به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایسنا، حسین مقدم در توضیح این خبر گفت: آلودگی های ناشی از تردد وسایل نقلیه علاوه بر آلودگی هوا شامل آلودگی های صوتی و بصری نیز می باشد که بر همین اساس در راستای تحقق "برنامه عملیاتی کاهش آلودگی صوتی در شهر تهران" مصوب شورای اسلامی شهر تهران و همچنین رعایت مصوبات آیین نامه اجرایی نحوه انجام معاینه و صدور برگ معاینه فنی خودرو مصوب دولت، این ستاد نسبت به تجهیز و اجرای آزمون سنجش شدت صوت برای وسایل نقلیه سبک و موتورسیکلت اقدام نموده است. دستورالعمل اجرای این آزمون با همکاری دانشگاه و شهرداری تهران تدوین و به تصویب شورای اسلامی شهر تهران رسیده است.
وی در خصوص فرایند این آزمون تصریح کرد : چنانچه در زمان کنترل بخش های ظاهری خودرو آزمونگران مرتبط صدایی غیر متعارف و یا بیش از حد را از موتور وسیله نقلیه و یا سیستم های هشدار دهنده (بوق) شناسایی کنند وسیله نقلیه را به قسمت آزمون سنجش شدت صوت که دارای شرایط محیطی لازم است هدایت و نسبت به انجام این آزمون در دور موتور مشخص و ثبت نتایج حاصل از آن در سامانه سیمفا اقدام می کنند و کلیه مراکز معاینه فنی شهر تهران مجهز به تجهیزات آزمون سنجش شدت صوت می باشد.
مدیر عامل ستاد معاینه فنی افزود: تجهیزات مربوط به این آزمون از سال های قبل در مراکز معاینه فنی شهر تهران موجود بوده ولی به دلیل نداشتن دستورالعمل اجرایی و حدود مجاز رد و قبولی خودرو ها امکان استفاده از این تجهیزات میسر نبوده است.
وی اظهار کرد: پایش وضعیت آلودگی صوتی وسایل نقلیه در شهر تهران و و ارتقاء سطح استاندارد های معاینه فنی با اجرای این پایش بدون تردید می تواند در کاهش آلودگی صوتی به عنوان یکی از حقوق شهروندان موثر باشد.
بنا براعلام روابط عمومی ستاد معاینه فنی شهر تهران، مقدم در ادامه در خصوص وضعیت مراجعات به مراکز گفت: در حال حاضر روزانه در حدود 4500 دستگاه خودرو به مراکز معاینه فنی مراجعه کرده که به رغم کاهش ساعت کاری بعضی از مراکز از 20 آبان ماه جهت رعایت مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا خوشبختانه مراجعه به مراکز در وضعیت عادی بوده و در هیچ مرکزی صف انتظار نداریم و شهروندان می توانند در کمترین زمان نسبت به معاینه فنی خودروی خود اقدام کنند.