فونیکسریمکسبهتام

شریک جدید ایران خودرو چه محصولاتی دارد؟

فیات و همه زیر مجموعه هایش

عصر خودرو- شرکت خودروسازی فیات به عنوان یکی از بزرگترین خودروسازان جهان، شرکتهای معروف و خودروهای پر طرفداری را زیر مجموعه خود دارد.

فیات و همه زیر مجموعه هایش
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۶:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» ب نقل از میزان، شرکت خودرو سازی فیات که قرار است با ایران خودرو به زودی همکاری های مشترکی در حوزه تولید و مونتاژ خودرو داشته باشد توانسته خود را به عنوان یکی از قول های خودروسازی جهان مطرح کند.

    بر اساس این گزارش، شرکت فیات زیر مجموعه های زیادی دارد که نان بسیاری از آنها برای مردم ما هم بسیار آشناست که از جمله آنها می توان به خودروسازی های زیر اشاره کرد:

    کرایسلر

    کرایسلر گروه خودروسازی آمریکایی است، که در سال 1925 توسط والتر کرایسلر در دیترویت، میشیگان تأسیس شد و هم‌اکنون، علاوه بر خودروهای کرایسلر، تولیدکنندهٔ اتومبیل‌های پرطرفدار جیپ و دوج نیز می‌باشد.

    شرکت کرایسلر، به‌عنوان یکی از سه خودروساز بزرگ، در ایالات متحده آمریکا محسوب می‌شود. هم‌اکنون سرجیو مارکیونه به‌عنوان رییس هیئت مدیره و مدیر عامل اجرایی کرایسلر فعالیت می‌نماید.

    در 20 ژانویه 2009 قراردادی میان کرایسلر و فیات منعقد گشت، که بر پایه آن، 20٪ درصد از سهام کرایسلر، توسط فیات خریداری شده بود. همچنین شبکه توزیع خودروهای کرایسلر در آمریکای شمالی نیز به این شرکت ایتالیایی واگذار می‌شد.

    فرایند خریداری و تملک کرایسلر، توسط مدیرعامل فیات؛ سرجیو مارکیونه مهندسی شده بود و این قرارداد در زمانی منعقد گردید که شرکت‌های رقیب همچون گروه فولکس‌واگن، تویوتا و همچنین مدیرعامل مشترک رنو و نیسان؛ کارلوس غصن نیز شدیدأ به‌دنبال خریداری کرایسلر بودند.

    در 30 آوریل 2009 فیات دومین قرارداد خود را با کرایسلر امضا نمود و در ازای آن، 29٪ درصد دیگر از کرایسلر نیز به فیات واگذار گردید. در پایان قرارداد ماه آوریل، فیات موفق به خریداری 49٪ درصد از سهام کرایسلر شده بود.

    مارکیونه برای جلوگیری از ورشکستگی کرایسلر، بلافاصله به‌عنوان مدیرعامل کرایسلر منصوب شد و چالشی دیگر را این بار در کرایسلر، برای مبارزه با ورشکستگی این شرکت آغاز نمود. در ژوئیه 2011 سهام فیات در کرایسلر، به 54٪ درصد و در ژانویه 2012 به 58٫5٪ درصد افزایش پیدا کرد. در ماه ژوئیه 2013 مالکیت فیات در کرایسلر 68٫49٪ درصد اعلام شد.

    فراری

    فراری شرکت خودروسازی ایتالیایی است، که در سال 1929 توسط انزو فراری راه‌اندازی شد. این شرکت در سال‌های نخست فعالیتش به‌عنوان حامی مالی راننده‌ها و در زمینه طراحی و ساخت خودروهای مسابقه‌ای متمرکز بود و از سال 1947 تولید اتومبیل‌های جاده‌ای را با برند فراری آغاز نمود و امروزه در حوزه طراحی و تولید خودروهای سوپر اسپورت فعالیت می‌نماید.

    سال 1969 فیات، اقدام به خریداری 50٪ درصد از سهام شرکت فراری نمود، که در سال 2008 به 85٪ درصد افزایش پیدا کرد. هم‌اکنون کمپانی فیات با در اختیار داشتن 90٪ درصد از سهام فراری، مالک اصلی آن به‌شمار می‌آید. پیرو فراری (فرزند انزو) نیز 10٪ درصد از سهام فراری را در اختیار دارد.

