به گزارش پایگاه خبری«عصر خودرو» به نقل از ایسنا، نواب حسینی منش درباره معاینه فنی خودروها گفت: متولی معاینه فنی، سازمان ملی استاندارد و سازمان محیط زیست است؛ چراکه خودروها از زمان تولید باید تحت استانداردهایی قرار بگیرد و بعد از پشت سر گذراندن این استانداردها، خودروها 4 سال رها می شوند تا زمانی که برای معاینه فنی به ما مراجعه می کنند.
وی افزود: پوست اندازی صنعت ما کند است چراکه خودرویی مانند پراید به 20 سال قبل تعلق دارد که بسیاری از مردم از آن استفاده می کنند و این در حالی است در کشور کره نسل جدید پراید با کیفیت بالا تولید شده است. پراید سالیانه کشته های زیادی می گیرد. سایپا جشن تولید آخرین پراید را برگزار کرد اما جالب است بدانید نام این خودرو هم چنان در لیست پیش فروش این شرکت وجود دارد.
حسینی منش ادامه داد: امسال 1 میلیون و 200 هزار خودرو معاینه فنی انجام دادند. 30 درصد این خودروها پراید و 25 درصد از آن ها پژو، پرشیا و سمند بودند. 70 درصد از خودروهای پراید دارای 2 نقص و بیشتر بوده اند. بیش از 85 درصد از خودروهای ال 90 نیز توانستند معاینه فنی خود را با موفقیت پشت سربگذارند.
مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروی تهران تصریح کرد: می توان جلوی تولید خودروهای بی کیفیت را گرفت وخودروهای باکیفیت تولید کرد. تولید خودروی با کیفیت هزینه دارد. باید همتی وجود داشته باشد تا در صنعت خودروی کشور پوست اندازی شود. لازم است قیمت خودروهای با کیفیت در حد توان مردم تنظیم شود با این کار هم تعداد کشته ها کم می شود، هم آلودگی هوا کاهش می یابد و هم ایستایی خودرو در استاندارد افزایش می یابد. استانداردهای خوردروهایی که در حال حاضر وجود دارند یک سال هم دوام نمی آورد. به همین دلیل لازم است مراجعه برای معاینه فنی از 4 سال به 2 سال کاهش یابد.
وی که در یک برنامه رادیویی درباره معاینه فنی خودروها صحبت میکرد درباره خودروهای فرسوده ارگان ها و سازمان ها، گفت: این خودروها زمانی که فرسوده می شوند، اجازه تردد ندارند به همین دلیل به عنوان سرویس ارگان ها استفاده می شود. این خودروها معاینه فنی انجام نمی دهند و البته به دنبال آن هم نیستند. برای رفع این مشکل، طرح کاهش آلایندگی را در طرح زوج و فرد اعمال می کنیم. بر این اساس خودروهای فرسوده، کاربراتوری، خودروهای فاقد معاینه فنی و حتی اتوبوس و تاکسی ها درصورت داشتن نقص اعمال قانون می شوند.