به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایبِنا، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مکلف است نسبت به درمان فوری و بدون قید و شرط مصدومان حوادث رانندگی در مراکز بهداشتی و درمانی اقدام کند. به منظور تامین منابع برای ارائه خدمات فوق، 10 درصد حق بیمه شخص ثالث، سرنشین و مازاد توسط شرکت های بیمه تجاری وصول و به حساب در آمدهای اختصاصی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی واریز می شود. هزینه های درمان تمامی مصدومان ترافیکی، جاده ای و رانندگی از محل وجوه واریز شده به این حساب و سایر منابع موجود پرداخت خواهد شد.
تکالیف مراکز درمانی راجع به پذیرش و درمان مصدومین ناشی از حوادث و سوانح رانندگی نیز به شرح زیر است:
-بیمارستان ها و مراکز درمانی هنگام پذیرش مصدوم حق دریافت هیچگونه وجهی را از مصدوم، همراهان و مقصر حادثه را ندارند.
-مراکز درمانی اعم از خصوصی، دولتی، خیریه، نظامی و .... موظف به درمان فوری و بدون قید و شرط مصدومین حوادث و سوانح رانندگی تا زمان ترخیص بیمار هستند و تمامی هزینه های درمان از جمله اقلام و لوازم مصرفی و غیر مصرفی به عهده مراکز درمانی است.
-در صورتی که اولین بیمارستان یا مراکز درمانی که مصدوم به آن مراجعه می کند امکانات تخصصی برای درمان مصدوم نداشته باشد ضمن پذیرش باید بیمار مصدوم را به بیمارستان یا مرکز درمانی دیگری که دارای امکانات مربوطه است معرفی و اعزام کند. مرکز یاد شده نیز موظف به پذیرش بیمار مصدوم است.
-در مواردی که بیماران مصدوم به بیمارستان های خصوصی ارجاع داده شده باشند، بیمارستان های خصوصی موظف هستند پس از انجام اقدامات اولیه نظیر احیاء بیمارن، Stable کردن شکستگی ها بدون اخذ هیچگونه وجهی از بیماران یا همراهان یا مقصر حادثه، پس از اطلاع به ستاد دانشگاه مربوطه برای بیمار پذیرش گرفته شده و ستاد دانشگاه موظف است، در اولین فرصت نسبت به پذیرش بیماران اقدام کند.
-بیمارستان های غیر دولتی پس از انجام اقدامات فوق می توانند با ارسال مدارک ذکر شده نسبت به اخذ هزینه های مصدومین از حوزه معاونت سلامت وزارت متبوع اقدام نمایند.
- در صورتی که مصدومین متمایل به ادامه درمان در بیمارستان های غیر دولتی باشند، ما به التفاوت هزینه تعرفه دولتی و غیردولتی بر عهده بیماران است و مرکز غیر دولتی پس از ترخیص و اخذ ما به التفاوت، هزینه بیمار را براساس تعرفه های دولتی از حوزه معاونت سلامت وزارت متبوع دریافت می کند.
-هزینه های درمانی اشاره شده تنها جهت درمان مصدومین ناشی از حوادث و سوانح رانندگی با وسایل نقلیه موتوری است.
-دستورالعمل فوق شامل تمامی مصدومین سوانح و حوادث رانندگی اعم از سرپائی و بستری است.