به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، حمل و نقل دریایی در طول سالهای گذشته به عنوان یکی از اصلیترین حملونقلهای ایمن در سطح جهان شناخته شده که با توجه به ابزارهای مختلفی که ایمنی آن را تضمین میکنند، به وقوع پیوستن حادثههای بزرگ در آن بسیار دشوار است.
از این رو حادثه برخورد دو کشتی غولپیکر با یکدیگر با افکار عمومی جامعه ایران بسیار سخت و دردناک بود که پذیرش آن دشوار به نظر میرسد. حادثهای که شاید از نظر نوع اتفاق شبیه به برخورد سال گذشته دو قطار با یکدیگر بود که در آن نیز تعدادی از مردم ایران درگذشتند.
هر چند لزوم پیگیری حوادث در عرصههای دریایی، ریلی و هوایی به منظور کاهش و از بین رفتن آنها یکی از اصلیترین مسائلی است که باید جامعه به طور دقیق آن را دنبال کند اما به نظر میرسد فاجعه اصلی جایی دیگر یعنی در جادههای ایران، اتفاق میافتد.
با وجود آنکه از سال 1384 به بعد میزان تلفات جادهای در ایران همواره رو به کاهش داشته و روند افزایشی خطرناک خود را د نبال نکرده است اما همچنان آمارها نشان میدهد که سالانه رقمی بیش از 15 هزار ایرانی در اثر تلفات جادهای جان خود را از دست میدهند.
تقسیم این تعداد کشته در سال به 365 روز سال نشان میدهد که به طور میانگین در هر روز بیش از 41 ایرانی جان خود را در تصادفات جادهای از دست میدهند و این به معنای آن است که هر روز در جادههای ایران بیش از یک کشتی سانچی غرق میشود.
عواملی مانند قصور انسانی، عدم ایمنی جاده، ایمنی پایین خودروها و نبود نظارتهای کافی بر رفت و آمد مسافران اصلیترین مسائلی است که به عنوان تاثیرگذارترین عوامل در تلفات جادهای از آن یاد میشود اما به نظر میرسد با وجود تمام اقداماتی که در این زمینهها انجام شده، اصلیترین مسئله بیتفاوتی جامعه ایران نسبت به این فاجعه آمیز است. موضوعی که شاید در کوتاهمدت نتوان انتظار داشت به ریشهکنی تصادفات جادهای منجر شود اما عدم توجه به آن در بلندمدت مشکلساز خواهد شد.
رئیس سازمان راهداری اعلام کرده بود که در حال حاضر آمار تلفات جادهای به هسته سخت خود رسیده و برای کاهش بیشتر این تلفات نیاز به برنامهریزیهای جدی و دستورالعملهای قدرتمند است. موضوعی که شاید جز با حساسیت و پیگیری مردمی امکان کاهش آن وجود نداشته باشد.