    مازراتی

    مازراتی توسط برادران مازراتی به نام‌های آلفری، بیندو، کارلو و اتوره تاسیس شد. سال 1993 فیات با سرمایه‌گذاری در مازراتی هدایت آن را به دست گرفت. در سال 1997 فیات 50٪ درصد سهام مازراتی را به شرکت فراری فروخت، هر چند که بخشی از سهام فراری نیز در اختیار فیات بود. از آن پس شرکت مازراتی دست به تولیدات محبوب‌تر و موفق‌تری زد و در حال حاضر به عنوان یکی از شرکت‌های تحت کنترل فیات به تولید خودرو مشغول است و تولید خودروهای لوکس فیات را برعهده دارد.

    آلفا رومئو

    شرکت آلفا رومئو در سال 1910 در شهر میلان، ایتالیا بنیان گذارده شد. نام اولیه این شرکت آلفا بود که از عبارت (به ایتالیایی: Anonima Lombarda Fabbrica Automobili)) به معنای کارخانه خودروسازی لومباردا گرفته شده؛ سپس در سال 1918 که تمام کارخانه توسط مهندسی به نام نیکولا رومئو مالک گروه صنعتی "نیکولا رومئو کمپانی”، خریداری شد، نام شرکت به آلفا رومئو تغییر یافت. از سال 1986 تا به امروز این کمپانی توسط فیات اداره می‌شود.

    فیات اتومبیلز

    فیات اتومبیلز، کارخانه تولید خودرو ایتالیایی است، که پس از تجدید ساختار این گروه صنعتی، به‌عنوان بخش تولید خودروهای سواری فیات، تاسیس گردید. فیات اتومبیلز هم‌اکنون بزرگترین تولید کننده خودرو در ایتالیا می‌باشد و دفتر مرکزی آن در شهر تورین قرار دارد.

    جیپ

    جیپ، شرکت خودروسازی آمریکایی است، که زیرمجموعه‌ای از گروه کرایسلر می‌باشد، که خود شرکت تابعه‌ای از شرکت خودروسازی فیات به‌شمار می‌آید. از ژانویه 2014 در پی راه‌اندازی گروه فیات کرایسلر اتومبیلز، جیپ نیز به‌عنوان زیرمجموعه‌ای از این گروه خودروسازی، فعالیت می‌نماید.

    نام جیپ از کلمه (به انگلیسی: General Purpose) به معنای چندمنظوره که به اختصار به جی. پی (به انگلیسی: G.P) و در اثر تلفظ زیاد، به جیپ (به انگلیسی: Jeep) بدل شد، گرفته شده. رییس هیئت مدیره شرکت ویلیز، جو فریزر، از اوایل سال 1939 بدنبال ساخت خودرویی سبک برای اهداف شناسایی-نظامی بود، با آغاز جنگ جهانی دوم در سوم سپتامبر همان سال در اروپا، و پیش بینی درگیری ایالات متحده آمریکا در این بحران، او پی‌گیری بیشتری نشان داد. حاصل مذاکرات او و افسران تدارکات ارتش برای ساخت خودرویی که در میادین جنگ قابل استفاده باشد، آن بود که قرار شد کمپانی ویلیز نمونه اولیه را جهت بررسی آماده نماید.

    دوج

    دوج، شرکت خودروسازی آمریکایی است، که در سال 1900 توسط برادران دوج تاسیس شد. این شرکت امروزه از زیرمجموعه‌های شرکت خودروسازی کرایسلر به‌شمار می‌آید. شرکت دوج هم‌اکنون تولیدکننده خودروهای مینی‌ون و اس‌یووی است. دفتر مرکزی این شرکت در شهر آبرن هیلز، میشیگان قرار دارد. پس از خریداری شرکت کرایسلر، توسط شرکت فیات، دوج نیز به فیات واگذار گردید و در حال حاضر توسط این شرکت مدیریت می‌شود.

    لانچیا

    شرکت خودروسازی لانچیا، در سال 1906 توسط وینچنزو لانچیا پایه‌گذاری شد و بعدها در سال 1969 توسط شرکت فیات خریداری گردید.

    شرکت لانچیا به‌خاطر تولید خودروهای ممتاز و نیز خودروهای مخصوص رالی شناخته شده‌است. محصولات لانچیا معمولاً به‌عنوان خودروهای لوکس و گران‌قیمت شناخته می‌شوند.

    صنایع فیات

    صنایع فیات، که بخش تولید خودروهای سنگین گروه فیات، از قبیل انواع کامیون‌ها، ماشین‌آلات راه‌وساختمان، ماشین‌آلات کشاورزی و... را برعهده دارد. سکان رهبری شرکت صنایع فیات، در دست سرجیو مارکیونه است، که بعنوان رییس هیئت مدیره این شرکت، فعالیت می‌کند.

