به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، "محمدرضا پورابراهیمی" در نشست با مدیرعامل ستاد دیه استان کرمان با اشاره به قانون اجباری بیمه شخص ثالث اظهار کرد: قانون جدید بیمه، ظرفیت هایی را ایجاد کرد که به واسطه آن هم حقوق مردم را بیشتر رعایت کنیم و هم عوامل مرتبط با افزایش سطح تصادفات در کشور را بتوانیم کنترل و مدیریت کنیم.
وی افزود: عمده بحث در بیمه شخص ثالث در قانون جدید این است که یواش یواش از خودرو محور بودن به سمت ترکیبی از خودر و شخص محور بودن برویم یعنی ایجاد سامانه اطلاعاتی از تصادفات کشور کمک می کند به اینکه افرادی که بیشترین تصادفات را در کشور داشتند، در سامانه شناسایی شده و زمانی که می خواهند حق بیمه بخرند، به عنوان افراد پرریسک محسوب می شوند.
وی ادامه داد: حق بیمه افراد پر ریسک بیش از افراد کم ریسک است و قبل از قانون جدید اینگونه نبود و هر کس که 10 بار تصادف کرده با کسی که یک بار هم تصادف نکرده بود، حق بیمه یکسانی می پرداختند و اعمال ریسک راننده خودرو در دریافت حق بیمه موضوع مهمی بود که در قانون جدید مورد نظر قرار گرفت و قانون جدید رفتن از خودرو محور به شخص محور است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: موضوع بعدی، مشکلات ناشی از پروسه های اداری بعد از تصادف و اختلافنظرهایی که بین دستگاه ها اعم از قضایی، اجرایی و بیمه شکل می گرفت و تکلیف در قانون جدید برای ایجاد سامانه اطلاعاتی تصادفات شکل گرفت، کمک می کند همه چیز در حوزه اطلاعاتی شفاف شود و موجب می شود راهنمایی رانندگی، پزشکی قانونی، دفاتر بیمه و ... در فضای شفاف اطلاعاتی عمل بکنند.
وی افزود: جلوگیری از دستکاری در داده ها و کاهش میزان تخلفات در پرونده ها از مورادی است که با این شفافیت اطلاعات به وجود می آید و مهم تر از همه سرعت در تصمیم گیری افزایش می یابد.
پورابراهیمی تصریح کرد: در قانون قبل گاهی با تغییر قیمت دیه مردم مجبور می شدند الحاقیه بخرند اما در قانون جدید، یک حق بیمه صادر میشود و برای یک سال اعتبار دارد و دستگاه قضایی مکلف شده قبل از پایان سال عدد دیه را برای سال بعد ابلاغ کند و حذف الحاقی یکی از خواص قانون جدید است و اثر مثبتی در این حوزه دارد و مردم تکلیفشان را می دانند.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه گفت: تکالیفی که در حوزه مسائل مرتبط با صندوق تامین خسارت های بدنی انجام شد، کار بسیار مهمی بود و فضای مثبتی ایجاد کرد که می تواند به عنوان یک رویکرد مناسب باشد که افرادی به هر دلیلی تاریخ بیمه خودرو و گواهینامه آنها گذشته باشد، دچار سانحه می شود، سازمانی باشد از این افراد حمایت کند.
وی افزود: در قانون جدید تکالیف صندوق تامین خسارت های بدنی زیادتر شد، ضمن اینکه منابع صندوق نیز زیاد تر شد.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در سه سال اخیر بیش از 5 میلیارد تومان برای صدمه دیدگان حوادث ناشی از تصادفات غیرعمد از محل اعتبارات صندوق تامین خسارت های بدنی در استان کرمان هزینه کرده ایم و تا پایان امسال زندانی ناشی از دیه تصادف در استان نخواهیم داشت.
وی افزود: دفتر صندوق بیمه تامین خسارت های بدنی دومین دفتر در کشور است که در استان کرمان فعال می باشد که جنوبشرق کشور را پوشش می دهد.
پورابراهیمی گفت: مردم باید به کاهش تصادفات و تلفات کمک کنند و همه موارد به فرهنگسازی بر می گردد و مهم ترین عاملی که می تواند کمک کنند در قوانین و مقررات مربوط به حوزه بیمه، این است که از وقوع تصادف در کشور و حوادث جلوگیری کنیم و خیلی سریع از کنار آن نگذریم.
وی افزود: 23 هزار کشته در سال به 17 هزار نفر رسیده ایم اما هر یک نفر تلفات برای ما بزرگ است و هر شش سال یک بار معادل شهدای جنگ، در جاده های کشور تلفات می دهیم و اصلا قابل قبول نیست که اینگونه عمل کنیم و باید تلفات را به کمترین میزان خود برسانیم.
پورابراهیمی تصریح کرد: باید با بهبود شرایط جاده و مسیر حمل و نقل، بهبود کیفیت خودروها و از همه مهم تر عامل انسانی که بیشترین سهم را دارد، با مراقبت و نظارت دقیق و کنترل نامحسوس این آمار را به کمترین حد برسانیم و می توانیم این کار را کنیم.
وی بیان کرد: هزینه هایی که در حوزه تصادفات پرداخت می شود، بسیار زیاد است و برآورد این است که خسارت های بخش تصادفات سالانه از یک هزار میلیارد تومان بالاتر است.