به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از فارس، پویش اجتماعی بانوان امروز در هفته ایمنی حمل و نقل، در وزارت راه و شهرسازی و در قالب ویدئوکنفرانس در دانشگاه الزهرا (س) آغاز به کار کرد.
در این مراسم، شهرام آدمنژاد اظهار داشت: ما برای کاهش اثرات تصادفات رانندگی به ویژه کاهش کشتهها نیازمند اقدامات گسترده هستیم.
وی ادامه داد: 20 سال پیش تعداد 28 هزار کشته و یکمیلیون مصدوم سالانه در سوانح رانندگی داشتیم، اما با انجام اقداماتی از سال 82 نظیر اجرای استانداردهای بینالمللی، آموزش، ارتقای ایمنی راه، بهبود وضعیت تجهیزات، بهبود ارتقای وضعیت ناوگان، شخصی و عمومی و کنترل و نظارت توسط سیستمهای هوشمند، آمار سوانح کاهش یافت و تلفات تصادفات به 17 هزار کشته و 600 هزار مصدوم در سال رسید.
رئیس کمیسیون ایمنی راهها با بیان اینکه طرح جامع نقشه راه ایمنی راهها دنبال شد، گفت: نقشه راه تهیه شد و در حوزه نظارت و کنترل، تغییرات بنیادی دادیم.
آدمنژاد افزود: درباره ایمنی راهها و رفع نقاط پرحادثه و ارتقای شبکه عبور و مرور نیازمند اصلاح مختصات هندسی بودیم. برخی ویژگیهای ناوگان باید تغییر کند و خودروسازان باید در حوزه ایمنی توجه خاص داشته باشند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در حوزه تصادفات، زنان، کودکان و معلولان نیازمند توجه بیشتر هستند، گفت: در همکاری مشاور وزیر راهو شهرسازی در امور زنان، دانشگاه الزهرا(س) و جمعیت طرفدار ایمنی راهها، پویش بانوبان مورد توجه قرار گرفت.
وی گفت: دادههای حمل و نقلی نشان میدهد خانمها نسبت به آقایان در رانندگی منضبطتر هستند و بیشتر مقید به قواعد هستند، البته در واکنش به رفتارهای رانندگی این موضوع متفاوت است.
وی با اشاره به اینکه در هفته ایمنی حمل و نقل قرار داریم، گفت: امروز روز یادمان قربانیان سوانح رانندگی است. همچنین روز چهارشنبه رئیسجمهور در این حوزه پیامی خواهد داشت.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: درسال جاری بانوان به عنوان همراهان و ما دران آسیبدیدگان سوانح رانندگی مورد توجه خاص قرار گرفتند و پویش زنان علیه سوانح رانندگی امسال راهاندازی شد. در واقع زنان به عنوان کاربران اصلی، کاربران همراه و کاربران ناظر مورد توجه قرار گرفتند.
آدمنژاد افزود: 25 درصد متوفیان سوانح رانندگی را زنان تشکیل میدهند.
وی گفت: فعالان ایمنی راهها بر این امر صحه میگذارند که هر وقت از بانوان در زمینه آگاهیبخشی کمک گرفته شده، نتایج مثبتی داشته است.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: کشوری که 17 هزار کشته دارد و 600 هزار مصدوم حاصل از سوانح رانندگی دارد، نیازمند اقدامات گسترده است که ارتقای آگاهی در این حوزه ضروری است.
وی افزود: باید در زمینه آگاهی و آموزش که منجر به افزایش مهارت میشود، توجه خاص داشت.
معاون وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: امیدواریم روند کاهشی تصادفات با ارتقای ایمنی ادامه یابد، البته کاهش تصادفات امسال بخشی به دلیل محدودیتهای تردد و بخشی هم به علت اقدامات مثبت همه اعضای کمیسیون ایمنی راهها و پلیس راه بوده است.