به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایرنا ، امروزه بشر جابجایی را از طریق خطوط هوایی، زمینی، ریلی و دریایی با ساخت هواپیماها، شناورها، قطار و خودروهای سواری و وسائط نقلیه سنگین تجربه می کند اما در کنار این وسایل توسعه ایمنی، به سلامت رسیدن انسان ها به مقصد اهمیت ویژه ای دارد چراکه طبق آمار و گزارش های منتشر شده، بیشترین کشته ها مربوط به تصادفات جاده ای در مسیر راه هاست.
سالانه بخش عمده ای از درآمد ملی به صورت مستقیم و غیرمستقیم صرف عوارض حاصل از حوادث جاده ای می شود و تعداد زیادی از شهروندان در حوادث ناشی از این سوانح، جان خود را از دست داده یا دچار معلولیت می شوند؛ سال گذشته 540 نفر در راه های گیلان به دلایلی از جمله بی توجهی به جلو، تجاوز و انحراف به چپ، تخطی از سرعت مطمئنه و خواب آلودگی جان خود را از دست داده اند.
گیلان با ورود افزون بر 30 میلیون گردشگر ، یکی از نخستین استان های گردشگر پذیر کشور است که به طور معمول براساس آمار در تردد، چهارمین و در برخی مواقع پنجمین استان پرتردد کشور محسوب می شود.
** اختصاص سه و نیم میلیارد تومان از اعتبارات ملی برای اصلاح نقاط حادثه خیز در گیلان
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای گیلان روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا بیان داشت: براساس برنامه ریزی وزارت راه و شهرسازی از سال 85 تا 95 قرار بود سالانه تصادفات 10 درصد کاهش یابد که موفق شدیم در مجموع طی این مدت در استان، کاهش 52 درصدی فوت شدگان تصادفات را داشته باشیم.
محمدرضا نازک کار این آمار را نشاندهنده حرکت رو به جلو در این بخش دانست و افزود: برای کاهش تصادفات در راه های استان، 97 نقطه با اقداماتی از قبیل نصب علائم فسفری، تاکیدی و روشنایی های موضعی و نقطه ای آشکارسازی شد و راه های استان نیز با نصب دوربین رصد و تخلفات و کنترل ترافیک از طریق سامانه هوشمند انجام می شود.
وی ادامه داد: از نصب 54 دستگاه سامانه هوشمند تخلفات که تا نیمه نخست امسال هدفگذاری شده، 44 دستگاه تا پایان سال گذشته نصب و از ابتدای سال 96 تاکنون، 78 هزار و 580 تخلف توسط دستگاه های نظارتی ثبت شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای گیلان با اشاره به اقداماتی که برای ساختار مهندسی و اصلاح هندسی راه ها برای رفع 97 نقطه حادثه خیز استان در حال انجام است، گفت: با اعتبار مجموعه بصورت متمرکز مشاور انتخاب ، کارهای مطالعاتی انجام شده و طرح آن به تصویب رسیده است.
نازک کار از اختصاص اعتبار سه و نیم میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی سال 96 برای اجرای اصلاح ساختار مهندسی و هندسی راه های استان خبر داد و ادامه داد: در وهله اول 10 نقطه به عنوان اولویت نخست در نظر گرفته شده که پس از اقدامات برای انتخاب پیمانکار، عملیات اجرایی برای ساختار مهندسی و هندسی این 10 نقطه آغاز می شود.
**فرهنگسازی مهمترین عامل کاهش تصادفات است
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی گیلان نیز به ایرنا گفت: سال گذشته 540 نفر جان خود را در راه های استان از دست داده اند که این تعداد در مقایسه با 499 نفری که در سال 95 در سوانح رانندگی در جاده های استان کشته شده اند، نشان دهنده افزایش هشت درصدی است.
سرهنگ حسین محمدپور بیشترین علت تصادفات در راه های استان را بی توجهی به جلو با 29 درصد و پس از آن عدم رعایت حق تقدم، انحراف به چپ، تجاوز به چپ و تخطی از سرعت مطمئنه عنوان کرد.
وی زمان بیشتر تصادفات طی سال گذشته را بین ساعت های 20 تا 24 ذکر و بیان کرد: حدود 65 درصد از کشته شدگان در جاده های استان، راکبان موتورسیکلت و عابران پیاده هستند.
وی ادامه داد: سرعت در بزرگراه های استان 95 کیلومتر بر ساعت تعیین شده که به دلیل عدم اطلاع بسیاری از مسافران و شهروندان، همان 110 کیلومتر بر ساعت تا یک هفته قبل اعمال می شد اما در حال حاضر دوربین های ثبت تخلفات در راه های استان فعال هستند و در صورت تخطی از سرعت مجاز، تخلف ثبت و پیامک آن نیز برای صاحب خودرو ارسال می شود.
سرهنگ محمدپور به اقدامات پلیس برای کاهش تصادفات نیز اشاره و بیان کرد: با توجه به اینکه افزون بر 57 درصد تصادفات ناشی از خطای انسانی است، پلیس به تنهایی نمی تواند عامل بازدارنده در کاهش تصادفات باشد، بلکه مردم نیز باید خودشان برای رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی اهتمام داشته باشند.
وی با بیان اینکه به طور جدی بدنبال آموزش همگانی فرهنگ ترافیکی هستیم، گفت: در همین راستا، فرماندهان و کارشناسان پلیس نیز با شرکت در برنامه های مختلف از جمله مساجد و محافل عمومی، این مهم را در دستور کار دارند.
به گزارش ایرنا اگر همه راه ها توسعه یافته و خودروها نیز از ایمنی کافی برخوردار باشند؛ شرط اساسی کاهش تصادفات، رعایت قوانین راهنمایی توسط رانندگان است.
هفتم اردیبهشت ماه، روز ایمنی حمل و نقل است.