به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایرنا ، دکتر حسن جان فدا افزود: در حالی که ترافیک به عنوان یک مقوله اجتماعی و اقتصادی موضوع رفتاری است اما به مسائل یادشده کمتر توجه شد.
به عقیده وی اشخاص اعم از عابر پیاده، موتورسوار یا رانندهای که تسلط ندارد و نمیتواند رفتار خود را کنترل کند، مسلماً صلاحیت رانندگی را هم ندارد.
جان فدا پیشنهاد کرد: این افراد ضمن پرهیز در استفاده از خودرو شخصی، برای پیشگیری از حوادث ناگوار رانندگی از وسایل حمل نقل عمومی استفاده کنند.
وی ادامه داد: زمان واکنش راننده پرخاشگر و عصبانی در هنگام مواجه با خطر افزایش مییابد، این موضوع آمار تصادف رانندگی را چندین برابر میکند.
مدیر گروه مدیریت کاهش خطر در حوادث و بلایای دانشگاه علوم پزشکی یزد افزود: بایستی در ویرایش سند 10 ساله (1395 تا 1404) برای پیشگیری از حوادث ترافیک به رفتارهای خطرآفرین در کاربران توجه ویژهای شود.
جان فدا ادامه داد: همچنین باید این دیدگاه در اصول فنی و مهندسی ، خودروسازی و سیاستگذاران حمل و نقل کشور لحاظ شود.
وی پیشنهاد کرد: از ظرفیت دانشگاه یزد که بهعنوان قطب علمی در جنوب شرق کشور مطرح است، از لحاظ روانشناسی، جامعه شناسی ، علوم تربیتی و رفتاری هم درزمینهٔ های یادشده استفاده شود.
وی پیشازاین اعلام کرده بود که بر پایه آمار پلیس راهنمایی و رانندگی (راهور) استان یزد ، ماهانه حدود چهار نفر و بهطور متوسط هر هشت روز یک موتورسوار براثر حوادث درونشهری جانش را از دست میدهد.
جان فدا افزود: از ابتدای سال تا پایان آبان 97 ، 46 نفر در حوادث درون شهرهای استان کشته شدند که 31 تن راکب موتورسیکلت بودند،که این آمارها بسیار نگرانکننده است.
وی اظهار داشت: از مجموع فوتشدگان 13 نفر عابر پیاده ، یک نفر راننده خودرو و یک نفر هم کودک دوچرخهسوار بود.
استان یزد بر پایه سرشماری آبان ماه سال 1395، یکمیلیون و 138 هزار نفر جمعیت دارد که 85 درصد در 21 شهر و بقیه در روستاها و آبادیها زندگی میکنند.
بر پایه گزارشها حدود 400 هزار دستگاه موتورسیکلت در اختیار شهروندان یزدی است، باوجود تلاش پلیس اغلب آنها از کلاه ایمنی استفاده نمیکنند.
ماهانه حدود 5.5 تا 6.5 میلیون دستگاه خودرو در جادههای استان یزد از کریدور جنوب به شمال، شرق به غرب و بالعکس تردد میکنند.