به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از تسنیم، بسیاری از تصادفها به خاطر بیاحتیاطی رانندهها اتفاق میافتد اما به این معنا نیست که با احتیاطکردن دیگر تصادفی در کار نخواهد بود. عامل خیلی از تصادفها و مرگها کارهایی است که باید قبل از سفر انجام میدادیم و از آنها غفلت کردهایم. برای دانستن این نکات خواندن صفحه امروز آموزش را از دست ندهید.
توصیههای عمومی قبل از سفر
* به پیشبینیهای هواشناسی توجه کنید.
* از وضعیت راههایی که در مسیرتان هستند، باخبر شوید. برای این کار میتوانید با پلیس یا شماره تلفن ١٤١ تماس بگیرید.
* به یکی از آشنایان اطلاع بدهید که میخواهید به سفر بروید و درباره مسیر حرکت و زمان احتمالی رسیدن به مقصد هم به او بگویید.
*فراموش نکنید که تلفنهمراهتان را حتما با خودتان ببرید. البته تلفنهمراه بدون شارژ هم مثل قمقمه بدون آب است!
*از لاستیکهای چهارفصل یا عاجدار استفاده کنید. این لاستیکها هم کارایی ترمز را بیشتر میکنند و هم با ایجاد چسبندگی باعث میشوند در سطوح لغزنده کنترل بیشتری روی خودرو داشته باشید.
* در سفر به مناطق برفگیر از لاستیکهای یخشکن استفاده کنید یا زنجیر چرخ همراهتان داشته باشید.
وسایل لازم که در سفر باید همراهتان باشد
علاوه بر لوازم معمول این وسایل را هم همراهتان داشته باشید
جعبه کمکهای اولیه، کپسول آتشنشانی، لباس گرم اضافی، کاردک برفتراش، پتو، جعبهابزار، دو رشته طناب با حداقل طول 10متر یا زنجیر کامل بکسل، چراغقوه و باتری یدک، شمع و کبریت، تایر یدک، زنجیر چرخ، شیلنگ، کابلهای اتصال باتری، روغن موتور و گریس، آب برای رادیاتور.
اشتباهات معمول رانندهها و مسافرها که حادثه به بار میآورد
تصادفهای همیشگی
نکاتی که درباره بیاحتیاطی رانندهها و سرنشینها گفته میشود، شاید ساده به نظر بیاید ولی بیشتر وقتها همین موارد کوچک است که تصادفهای دلخراشی را به بار میآورد. به همین دلیل هم خوب است مهمترین توصیهها و متداولترین اشتباهات رانندهها را مرور کنیم و در سفرهایمان به یاد داشته باشیم.
*کمربند ایمنی خیلیوقتها واقعا معجزه میکند. پس کمربندتان را به محض نشستن روی صندلی خودرو ببندید؛ حتی اگر در صندلیهای عقب نشستهاید.
* از بستهبودن درهای خودرو مطمئن شوید.
*پیش از توقف کامل درها را باز نکنید.
* فاصله ایمنی خودرو را با اطراف رعایت کنید.
* آرام و بدون شتابزدگی رانندگی کنید. تکانهای خودرو علاوه بر اینکه سفر را برای همراهانتان سخت میکند، ممکن است سبب شکستگی قطعات خودرو و آسیبدیدن سرنشینها هم بشود.
* ورودی جادهها و داخل تونلها مکانهای خطرناکی برای توقف هستند.
* اگر خودروی شما دچار نقص فنی شد، آن را به بیرون از مسیر هدایت کنید. سپس در فاصله مناسب از خودرو علامتگذاری کنید تا دیگران قبل از اینکه کار از کار بگذرد، از وجود شما باخبر شوند. برای علامتدادن در روز از مثلث ایمنی و در شب از چراغ چشمکزن استفاده کنید.
* اگر ترمز خودرو از کار افتاد، با استفاده از ترمزدستی، قطع گاز و دنده معکوس آن را متوقف کنید.
* بعد از هر دو ساعت رانندگی از خودرو پیاده شوید و چند حرکت ورزشی انجام دهید تا خون در اندامهایتان بیشتر جریان پیدا کند. این کار در فصل سرما اهمیت بیشتری دارد.
* وقتی خسته و خوابآلود هستید، رانندگی نکنید و در نزدیکترین جایی که امکان پارککردن هست، خودرو را متوقف کنید و استراحت کنید.
*هنگام رانندگی در شب وقتی خودرویی از روبهروی شما میآید، از نور پایین استفاده کنید.
* هرگز بیشتر از ظرفیت خودرو مسافر سوار نکنید.
* بهتر است هرگز تجربهای از سبقت در داخل تونل نداشته باشید.
* همیشه و همهجا مقررات راهنمایی و رانندگی را رعایت کنید.
* کودکانتان را در صندلیهای ردیف دوم خودرو بنشانید.
* وجود کپسول آتشنشانی و جعبه کمکهای اولیه در خودرو ضروری است و در مواقع حادثه میتواند خیلی مفید باشد.
* هیچوقت نفت، بنزین، کپسولگاز و مواد آتشزای دیگر را همراهتان نداشته باشید.
* هر وسیلهای که همراهتان میبرید را در جای مخصوصش محکم کنید؛ اشیای تیز و بُرنده و مایعات را پشت شیشهها و کف ماشین قرار ندهید.
*تا جایی که ممکن است در روز مسافرت کنید. رانندگی در شب هم دید مناسبی ندارد و هم باعث میشود خوابآلوده شوید. به همین دلیل احتمال تصادف در شب بیشتر از روز است.
* رانندگی در صبح زود و اواخر شب هم به دلیل تمایل غریزی به خواب توصیه نمیشود.
* اگر عینکی هستید، حتما برای رانندگی از آن استفاده کنید.
* اگر به بیماری خاصی مبتلا هستید و یا داروی خاصی مصرف میکنید، حتما با پزشک معالجتان درباره رانندگی مشورت کنید.
* قبل از رانندگی و در طول آن از قرصهای خوابآور و موادمخدر استفاده نکنید.
به گزارش هلال احمر-وضعیت صندلی راننده اهمیت زیادی دارد. وقتی روی صندلی مینشینید باید پاهایتان به راحتی روی پدالها قرار بگیرند و دستهایتان هم کاملا به فرمان مسلط باشند. صندلی باید ستون فقرات و مهرههای گردن شما را حفظ کند. به علاوه روکشهای صندلی باید از جنسی باشند که تبادل دمایی مناسبی با بدن برقرار کند. این موضوع هم مانع عرقکردن میشود و هم باعث میشود که دیرتر احساس خستگی کنید.
* پرخوری سبب خوابآلودگی میشود؛ به همین دلیل وقتی میخواهید رانندگی کنید، کمتر غذا بخورید. میتوانید تعداد وعدههای غذایی را افزایش دهید و از حجم غذا در هر وعده کم کنید.
* هنگام رانندگی از شوخی و لجبازی پرهیز کنید.