    اویکو

    اویکو، شرکت صنایع سنگین ایتالیایی است، که انواع کامیون، اتوبوس و موتور دیزل تولید می‌کند و کارخانه و دفتر مرکزی آن در شهر تورین ایتالیا قرار دارد.

    این شرکت سالیانه حدود 200٫000 دستگاه خودروی تجاری و 460٫000 موتور دیزلی تولید می‌کند. تا پایان سال مالی 2007 میلادی، این شرکت 11٫196 میلیون یورو از فروش محصولاتش بدست آورده بود. در حال حاضر ایوکو از شرکت‌های تابعه صنایع فیات است، که خود زیرمجموعه‌ای از فیات محسوب می‌شود.

    اف‌پی‌تی

    اف‌پی‌تی، که خلاصه‌شده (به انگلیسی: Fiat Powertrain Technologies) شرکت خودروسازی ایتالیایی است، که در زمینه ساخت و تولید موتورهای اتومبیل و سیستم‌های انتقال قدرت، برای گروه فیات و شرکت‌های زیرمجموعه آن و نیز شرکت اویکو، همچنین تولید سامانه‌های برق اضطراری و قایق‌های موتوری فعالیت می‌نماید.[8]

    شرکت اف‌پی‌تی در سال 2005 از مشارکت انتفاعی شرکت‌های فیات و جنرال موتورز راه‌اندازی شد و در سال 2011 کلیه سهام آن توسط فیات خریداری شد. این شرکت از سال 2012 به‌عنوان شرکت تابعه صنایع فیات به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

    شرکت اف‌پی‌تی هم‌اکنون دارای 10 کارخانه در 9 کشور اروپایی می‌باشد. دفتر مرکزی این شرکت نیز در شهر تورین، ایتالیا قرار دارد.

    موپار

    موپار، شرکت خودروسازی آمریکایی است، که در زمینه تولید قطعات خودروهای شرکت‌های کرایسلر، جیپ، دوج و فیات فعالیت می‌نماید.

    شرکت موپار در سال 1929 توسط شرکت کرایسلر راه‌اندازی شد و در پی خریداری گروه کرایسلر توسط شرکت ایتالیایی فیات، سپس ادغام دو شرکت، هم‌اکنون متعلق به فیات کرایسلر اتومبیلز می‌باشد.


    اس‌آرتی

    استریت اند ریسینگ تکنولوژی معروف به اس آر تی نام یک گروه زیرمجموعه از شرکت کرایسلر ال ال سی است. اس آر تی تولیدکننده اتومبیل‌های کورسی و گرانقیمت اسپرت اما در تیراژ کم است.


    زاستاوا

    زاستاوا، شرکت خودروسازی و تجهیزات نظامی صربستانی است، که دفتر مرکزی آن، در شهر کراگویواتس، قرار دارد. معروف‌ترین خودروی تولیدی این شرکت، مدل زاستاوا 10 می‌باشد، که از مدل توسعه یافته فیات پونتو به‌شمار می‌رود. شرکت زاستاوا همچنین طیف گسترده‌ای از تجهیزات دفاعی و سلاح‌های نظامی را نیز تولید و عرضه می‌نمود، که در سال 2011 پس از خریداری بخش تولید خودروی زاستاوا توسط کمپانی فیات، بخش تسلیحات آن، تفکیک شد. این شرکت در حال حاضر از زیرمجموعه‌های فیات به‌شمار می‌رود.


    آبارت

    آبارت، شرکت خودروسازی ایتالیایی است، که در سال 1949 توسط کارلو آبارت در شهر تورین راه‌اندازی شد[9] و در حال حاضر متعلق به گروه خودروسازی فیات می‌باشد.

    از خودروهایی که توسط این شرکت طراحی و تولید شده، می‌توان به: فیات 500 (2007)، پورشه 356، فیات 850، آتوبیانکی ای112، فیات ریتمو، فیات 124، فیات 131، فیات استیلو، فیات پونتو، فیات اونو، فیات چینکوئه‌چنتو و فیات سیچنتو اشاره نمود.


    رم تراکس

    رم تراکس، شرکت صنایع سنگین آمریکایی است، که یکی از شاخه‌های گروه کرایسلر می‌باشد. این شرکت، وانت، کامیون و کامیون سبک تولید می‌کند. از تولیدات کنونی این شرکت می‌توان سری کامیون‌های سبک رم را نام برد.


