی» به منظور جلوگیری از سقوط خودروها به نقطه پرتگاهی انجام دادهاند و این عملیات تا بستن کامل مسیرهای پرتگاهی ادامه دارد.
وی افزوده است: در حال حاضر پیمانکار مستقر در محور که مشغول احداث باند دوم کوار _ فیروزآباد است در قسمت «شاه بهرامی» در حال احداث باند جدید بین دو باند موجود است که در صورت تکمیل، پیچ جاده موجود به سمت کوار حذف خواهد شد.
رئیس راه و شهرسازی کوار گفته است: جدای از نقاط دارای شیب و پیچ تند، علت عمده تصادفات مربوط به عدم رعایت قوانین و مقررات رانندگی و حرکت با سرعتهای غیرمجاز است.
سرعت غیرمجاز دلیل اصلی تصادفات گردنه «شاه بهرامی»
عزیزالله روشن، معاون راهداری اداره کل راه راهداری و حمل و نقل جادهای استان فارس، در گفتوگو با تسنیم میگوید: از آنجا که در محدوده این گردنه عملیات راهسازی در حال انجام است در قسمتی از جاده که یک بانده است بونکرهای سیمان جلو ماشینهای سواری قرار میگیرند و چون سبقت در این محدوده ممنوع است حرکت خودروها کند میشود و همین امر سبب کلافگی برخی از رانندگان میشود.
وی میافزاید: در نزدیکی قسمتی که جاده دوبانده میشود ماشینهای سواری با سرعت زیاد از یکدیگر سبقت میگیرند که همین امر سبب انحراف از جاده و وقوع تصادفات شده است.
معاون راهداری اداره کل راه راهداری و حمل و نقل جادهای استان فارس میگوید: برای رفع مشکل این گردنه قرار شد ظرف یک هفته آینده چندین تابلو فسفری برای هشدار به رانندگان در آن قسمت نصب شود و همچنین برای پایین آوردن سرعت ماشینها در این محدوده شیارهای عرضی ایجاد شود.
شناسایی 171 نقطه حادثهخیز در محورهای فارس
وی با اشاره به شناسایی 170 نقطه حادثهخیز در جادههای استان فارس که 121 نقطه آن پرتصادف و 49 نقطه دارای تصادف است، میافزاید: برای رفع این نقاط به 198 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
روشن با بیان اینکه ظرف دو هفته آینده 121 نقطه پرتصادف استان فارس با نصب تابلوهای فسفری برای هشدار خطر تصادف آشکارسازی میشود، میگوید: سال گذشته 20 نقطه حادثهخیز در محورهای استان فارس ایمنسازی شد و امسال نیز اگر اعتبار مصوب برای رفع نقاط حادثهخیز تخصیص یابد 40 نقطه از این 121 نقطه پرتصادف ایمنسازی میشود.
خبرگزاری تسنیم در نظر دارد در سلسله گزارشهایی به بیان مشکلات و توانمندیهای شهرستانها و روستاهای استان فارس بپردازد. مردم مناطق مختلف استان میتوانند مشکلات و توانمندیهای شهرستان و روستای خود را از ساعت 8 الی 16 با شماره تماس 07132281975 با دفتر خبرگزاری تسنیم استان فارس در جریان بگذارند.