به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا ، عبد الهاشم حسن نیا رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای با اشاره به این که ماشین آلات راهداری شش استان برای بازگشایی راهها در حال انتقال به استان لرستان هستند، در خصوص آخرین وضعیت خسارتهای سیل به راههای استان لرستان اظهار کرد: در چند روز اخیر شاهد بارش شدید و مستمر باران در استان لرستان بودیم که میزان بارشها، طغیان سیلاب در رودخانهها را به دنبال داشت.
حسن نیا افزود: با توجه به هشدارهای قبلی سازمان هواشناسی در این خصوص، اقدامات پیشگیرانه در شبکه راههای استان لرستان توسط اداره کل راهداری و حملونقل جادهای این استان انجام شد و بر این اساس، 40 اکیپ راهداری با 400 نفر نیروی راهدار و 288 دستگاه انواع ماشین آلات راهداری در جادهها مستقر شدند.
او اظهار کرد: حجم زیاد بارش و سیلاب در چند روز گذشته موجب وارد شدن خسارات زیادی به شبکه راههای استان شد به طوری که راه ارتباطی 243 روستا مسدود و پلهای زیادی در مسیرها آسیب دیدند و 285 نقطه در مسیر نیز دچار رانش و ریزش شده است.
حسن نیا افزود: خوشبختانه در بسیاری از این نقاط با اقدامات به موقع نیروهای پرتلاش راهداری مصالح ریزشی و رانشی از سطح جادههای جمعآوری شده است.
رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای گفت: بیشتر مسیرهایی که ریزش و رانش داشتند، بازگشایی شدهاند و در حال حاضر، راه 175 روستا به دلیل آب گرفتگی، ریزش، رانش، تخریب پل و آبراهها مسدود است.
او با اعلام این که بیشتر راههای مسدود شده در حاشیه رودخانه کشکان در حوزه شهرستانهای نورآباد، پل دختر، الشتر و معمولان قرار دارد، اظهار داشت: به دلیل بالا بودن سطح آب در بستر رودخانه کشکان و تخریب راههای 2 طرف پلهای ارتباطی، امکان عملیات بازگشایی در دو، سه روز گذشته وجود نداشت.
معاون وزیر راه وشهرسازی با اشاره به استفاده از تمام ماشین آلات برای بازگشایی راههای مسدود شده از امروز گفت: تمام مسیرهای اصلی و فرعی به جز محور خرم آباد- معمولان- پل دختر باز بوده و تردد در آنها جریان دارد.
او افزود: بر اساس هماهنگیهای انجام شده، ماشین آلات راهداری استانهای اصفهان، تهران، بوشهر، کرمانشاه، مازندران و زنجان در حال انتقال به استان لرستان هستند.
رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای همچنین از برگزاری نشستها و جلساتی برای بازگشایی سریعتر راههای استان لرستان خبر داد و گفت: گروهی از کارشناسان سازمان از امروز، کار بررسی میزان خسارتهای سیل را در مسیرها انجام میدهند که بلافاصله پس از برآورد نهایی، نتیجه را به مدیریت بحران استان لرستان و ستاد وزارت راه و شهرسازی اعلام میکنیم.
حسن نیا در خصوص اعلام خسارت 600 میلیارد تومانی سیل به راههای استان لرستان تصریح کرد: این رقم برآورد اولیه است، چرا که سطح آب بالا بوده و امکان بررسی دقیق نبود و رقم اعلام شده، یک تخمین بوده است.
او ادامه داد: معتقدیم میزان خسارت به راههای استان لرستان بسیار بیشتر است، شاید میزان خسارت، بالای 1000 میلیارد تومان باشد.
معاون وزیر راه وشهرسازی همچنین یادآور شد: راه برخی از روستاهای استان لرستان به دلیل آب گرفتگی مسدود شده که با فروکش کردن آب، مسیر بازگشایی میشود. برخی مسیرها به دلیل انشعاب از خرم آباد به پلدختر و تخریب راههای طرفین پلهای ارتباطی، مسدود شدهاند.
حسن نیا تأکید کرد: تلاش میکنیم که در روزهای آینده، بیشتر راههای روستایی مسدود شده استان لرستان بازگشایی شوند.