    فیات پروفشنال

    فیات پروفشنال، برند جدید شرکت فیات اتومبیلز در تولید چراغ وسایل نقلیه تجاری مستقر در تورین می‌باشد، که در آوریل 2007 فعالیتش را آغاز نمود.[10]

    ریشه‌های تاسیس شرکت فیات پروفشنال به سال 1899 و راه‌اندازی شرکت فیات ویکولی کامرشیالی توسط جووانی آنیلی باز می‌گردد.


    مانیتی مارلی

    مانیتی مارلی، شرکت مهندسی ایتالیایی است، که در زمینه توسعه و ساخت سیستم‌ها، ماژول‌ها و قطعات با تکنولوژی بالا برای صنعت خودروسازی فعالیت می‌نماید.

    بخش عمده فعالیت‌های این شرکت بر روی سیستم روشنایی وسایل نقلیه موتوری، سیستم‌های الکترونیکی خودروها، سیستم‌های تعلیق، سیستم‌های اگزوز و تجهیزات و قطعات الکترونیکی مرتبط با خودروهای مسابقات اتومبیل‌رانی، شامل فرمول یک، گرند پریکس و رالی قهرمانی جهان متمرکز می‌باشد.

    نخستین کارخانه شرکت مانیتی مارلی در سال 1919 با مشارکت شرکت فیات و ارکول مارلی در سستو سان جووانی، در نزدیکی شهر میلان راه‌اندازی شد و در حال حاضر دارای 83 کارخانه تولیدی، 12 مرکز تحقیق و توسعه و 26 مرکز کاربردی، در 18 کشور جهان می‌باشد.[11]

    کارخانه اصلی و دفتر مرکزی این شرکت در کوربتا، لمباردی، ایتالیا قرار دارد و هم‌اکنون از شرکت‌های زیرمجموعه گروه فیات به‌شمار می‌آید.


    کوماو

    کوماو، شرکت مهندسی ایتالیایی است، که در زمینه تولید تجهیزات خودکارسازی، روبات‌های صنعتی، ماشین‌ابزارها و سیستم‌های انتقال نیرو برای شرکت‌ها و برندهای زیرمجموعه گروه فیات فعالیت می‌نماید.

    شرکت کوماو در سال 1973 راه‌اندازی شد و در حال حاضر دارای 15 کارخانه تولیدی و 3 مرکز تحقیق و توسعه در 13 کشور می‌باشد.


    آتوبیانکی

    کوماو، شرکت خودروسازی ایتالیایی است، که با سرمایه‌گذاری و مشارکت شرکت‌های فیات، پیرلی و بیانکی در سال 1955 راه‌اندازی شد.

    این شرکت در زمان حیات خود، تنها خودروهای دست‌ساز تولید نمود، که به‌عنوان نمونه می‌توان به: آتوبیانکی ای112، آتوبیانکی ای111، آتوبیانکی وای10، آتوبیانکی بیانکیا و آتوبیانکی استلینا اشاره نمود.

    شرکت آتوبیانکی در سال 1995 در شرکت لانچیا، ادغام شد ولی کارخانه تولیدی آتوبیانکی همچنان برای شرکت فیات فعالیت می‌کند.


    توفاش

    شرکت خودروسازی توفاش، از مشارکت گروه فیات و شرکت ترکیه‌ای کوچ هولدینگ راه‌اندازی شده‌است. در حال حاضر سهامداران اصلی شرکت توفاش عبارتند از: فیات با 37٫8٪ درصد، کوچ هولدینگ 37٫8٪ درصد. تاکنون خودروهایی نظیر فیات 124 و فیات 131 توسط توفاش در کشور ترکیه تولید شده است.


    لا استامپا

    لا استامپا که به معنی چاپ است، یکی از معروف‌ترین و پرفروش‌ترین روزنامه‌های ایتالیایی می‌باشد. این روزنامه در سال 1867 میلادی با نام گاتزتا پیه‌مونتس بنیان نهاده شد. روزنامه لا استامپا که در شهر تورین به چاپ می‌رسد، در ایتالیا و دیگر کشورهای اروپایی منتشر می‌شود. در حال حاضر مالک کنونی روزنامه، گروه صنعتی فیات است.

    حال باید دید ایران خودرو با این شرکت بزرگ در چه حوزه هایی مشارکت خواخهد داشت و کدام محصولات این ایتالیایی خوشنام در خیبانهای کشور البته با تولید و مونتاژ داخل تردد خواهند کرد.

     

    برای آگاهی از تازه های جهان خودرو، جدیدترین قیمت ها و بازار خودرو ایران اینستاگرام خودرو امروز را دنبال کنید و جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصر خودرو (https://telegram.me/asrekhodro ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط