به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از صمت، خـشونـت و پـرخـاشگری برخی رانندگان هنگام رانندگی به یکی از معضلات و عوامل استرسزای زندگی روزمره تبدیل شده است و چنانچه با این معضل، برخورد معقول و منطقی نشود، میتواند به نزاعهای خیابانی، تصادفات و حتی مرگ منجر شود. عوامل محیطی مانند ترافیک سنگین، گرما و سرما و آلودگی صوتی و عوامل روانی تحت تاثیر خشم، ترس، اضطراب و خوابآلودگی، از عواملی هستند که بروز این پدیده را افزایش میدهند. افرادی که هنگام رانندگی دست به خشونت میزنند، به 2دسته تقسیم میشوند؛ یک دسته افرادی که مقصر هستند و از روی عمد، دست به رفتارهای خشونتآمیز و غیرقانونی میزنند و دسته دیگر افرادی که بهطور سهوی، هنگام رانندگی رفتار خشونتآمیز و غیرقانونی از خود بروز میدهند و ما به اشتباه تصور میکنیم آنها از روی عمد به چنین اعمالی دست زدهاند.
- همواره یک راننده مودب و محتاط باشید و از ایجاد شرایطی که به تحریک سایر رانندگان منجر میشود، خودداری کنید.
- همیشه قوانین رانندگی را رعایت کنید و کمربند ایمنی خود را پیش از رانندگی ببندید.
- فاصله مناسب و ایمن خود را با خودروهای دیگر حفظ کنید. هیچگاه با فاصله اندک به تعقیب خودروها نپردازید.
- اگر در لاین سرعت میرانید و رانندهای میخواهد از شما سبقت بگیرد به وی اجازه دهید تا عبور کند.
- از نشان دادن حرکات دست یا صورت بیمورد و توهینآمیز به طور جدی خودداری کنید.
- از بوق خودرو، درست و بههنگام استفاده کنید. بوق یک وسیله ارتباطی است، از آن برای مجازات سایر رانندگان استفاده نکنید. کنترل بوق خودرو خود را بهدست بگیرید.
- هرگاه با یک راننده عصبانی مواجه شدید، سعی نکنید به اوضاع بحرانی دامن بزنید. از برقراری تماس چشمی با راننده خشمگین بهطور جدی خودداری کنید.
- هرگاه رانندهای شما را به مبارزه طلبید یا سعی در تحریک شما داشت، نفس عمیقی بکشید و بدون توجه به مسیر خود ادامه دهید و بهخودتان نگیرید.
- اگر احساس کردید که مقصر هستید، اشتباه خود را بپذیرید و فوری با بالا آوردن دست خود عذرخواهی کنید.
- شتابزده تصمیمگیری نکنید. شاید راننده موردنظر شما عجله داشته باشد، عصبانی باشد، راه را گم کرده باشد، به فن رانندگی آشنایی کامل نداشته یا به دنبال یافتن یک آدرس باشد؛ بنابراین همواره خونسردی خود را حفظ کنید.
- هیچگاه عمل رانندگان دیگر را تلافی نکنید.
- از استرس خود بکاهید و هنگام رانندگی به یک موسیقی ملایم و آرامشبخش گوش دهید.
- بردباری خود را افزایش دهید و زود از کوره در نروید.
- پیش از آنکه تصمیم بگیرید عمل راننده دیگر را تلافی کنید یا با وی گلاویز شوید، از خود بپرسید: آیا ارزش دارد که وقت خود را هدر دهید، به دردسر بیفتید یا آسیب ببینید؟
- قبل از سبقت گرفتن یا هرگونه تغییر مسیر، راهنما بزنید.
- هنگام استفاده از نور بالای خودرو دقت کنید.
- از سد معبر به طور جدی خودداری کنید و هنگام رانندگی با عابران پیاده صحبت نکنید.
- برنامه خود را طوری تنظیم کنید تا به ترافیک برخورد نکنید.
- از سلامتی خودرو خود پیش از رانندگی مطمئن شوید.
- زمانی که خسته، خوابآلود، خشمگین و مضطرب هستید، رانندگی نکنید.
- هنگام رانندگی با تلفنهمراه خود صحبت نکنید.
- مقابل در پارکینگها پارک نکنید و هنگام پارک خودرویتان به گونهای پارک کنید که خودروهای دیگر قادر باشند از پارک خارج شوند.
- همواره بین خطوط حرکت کنید و از اجرای حرکات نمایشی اجتناب کنید زیرا این امر منجر به ایجاد نظم ترافیکی، کاهش تصادفات و ایجاد آرامش ترافیکی میشود. وظیفه همه راکبان وسایل نقلیه این است که بین خطوط حرکت کنند. اصلیترین دستاورد حرکت بین خطوط، حاکم شدن نظم و انضباط در تردد خودروها است.