به گزارش پایگاه خبری «عصرخودرو» به نقل از ایلنا، دکتر سید حسن هاشمی در مراسم اختتامیه پانزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک، موضوع تصادفات رانندگی را به عنوان مهمترین معضل امروز جامعه مورد آسیب شناسی قرار داد و گفت: آسیب های اجتماعی به اتفاق تصادفات، معضلات مهم امروز جامعه ما محسوب می شوند که اتفاقاً رابطه تنگاتنگی نیز با هم دارند.
وی افزود: ترافیک، موضوعی است که با سلامت جامعه مرتبط است و بر شمردن آمار تصادفات و فوتی ها و جراحات ناشی از آن، دردی دوا نمی کند و آنقدر گفته شده که تکراری به نظر می رسد اما آنچه غیر تکراری و مهم است، موضوع ایمنی ترافیک یا همان ترافیک ایمن است.
هاشمی با اعلام اینکه آمار تصادفات و کشته های ناشی از آن در کشورمان به یک فاجعه ملی تبدیل شده، تأکید کرد: بی توجهی به توانمندسازی مردم از نظر رعایت اخلاق شهروندی و رفتار رانندگی و کم توجهی به موضوع حمل و نقل و زیرساخت های حمل و نقلی، چه از نظر ساخت و ساز راه ها و جاده ها و چه از نظر تولید خودرو، به ایجاد این فاجعه ملی دامن زده است.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه خجالت می کشیم در مجامع بین المللی اعلام کنیم سالانه 17 هزار ایرانی در تصادفات کشته می شوند و 75 درصد علل مرگ و میر ایرانی ها، بیماری های غیر واگیر است، ، اظهار کرد: این رقم با احتساب تصادفات به 90 درصد می رسد، در صورتی که 80 درصد این آمار قابل پیشگیری است و همین امر، باعث خجالت ما در محافل جهانی است.
هاشمی با بیان اینکه افرادی که در تصادفات جان خود را از دست می دهند، عموماً مردان جوانی هستند که در سنین مولد قرار دارند، تصریح کرد: در حوزه اجتماعی، وقتی برای نان آور خانواده که یک تنه، زندگی خود و 10 سر عائله تحت تکفل خویش را تأمین می کند، حادثه غیر قابل جبرانی همچون مرگ یا معلولیت اتفاق می افتد، برای خانواده وی نیز آینده ای غیر قابل پیش بینی را رقم می خورد.
وی با تأکید بر اینکه تصادفات رانندگی، اتفاقی است که با آسیب هایی همچون شیوع افسردگی و بیماری های روحی، از دست دادن شغل و معیشت و گسترش فقر و تنگدستی در ارتباط است، اضافه کرد: وقتی نان آور خانواده بر اثر تصادف آسیب می بیند، ارتزاق و اساساً زندگی کل اعضای خانواده وی با مشکل جدی رو به رو می شود و این مشکلات در جامعه بر کسی پوشیده نیست.
وزیر بهداشت با اشاره به این که در حوزه مجروحان و مصدومان تصادفات و درمان آنها، سالانه حداقل دو هزار میلیارد تومان به صورت مستقیم در کشورمان هزینه می کنیم، اظهار کرد: این در حالی است که هزینه های ناشی از کار افتادگی و معلولیت افراد در تصادفات، چندین برابر این عدد و رقم است.
هاشمی با بیان اینکه نتایج این کنفرانس باید به سیاست گذاران و قانون گذاران و نیز دولت که مجری سیاست ها و قوانین است بتواند کمک کند، تصریح کرد: امیدوارم چنان جرأت و جسارتی در مسئولان به وجود بیاید که بتوانند برای این درد بزرگ به صورت اساسی، چاره اندیشی و به طور ریشه ای، چاره جویی کند.
وی با تأکید بر اینکه اصولاً مشکلات در کشور ما به دو بخش اصلی تقسیم می شوند، اضافه کرد: یکی؛ مشکلاتی است که با گذر ایام و به تدریج حل و فصل می شود و دیگری؛ مشکلاتی همچون تراکم ترافیک، انبوه تصادفات و آلودگی هواست که نه تنها با گذر زمان حل نمی شود، بلکه پیچیده تر نیز می شود و کشور باید هزینه بیشتری برای آن پرداخت کند.
وی در پایان با تأکید بر اینکه باید از قالب حرف و شعار خارج شویم، خاطرنشان کرد: واقعیت این است که آمار بالای تصادفات به هیچ عنوان قابل قبول نیست و نمره ای منفی در کارنامه مسئولان محسوب می شود، چرا که کشته شدن هر جوان در تصادفات به منزله سرمایه بزرگی برای کشور است که از دست می رود و تا جای ممکن، باید تمام توان خود را به کار بگیریم تا از وقوع آن پیشگیری کنیم.
برای آگاهی از تازه های جهان خودرو، جدیدترین قیمت ها و بازار خودرو ایران اینستاگرام خودرو امروز را دنبال کنید و جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصر خودرو (https://telegram.me/asrekhodro ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.