به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از فارس، براساس قانون احکام دائمی برنامههای توسعهای کشور ماده 30 بند «ج» جز 3، دولت مؤظف است، سازوکارهای قانونی لازم را به منظور کاهش سالانه 10 درصد از میزان تلفات جانی ناشی از تصادفات رانندگی در جادههای کشور را فراهم کند.
براساس اطلاعات سازمان برنامه و بودجه، برنامه عملیاتی ایمنی راههای کشور و تدوین نقشه راه ایمنی جادههای کشور توسط وزارت راه و شهرسازی تدوین و برای تصویب به هیأت دولت ارسال شده است.
تلفات تصادفات برونشهری از 11 هزار و 532 نفر در سال 95 با 7.2درصد افزایش به 11 هزار و 847 نفر در سال 96 رسیده است.
همچنین سازمان راهداری و حملونقل جادهای در سال گذشته 417 نقطه پرحادثه در جادههای کشور را حذف کرد؛ ساماندهی و برخطسازی 150مرکز معاینه فنی، ایمنسازی یکهزار مدرسه حاشیه راه و احداث یکصد دستگاه پل عابر پیاده نیز از دیگر فعالیتهای سازمان راهداری و حملونقل جادهای بوده در راستای تحقق این سند بالادستی بوده است.
البته این شاخص فراسازمانی است، بنابراین میزان تحقق در دستیابی به اهداف باید عملکرد سایر دستگاههای متولی در بخش ایمنی را نیز لحاظ کرد.
از دلایل عدم تحقق کاهش 10درصدی سوانح رانندگی میتوان به عدم همکاری دستگاههای دیگر، عدم همکاری مقامات و اشخاص مرتبط، محدودیت اعتبارات مصوب و تخصیص آن و عدم توسعه سایر شیوههای حملونقل اشاره کرد.